АНГЛИЙСКИ ЕЗИК!!!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
intoxika
В началото бе словото

Мнение от intoxika »

que3n0fdrama написа:Ах тия "живях в Англия 2 години, а имам 2, всичко е нагласено" са ми любимци. Това, че две години си говорил на сленг изобщо не означава, че знаеш граматиката или как се пише есе. Има хора които живеят по 40 години тук и пак пишат "машинопистка" и "убиждам се". Къде си тръгнал ти с 2 години в чужда страна... :roll: :twisted:
Лелееее, злобаааааааааааааааа!! А се едно това да можеш да напишеш есе и да можеш да отговориш на ВЕЛИКИЯ reading означава, че знаеш езика!! И откъде знаеш дали е говорил на SLANG, може да е движил само с някакви благородници -ц ц ц- много зле. А и тоя CLOZE тест мога да ти кажа, че най-бързо и правилно би се справил човек, който е живял в англоговоряща страна.
А за тези, които са живяли тук 40години и имат пропуски в езикова култура... ами да, има и американци и англичани, които не знаят как се произнася "idiosyncrasy" например.... :angel9: :angel9:
Аватар
loony
В началото бе словото

Мнение от loony »

Няма нищо злобно, супер права си е. Нито сертификатите, нито гимназията, нито пребиваването в Англия ти гарантират добра оценка. Изпитът в СУ изисква специфична подготовка (както и всеки друг междувпрочем). Има книжки с тестове(11 на брой са в момента), СУ имат и издадена книжка за есето( в която точно и ясно си пише какво се иска от кандидатстудента; има примерни есета, често допускани грешки и още много полезни работи), има си и конспект. Който не се е осведомил какво и от къде трябва да учи за конкретния изпит, няма основание да мрънка за оценката си!
intoxika
В началото бе словото

Мнение от intoxika »

Направила съм точно 2 от тези примерни тестчета. Това е изпит по английски език, LOONY, ако ти не знаеш езика дори да си купиш сичките 11броя на тая прехвалена книжчица и да ги наизустиш пак няма да успееш.
eli_girl
Пишете, о, братя

Мнение от eli_girl »

не е гаранция,че ще успееш,но поне ще си по-добре подготвен и ще знаеш за какво отиваш.а не като един в мойта зала на изпита да пита колко мин имаме за проверка на диктовката и после да мръка,че нямал време да си я препише на белова...
Аватар
loony
В началото бе словото

Мнение от loony »

Естествено... Ще успееш като си отвориш големите граматики и научиш това, което ти трябва. А какво ти трябва ще разбереш именно от тея книжки.
Аз не виждам за какво спорим. Искаш да влезеш в СУ ->прочиташ конспекта -> научаваш си, каквото ти е необходимо и накрая даваш най-доброто от себе си. Това е...
intoxika
В началото бе словото

Мнение от intoxika »

Говоря за това, че и без четене на граматики пак става. :wink: :wink:
eli_girl
Пишете, о, братя

Мнение от eli_girl »

може,но аз поне не познавам такива
intoxika
В началото бе словото

Мнение от intoxika »

жалко за теб, мацка :P :P :P
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

intoxika написа:Говоря за това, че и без четене на граматики пак става. :wink: :wink:
И как се научава език без четене и учене, много ми е интересно? :shock:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
mecho
Постоянно присъствие
Специалност: Скандинавистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от mecho »

Има мързелив метод: пускаш си касетка с реч на английски и заспиваш, а подсъзнанието ти учи. Един българин беше направил доста пара от това :)
http://jorik.blog.bg/
...............................
eli_girl
Пишете, о, братя

Мнение от eli_girl »

хаха,ми като е пълно с глупави хора,ще прави пари...не седнеш ли да си научиш,няма кой вместо теб:)
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

mecho написа:Има мързелив метод: пускаш си касетка с реч на английски и заспиваш, а подсъзнанието ти учи. Един българин беше направил доста пара от това :)
Да заспиш пред телевизора с включена AnimalPlanet брои ли се? :lol:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

или Discovery :lol: :lol: :lol:
Toto-I will remember
Vernal_Equinox
В началото бе словото

Мнение от Vernal_Equinox »

Хайде пак конспирации, пак галеници и връзкарчета...българите наистина сме си големи параноици :lol: :lol:
Аз само ще спомена, че са ми давали тези прехвалени книжки на СУ ппо английски и от чисто любопитство съм си правил 2-3 теста, еми ще ме извинявате повечето , ама не са първа сложност :lol: щом на всичките имах по 2-3 грешки...не съм живял в англоговоряща държава, имам достатъчно много контаккти с англоговоряящи, ама езика съм го научил като съм си седнал на гъза. Плюс това език не се отдава на всекиго, ако някой си мисли, че знае език само, защото в даскало му били писали 6 в дипломата ще има много да взима :lol: :lol:
intoxika
В началото бе словото

Мнение от intoxika »

black_lady написа:
intoxika написа:Говоря за това, че и без четене на граматики пак става. :wink: :wink:
И как се научава език без четене и учене, много ми е интересно? :shock:
чудесаааааааааа 8) не си ле чувала? :P :P :P
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”