Президентски избори 2006 в България: вот без изненади?

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Публикувай отговор

Ще упражните ли правото си на глас?

Да,винаги го правя,това е мой граждански дълг!
41
51%
Не,не би имало значение и да го направя.
5
6%
Да,но това не би променило нищо.
12
15%
А има ли изобщо,за кого да гласувам?!
22
28%

Общо гласове: 80

SILVER ARROW
Пишете, о, братя

Мнение от SILVER ARROW »

Е още не е но ще стане след ден два, докато за НОВА ТВ е ясно вече кое е водещото събитие. Може би така е по-добре да се занимава народа с друго, и без това му писна от нищенето на къвгите в дясно, неутралитета на жълти и нищенето на гафовете на левите! 8)
Изображение
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Дай на народа хляб и зрелища са казали римляните и това не е случайно...
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Е зрелища ни дават-факт е,за хляба е под въпрос. :roll:
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
SILVER ARROW
Пишете, о, братя

Мнение от SILVER ARROW »

Що бе и хляб дават, само дето цената му непрекъснато расте. Абе трагедията е пълна, жалко че Бойко не се кандидатира за президент, тогава шоуто щеше да е пълно. Иначе все пак следете Атака, особено ако на 26 в доклака на Европейският Съюз ни нарежат здраво, може да има много бързо и критично за бъдещето ни развитие в негативен план на политическият климат в страната, ще видим де! :roll:
Изображение
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Шоуто си е пълно,Бат Бойко заяви,че е неутрален и че на тези избори няма добър или по-малко лош вариант,та нямало да гласува,НДСВ заяви,че политическата им позиция по въпроса е да нямат позиция,така било сигурно,че в последствие нямало да ги обвинят в погрешно решение(толкова са далновидни,направо да им се възхити човек),Сидеров се бие в гърдите,всичкин искат да са автентични десни кандидати, а за левите няма да говорим!Ние сме един исторически парадокс,в България дори Масонската ложа се е разцепила на две :!:

:happy1:
Последно промяна от MZ4 на 19 Сеп 2006, 10:29, променено общо 1 път.
SILVER ARROW
Пишете, о, братя

Мнение от SILVER ARROW »

MZ4 написа:Шоуто си е пълно,Бат Бойко заяви,че е неутрален и че на тези избори няма добър или по-малко лош вариант,та нямало да гласува,НДСВ заяви,че политическата им позиция по въпроса е да нямат позиция,така било сигурно,че в последствие нямало да ги обвинят в погрешно решение(толкова са далновидни,направо да им се възхити човек),Сидеров се бие в гърдите,всичкин искат да са автентични десни кандидати, а за левите няма да говорим!Ние сме един историески парадокс,в България дори Масонската ложа се е разцепила на две :!:

:happy1:
Хахах Верно че дори и това стана. Ми така е в бидката за най-голямото пърче от тортата компромисите са изключени, всичко за сметка на народа, ма какво пък, да се оправят сами! :roll:
Изображение
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

АА те ще си се самоопрвят,това да не го мислим,и най-големите политически абсурди ще се оправят за тях си
SILVER ARROW
Пишете, о, братя

Мнение от SILVER ARROW »

MZ4 написа:АА те ще си се самоопрвят,това да не го мислим,и най-големите политически абсурди ще се оправят за тях си
да да те такива полетически абсурди, особено като тези в България точно така от самосебе си се оправят. Едно самооправяне става вече близо 20 години! луда история! :roll:
Изображение
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

SILVER ARROW написа:да да те такива полетически абсурди, особено като тези в България точно така от самосебе си се оправят. Едно самооправяне става вече близо 20 години! луда история! :roll:
Идеята ми беше друга,а именно че те за себе си са си добре,те себе си се оправят и се радват на дълъг и многопочтен политически живот в абсурди и парадикси!България задава политическите апории на 21в.,трябва да сме горди :twisted:
Аватар
mecho
Постоянно присъствие
Специалност: Скандинавистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от mecho »

Според мен президентът трябва да се избира от парламента. Така е в повечето парламентарни републики. Това ще спести доста пари. И без това президентските правомощия са силно ограничени, не виждам да има голямо значение кой ще ни поздравява по телевизята на нова година.
http://jorik.blog.bg/
...............................
SILVER ARROW
Пишете, о, братя

Мнение от SILVER ARROW »

да бе голям пример даваме. Ще пукна от гордост честно! :) :) :)
Изображение
Аватар
hazel
Стенограф
Специалност: МО
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от hazel »

mecho написа:Според мен президентът трябва да се избира от парламента. Така е в повечето парламентарни републики. Това ще спести доста пари. И без това президентските правомощия са силно ограничени, не виждам да има голямо значение кой ще ни поздравява по телевизята на нова година.
Мечо, съвсем не съм съгласен с тебе. Аз си мисля, че президентът има страшно много правомощия и въобще не е някакъв манекен, който само поздравява войската, както се опитват да го извадят някои. Първо - той дава мандата на правителството, и както видя, Първанов реши да го даде на ДПС и сега си носи всички негативи от това. При парламентарни кризи именно ролята на президента е най-важна - той назначава служебното правителство до провеждането на нови избори. Така се случи и при Жельо Желев (и служебното правителство на Ренета Инджова в края на 1994г.), и при Петър Стоянов (когато Софиянски беше премиер за няколко месеца). Също така не забравяй, че президентът е върховен главнокомандващ на армията и в случай на военен конфликт (не дай Боже) той играе важна роля за страната. Аз считам, че трябва да се разширят неовите прерогативи в духа, който кандидатът за президент Георги Марков предложи - законодателна инициатива, право на свикване на референдуми без съгласието на НС, право за истинско вето над законите, а не отлагащо, както е сега, и т.н. По този начин ще се спре с произволите на НС, където депутатите се мислят за недосегаеми и едва ли не полубогове.
ИзображениеИзображение
SILVER ARROW
Пишете, о, братя

Мнение от SILVER ARROW »

hazel написа:
mecho написа:Според мен президентът трябва да се избира от парламента. Така е в повечето парламентарни републики. Това ще спести доста пари. И без това президентските правомощия са силно ограничени, не виждам да има голямо значение кой ще ни поздравява по телевизята на нова година.
Мечо, съвсем не съм съгласен с тебе. Аз си мисля, че президентът има страшно много правомощия и въобще не е някакъв манекен, който само поздравява войската, както се опитват да го извадят някои. Първо - той дава мандата на правителството, и както видя, Първанов реши да го даде на ДПС и сега си носи всички негативи от това. При парламентарни кризи именно ролята на президента е най-важна - той назначава служебното правителство до провеждането на нови избори. Така се случи и при Жельо Желев (и служебното правителство на Ренета Инджова в края на 1994г.), и при Петър Стоянов (когато Софиянски беше премиер за няколко месеца). Също така не забравяй, че президентът е върховен главнокомандващ на армията и в случай на военен конфликт (не дай Боже) той играе важна роля за страната. Аз считам, че трябва да се разширят неовите прерогативи в духа, който кандидатът за президент Георги Марков предложи - законодателна инициатива, право на свикване на референдуми без съгласието на НС, право за истинско вето над законите, а не отлагащо, както е сега, и т.н. По този начин ще се спре с произволите на НС, където депутатите се мислят за недосегаеми и едва ли не полубогове.

Много добре казано. Друг е въпроса че поне докато Първанов е на власт, няма как да станат тези промени които ти искаш пък и много други. Нали тогава ще се писне че не сме република а Монархия. Анархията е пълна и нямаме угаждане и това е. Макар че аз съм привърженик на повече власт за президента както и ти, засега промени в тази посока са си чисет химера като че ли? :roll:
Изображение
Аватар
hazel
Стенограф
Специалност: МО
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от hazel »

Съгласен с мнението ти. Но си месля, че промените не са химера, защото не са възможни. Знаеш, че ако нещо не може да стане, има две причини - интереси, пари или и двете. А такива промени ще настъпят много хора по и много интереси. За ония, които ще виждаме редовно до Ректората, е много опасно, ако президентът получи повече права, а още по-опасно ще стане за тях, ако започне да използва по-честове дадените си лостове. Пък и сам виждаш, че президентът въобще не е такава статична личност колкото е изкарван, дори и със сегашните си права, които му дава Конституцията.
ИзображениеИзображение
SILVER ARROW
Пишете, о, братя

Мнение от SILVER ARROW »

hazel написа:Съгласен с мнението ти. Но си месля, че промените не са химера, защото не са възможни. Знаеш, че ако нещо не може да стане, има две причини - интереси, пари или и двете. А такива промени ще настъпят много хора по и много интереси. За ония, които ще виждаме редовно до Ректората, е много опасно, ако президентът получи повече права, а още по-опасно ще стане за тях, ако започне да използва по-честове дадените си лостове. Пък и сам виждаш, че президентът въобще не е такава статична личност колкото е изкарван, дори и със сегашните си права, които му дава Конституцията.

Да така е. И именно затова в момента промени са като химера, защото както каза ти власта в голяма степен е в НС и те няма да я дадат без бой. А ако започне бой в такива мащаби за власт, майка и жална на България. Той затова и точно сега Президента почти не се чува къде е и какво прави. :roll:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”