Коя е най-желаната специалност /история/
Модератор: Boromir
Не FTF истината е, че наистина е прекрасно, когато човек работи по специалността си, но в България, както знаем, това не се случва често... Затова какво лошо има човек да учи това, което го влече??? И на кого пречат "заблудените"?... Нали тези, които не искат право, политология и т.н. ще кандидатстват за друго? В крайна сметка би трябвало да се радвате, че не сме накацали това, което вие искате 
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Аз пък не мога да разбера защо всеки мисли за тая реализация за след 5 години?!? Нека помислим първо за утрешния ден...наистина правото звучи престижно, но пък докато бях на изпита в Пловдив квесторът ни попита какво искаме да учим и всички масово отговориха ПРАВО. А той каза:"По улиците е пълно с прависти, които само се блъскат. Аз нямам нищо против никоя специалност. За мен е важно това, което ще уча да ми харесва, да ми е интересно, а не да го уча, защото е престижно. Колкото и наивно да звучи, си мисля, че ако наистина ми харесва това, което уча, ще имам по - голям шанс да се реализирам.
Аз вече съм на път да реша какво ще уча...МСЮИЕ:)
Аз вече съм на път да реша какво ще уча...МСЮИЕ:)
Аз също съм от ващо стадо за тва темата ме засяга лично. Не пиша за да злорадствам. Готино е да учиш нещо което те влече. За сега мога да твърдя че повечето се ориентират по това как им звучи името на паралелката, понеже няма как да знаят кво се учи и дали ще им допадне понеже никога не са го учили до ся, а мненията на тези дето го учат си е всяко за себе си, така че няма как да прецениш нито дали и как ще се реализираш по специалността, нито дали ще ти хареса. Точно за това става въпрос, че нещата са само- високите балове, тва което сички казват че било нали"най" и естествено как звучи
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
- явор
- Летописец Виртуоз
Напротив... специализираш се в една сфера с 1 съдружник и готово! Това да работиш за някоя кампъния, дето ще си скъсваш г**а и ще ти вземат над 50% от спечеленото не си е работа...FTF написа:За мен няма голяма перспектива и развитие ако се подвизава човек на собствени начала в тая професия...
А и някой искаме да станем правотворци или нотариуси, а не адвокати
П.П. Тепърва в България ще има все по-голяма нужда от юристи... Държавната поръчка не е нещо безсмислено!
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си