За кандидатстващите с литература...

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

не съм стигнал до Йовков, но при Славейков и Яворов има доста европейски и руски именца...някои по-известни дръги сефте :lol:, та трябва ли да изпадаме в такива подробности - и да ги знаем ще звучи като биографична справка, далеч, далеч от зададения проблем :?
Аватар
naida
В началото бе словото

Мнение от naida »

Ами като казах експертно идеята ми беше, че знае какво говори, защото ако проверяващите не са на ясно - кой?
Колкото до Мопасан - естествено, че и без него може, но ставаше въпрос, че паралели можеш да си правиш колкото си искаш, стига да си чел и да ти стиска;)

п.п. Мерси за пожеланията.
Защото като палава минута
внезапно грабната от дълъг ден,
живея аз от никого нечута,
а цялото небе живее в мен.
Аватар
naida
В началото бе словото

Мнение от naida »

damien, само каквото е по същество, другото звучи наизустено (и най-вероятно е ;)
На мен лично ми беше интересно да чета за интересите на Славейков към Ницше, ама това не може навсякъде да го лепиш. Ако е по темата - смело, но ако се съмняваш, по-добре не рецитирай имена:)
Защото като палава минута
внезапно грабната от дълъг ден,
живея аз от никого нечута,
а цялото небе живее в мен.
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Наблегнете на разбирането на материала!!! Аз с много увъртане около темата (понеже не знаех какво да напиша), с няколко преразказвайния и 1 единствен цитат (3 думи) и обем от (май беше 6-7 страници с големи букви, но вече не помня) изкарах 4,25 :)
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
little_secret
В началото бе словото

Мнение от little_secret »

Кога е изпитът? :lol:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”