[КСК 2011] Психология

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Sugar~
В началото бе словото

Re: [КСК 2011] Психология

Мнение от Sugar~ »

Ама какво сме се завайкали тука....така или иначе ще има Трета световна война и човечеството е на прага на Апокалипсис :( Искам да вярвам,че ни очаква светло бъдеще.......
Аватар
Victoria Dragieva
В началото бе словото
Специалност: Френска филология
Курс: кандидат-студент

Мнение от Victoria Dragieva »

Здравейте.Четох в Телеграф (мисля,че беше този вестник),че тази година местата за Психология стават 60? 40 момичета и 20 момчета ли? :roll: И въобще вярно ли е? Ако някой знае нека пише...
Животът е като детска дрешка - къс и наакан.
Аватар
yolinaA
Пишете, о, братя
Специалност: Културология
Курс: втори

Мнение от yolinaA »

Ооо, лоша новина... :(
Да, нека ако някой има тазгодишните места и за други специалности да ги сподели.
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

1) Не вярвайте на всичко от пресата, когато официално се обяват местата ще ги публикуват на сайта на СУ.
2) Не е толкова страшно и да са 60, защото миналата година са били 70 и дори за допълнителните класирания е имало места.

Така, че спокойно :wink:
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
Victoria Dragieva
В началото бе словото

Обнадеждаващо...но аз като гледам баловете '10-разликата между 1-во и 2-ро е съвсем малка...само с около 30-40 стотни е паднал /за момичета/ :roll: така че,как е имало места и на допълнителните...?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Защото на 2 класиране са приети и хора, на които психологията им е било по-задно желание и не са се записали и така са се освободили места и за допълнитените :salute:
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
Victoria Dragieva
В началото бе словото

Благодаря за разяснението :)
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

В учебната програма на специалноста виждам цитирам ''СТАТИСТИКА'' , ''АНГЛИЙСКИ ЕЗИК'' , ''ИТАЛИАНСКИ ЕЗИК'' . Първо , това означава ли , че учебния процес включва в себе си , каквато и да била математика ?
Второ , езиците , които се изучават , изучаването им започва от нулата , или се предполага , че за да уча тази специалност , трябва да знам тези два чужди езика ?
Трето , има ли изпити по-гореспоменатите части от учебния план ?
Аватар
BeeJuis
В началото бе словото

Мнение от BeeJuis »

Плазмодий написа:Статистиката-и аз бях много наплашен от нея, щото в математиката хич ме няма, но в последствие се оказа един от най-интересните ми предмети и реално погледнато май от статистиката помня най-много неща...Нищо не се смята, работи се със софтуер, като му хванеш цаката той прави всичко :cyclopsani:

Дано това да отговори на въпроса ти, @Bestcho.
Аз също бях се стреснала от нея, и затова зададох същия въпрос.

Предполагам, че има изпитвания, иначе няма смисъл да се изучава материалът, след като знанията няма да бъдат проверени после.
Освен това не е нужно да изучаваш и английски и италиански, доколкото знам се избира един език, а даже май не е задължително да учиш език - това са избираеми дисциплини (не съм сигурна за последното).

Но пък съм убедена, че не трябва да знаеш езика, който ще учиш. Ще бъде малко нахално да ни искат да знаем италиански, за да кандидатстваме Психология, не мислиш ли?
Плюс това училищата, в които се изучава този език в София, че и в страната, се броят сигурно на пръстите на едната ми ръка.

:roll:
Психология, I курс
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

BeeJuis написа:
Плазмодий написа:Статистиката-и аз бях много наплашен от нея, щото в математиката хич ме няма, но в последствие се оказа един от най-интересните ми предмети и реално погледнато май от статистиката помня най-много неща...Нищо не се смята, работи се със софтуер, като му хванеш цаката той прави всичко :cyclopsani:

Дано това да отговори на въпроса ти, @Bestcho.
Аз също бях се стреснала от нея, и затова зададох същия въпрос.

Предполагам, че има изпитвания, иначе няма смисъл да се изучава материалът, след като знанията няма да бъдат проверени после.
Освен това не е нужно да изучаваш и английски и италиански, доколкото знам се избира един език, а даже май не е задължително да учиш език - това са избираеми дисциплини (не съм сигурна за последното).

Но пък съм убедена, че не трябва да знаеш езика, който ще учиш. Ще бъде малко нахално да ни искат да знаем италиански, за да кандидатстваме Психология, не мислиш ли?
Плюс това училищата, в които се изучава този език в София, че и в страната, се броят сигурно на пръстите на едната ми ръка.

:roll:
Тоест , ако ученето на език е избираемо и аз избера например Английски , започвам да го уча от основите му , така ли да разбирам ?

Сещам се също да попитам и нещо друго . Пише , че се взема оценката по чужд език от дипломата . Понеже учех в езикова гимназия , съм изучавал два езика . Сам ли избирам , от кой език се взема оценката или ?

Да разбирам , че Статистиката няма нищо общо с математиката , така ли ? И като цяло , в цялата специалност , няма математика , нали ?
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Като запишеш чужд език не започваш от нулата, има различни групи за различните нива, но ако не се събере група за твоето ниво ще трябва да се примириш и да учиш в друга или да се откажеш тотално. От дипломата ти се взима оценката от първия език.
Що се отнася до математиката в специалността-доколкото съм запознат в сегашния учебен план НЯМА предмет "Статистика". Има "Статистически методи в психологията" и "Психологическо измерване", в които се използва специализиран софтуер, основни статистически положения се изучават, но сметки НЯМА или ако има то те са от елементарен алгебричен характер.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Плазмодий написа:Като запишеш чужд език не започваш от нулата, има различни групи за различните нива, но ако не се събере група за твоето ниво ще трябва да се примириш и да учиш в друга или да се откажеш тотално. От дипломата ти се взима оценката от първия език.
Що се отнася до математиката в специалността-доколкото съм запознат в сегашния учебен план НЯМА предмет "Статистика". Има "Статистически методи в психологията" и "Психологическо измерване", в които се използва специализиран софтуер, основни статистически положения се изучават, но сметки НЯМА или ако има то те са от елементарен алгебричен характер.
Всичко друго добре , но в момента , в който ми каза , че се взема оценката от първия език , Психология автоматично отпадна . Надявах се да мога да взема оценката от втория изучаван език ..
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Не съм чувал за такава възможност, звънни в отдел "Студенти" и попитай
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Scion of balance
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от Scion of balance »

Едва ли има такава опция,имайки предвид,че втория език в повечето гимназии минава просто за отбиване на номера
Изображение
Аватар
BeeJuis
В началото бе словото

Мнение от BeeJuis »

Да добавя нещо - ако си държал матура по език, се взима оценката от тази матура, а не оценка от училище (и няма значение по кой от двата езика си държал матурата - просто тя има предимство като оценка).

@Scion of balance, не е така това за втория език... или поне не навсякъде.
Аз например изучавах три чужди езика и общо взето мога да кажа, че по втория и третия език не беше зле подготовката. :wink:
Психология, I курс
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”