Биология 2006

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
крис
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от крис »

това сякаш аз съм го казала ... точно по същия начин, споко. и аз имам да преговарям и донаучвам и тестове почти не съм правила, а така ми писна вече :(
Аватар
aleksander
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от aleksander »

Догодина ще кандидатсвам. И аз това го забелязах за 6-тата тема, има един абзац преди урока за мембраните. Обаче си мисля едно нещо, когато човек си прави нещо сам го научава по-добре и по-бързо
Аватар
lady_eve
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от lady_eve »

Сигурно не са малко и тези, които не учат за БФ, а за МУ и ще отидат на късмет.

А за ученето сам - 100% мога да кажа, че е по-ефективно. Защото като зависиш от себе си, правиш много повече. Иначе можеш да си позволиш да не си на максимум /е, има такива учители, при които не може :) /
Memento mori!

Изображение
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

да много хора така правят в бф голяма част са кандидатсвали и в МУ. само не мога да разбера каква е логиката ако не те приемат нещо което искаш да запишеш нещо друго просто за да си в някой униврситет :?
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
крис
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от крис »

да...а и разликата между медицина, фармация и т.н. и специалностите в БФ е доста голяма, става дума за съвсем различна професия после.това си е голямо преориентиране, нищо, че се кандидатства с био
Аватар
lady_eve
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от lady_eve »

Ха! Естествено, че има смисъл! Едно, че откриват медицина в СУ догодина и ВТОРО, МНОГО по-важно: аз ако две години повтарям кандидатстудентските теми, трябва да го броя за голям минус, затъпяване и крачка назад. Смисъсът е в това, че наука, която те ВЛЕЧЕ ти върти мозъка, има нова информация за теб, интересна, може би и трудна. В моментът, в който спра да уча нови неща, а да повтарям като латерна смотани теми, просто...
Memento mori!

Изображение
Аватар
alteia
В началото бе словото

Мнение от alteia »

lady_eve написа:Ха! Естествено, че има смисъл! Едно, че откриват медицина в СУ догодина и ВТОРО, МНОГО по-важно: аз ако две години повтарям кандидатстудентските теми, трябва да го броя за голям минус, затъпяване и крачка назад. Смисъсът е в това, че наука, която те ВЛЕЧЕ ти върти мозъка, има нова информация за теб, интересна, може би и трудна. В моментът, в който спра да уча нови неща, а да повтарям като латерна смотани теми, просто...
Но преди години нямаше медицина и пак се практикуваше да записваш нещо просто, защото са те приели само това. А, защо да броим за минус това да научим по-добре темите, така че да можем да влезем това, което искаме, цяла година няма да се занимаваш само с учене на теми, ще го съчетаеш и с четене на литература свързана с любимата ти наука ;) Не знам, но аз лично не считам биологията и медицината като едно, имат голяма разлика, а и не случайно аз да речем, не искам медицина, а само биология, просто защото ако уча медицина ще се отдалеча от чистата биология. А има много хора, които като им кажа, че ще кандидатствам с биология, веднага ми казват, оооо, медицина ли искаш да учиш :shock: , божеее, та не случайно медицина не се влиза само с изпит по биология, ами и с химия. Не знам ти какво точно искаш да учиш и ако любимата ти наука е биологията, защо би кандидатствала в МУ.
Не приемай написаното като някаква нападка срещу теб, нищо лично, просто определено има много, които споделя мнението ти, а ти сега го изказа и затова аз се обръщам към теб. ;) :)
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

ама ти какво искаш да си лекар или биолог? то има голяма разлика! или просто искаш да те приемат някъде с биология?! за биолог иди-дойди, но да влизаш медицина без да си лекар по призвание, а просто защото е "престижно" някакси не го разбирам. също така ако толкова много искаш да си лекар то как би те удовлетворила друга специалност?
ако пък искаш да се занимаваш с научна работа и те интересува чистата наука какво ще правиш в медицинска ?
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
крис
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от крис »

В ПУ някай да е ходил днес? Или да знае какво се е паднало?
Аватар
lady_eve
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от lady_eve »

Извинявайте ако повтарям обсъден въпрос, но възможно ли е да си прехвърля оценката по биология от МУ София в СУ за БФ? Трябва ли да се прави допълнително теста и още това регламентирано ли е или е някаква шмекерия за определени хора? Ако е нормална процедура, как протича - кога, какво трябва да се прави и т.н. Благодаря :)
Memento mori!

Изображение
Аватар
ici
В началото бе словото

Мнение от ici »

Имам един въпрос :? изпита трае 4 или 5 часа
Аватар
крис
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от крис »

5 :)
Аватар
крис
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от крис »

ici ти нямаше ли да ходиш в ПУ? мн ми е интересно какво се е паднало
Аватар
lady_eve
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от lady_eve »

По биология за МУ-Варна се паднаха отчайващо обикновени и лесни теми - Тъкани, Екосистема и Антропогенеза... Нито мозъци, нито ендокринни, нито полова, дихателна, кребс, мембрани, наследствени болести... сега ще е пълно с шестици /макар че малко хора са преговаряли това при толкова по-интересни теми/... аз съм малко разочарована. :?
Memento mori!

Изображение
Аватар
ici
В началото бе словото

Мнение от ici »

kristina написа:ici ти нямаше ли да ходиш в ПУ? мн ми е интересно какво се е паднало
Отказах се :roll: мислех да ида само за да видя как оценяват темите ама ми е много далече и не ми се разкарваше :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”