абе съвсем се загубих в тая тема, да не говорим че май не съм и поствал досега

та ставаше въпрос дали се гордеем че сме българи? ами аз - не. първо, защото не съм 100% българин, даже по-малко от 50% бих казал. и второ, защото смятам че сегашното поколение (били те българи, американци, евреи или каквито искате) няма никаква заслуга за авторитета на нацията. прегледах повечето от постовете тук, и останах с впечатлението че гордостта ви се гради върху стара слава, героизма на предците и т.н. да, и моите прадядовци вероятно не са си клатили.. нещата.. цял живот, и затова мога да ги уважавам, да ги почитам.. но не и да се гордея че съм техен потомък. защото тези неща не се предават наследствено. ако исках да се гордея, щях сам да направя нещо за нацията, вместо да си приписвам чужди заслуги. друг е въпросът че в днешно време е доста трудно да се направи нещо такова, пък и честно казано не смятам че държавата и нацията заслужават подобно отношение от моя страна. така че предполагам не ми остава нищо друго, освен да си плащам данъците, да гледам телевизия, да псувам по управляващите.. и както казва Димо - да се опитвам да излъжа системата