България в квалификациите за Евро 2012
Модератори: ники, Methuselah
- dataghost
- Да живей словото
- Специалност: КН
- Курс: втори
Re: България в квалификациите за Евро 2012
От националния отбор съм искал просто 1 нещо: когато седна да ги гледам, да не ме яд, че ги гледам. Да играят с желание, хъс, раздаване по терена, пък за футболни достойнства - каквото сабя покаже...
Гледам на другия канал комшиите от Кипър какъв мач правят с Португалия - 4:3, 4:4... ама хората им се играе. Хората тичат, пресират, ИЛИ пазят добре резултатa и каквото стане напред...
Съжалявам, по принцип по-Левскар си падам, но сега е моментът Мъри да си тръгне. Без значение дали била негова вината или не. Това е момента, в който той трябва да подаде оставка и да спре да обира негативите от разбит бездушен отбор. Просто националният отбор под негово ръководство не е показал нищо положително, нищо повече от предишното. Дори напротив. Хич не харесвах Пламен Марков, но човека знаеше да взима точки от големите отбори. Дънехме се срещу по-малките, но когато се искаше тактика, пазене на резултата, горе-долу се получаваше нещо. Мъри не знае какво да прави, когато играта и нещата не се получават. С тотаджийски игри и случайни резултати не можем да постигнем нищо. Най-лесно е да се критикува след подобни загуби, а чест прави на Марков че не нападна колегата си в студиото. Дано успеят да се вдигнат нашите за следващият мач, но имам предчувствието че той или ще вдъхне фалшив оптимизъм, или ще подпише присъдата на Мъри.
Майната му на ранния гол, майната и на грешките на Ники Михайлов, майната му и на неоритираността на Манолев и на пропуските и спасяванията на Джо Харт. Видя се, че играчите нямат ясна представа какво аджеба трябва да правят и просто играят на автопилот. Няма как да се получи така.
Гледам в първенството на пръв поглед има добри варинати за треньор - Краси Балъков е човек с акъла си, Илиян Илиев вади добре резултати, дори Миньоро играе съвременен приличен футбол на моменти... Черно Море направиха хубави мачове при Никола Спасов...просто промяна е необходима, наложителна, а най-лесно е да смениш треньора. В момента няма кой знае какви авторитети в съблекалнята на БГ национала, сега е момента за перспективен БГ треньор начело. Просто защото добър чужденец няма как да докарат, не за друго...
Гледам на другия канал комшиите от Кипър какъв мач правят с Португалия - 4:3, 4:4... ама хората им се играе. Хората тичат, пресират, ИЛИ пазят добре резултатa и каквото стане напред...
Съжалявам, по принцип по-Левскар си падам, но сега е моментът Мъри да си тръгне. Без значение дали била негова вината или не. Това е момента, в който той трябва да подаде оставка и да спре да обира негативите от разбит бездушен отбор. Просто националният отбор под негово ръководство не е показал нищо положително, нищо повече от предишното. Дори напротив. Хич не харесвах Пламен Марков, но човека знаеше да взима точки от големите отбори. Дънехме се срещу по-малките, но когато се искаше тактика, пазене на резултата, горе-долу се получаваше нещо. Мъри не знае какво да прави, когато играта и нещата не се получават. С тотаджийски игри и случайни резултати не можем да постигнем нищо. Най-лесно е да се критикува след подобни загуби, а чест прави на Марков че не нападна колегата си в студиото. Дано успеят да се вдигнат нашите за следващият мач, но имам предчувствието че той или ще вдъхне фалшив оптимизъм, или ще подпише присъдата на Мъри.
Майната му на ранния гол, майната и на грешките на Ники Михайлов, майната му и на неоритираността на Манолев и на пропуските и спасяванията на Джо Харт. Видя се, че играчите нямат ясна представа какво аджеба трябва да правят и просто играят на автопилот. Няма как да се получи така.
Гледам в първенството на пръв поглед има добри варинати за треньор - Краси Балъков е човек с акъла си, Илиян Илиев вади добре резултати, дори Миньоро играе съвременен приличен футбол на моменти... Черно Море направиха хубави мачове при Никола Спасов...просто промяна е необходима, наложителна, а най-лесно е да смениш треньора. В момента няма кой знае какви авторитети в съблекалнята на БГ национала, сега е момента за перспективен БГ треньор начело. Просто защото добър чужденец няма как да докарат, не за друго...
Последно промяна от dataghost на 04 Сеп 2010, 00:13, променено общо 1 път.
Blue is the colour, football is the game
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name
Нека допуснем,че треньор ни е Мауриньо .. Кво праим ?
Не може да извика К. Роналдо, Майкон, Д. Станкович и т.н .. Може да опита да ги натурализира.. но се съмнявам да се получи ..
с тия играчи толкова.. лошото, че това ни е най-доброто като материал - както виждате в българските отбори най-добрите играчи в момента са чужденците
Дембеле, Жоазиньо.. Акуаро, Шеридън.. Дока, Том.. Марсио Нуньо и т.н
Това ни е материала.. толкова може да се направи с него.. никой треньор в света не може да направи играчите си по-добри футболисти.. може да ги нареди по-добре .. но пак казвам и Господ не може да направи нещо много повече с тия играчи на "Уембли" ... и все пак.. изпуснахме 3 чисти гола при 1-0 .. еми малко ставаме нагли, за да искаме да стане нещо при такова безхаберие пред гола
Не може да извика К. Роналдо, Майкон, Д. Станкович и т.н .. Може да опита да ги натурализира.. но се съмнявам да се получи ..
с тия играчи толкова.. лошото, че това ни е най-доброто като материал - както виждате в българските отбори най-добрите играчи в момента са чужденците
Дембеле, Жоазиньо.. Акуаро, Шеридън.. Дока, Том.. Марсио Нуньо и т.н
Това ни е материала.. толкова може да се направи с него.. никой треньор в света не може да направи играчите си по-добри футболисти.. може да ги нареди по-добре .. но пак казвам и Господ не може да направи нещо много повече с тия играчи на "Уембли" ... и все пак.. изпуснахме 3 чисти гола при 1-0 .. еми малко ставаме нагли, за да искаме да стане нещо при такова безхаберие пред гола
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
- atanas_tsankov
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Компютърни Науки
- Курс: първи
Така е, много тъпо се получава, че дефакто добрите национални отбори са на развитите страни.. Германия например wtf как може някой германец да е горд с постиженията на националния, при положение че те 50% не са германци егати. И Англия и Франция, с техните натурализирани африканци... Ние поне в редките случаи, когато играем добре, знаем, че наши момчета се раздават, че техните прадядовци са се били с моите прадядовци в световната война...
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Не може да правиш сравнение, защото Португалия - Кипър си беше мач отвсякъде.dataghost написа:Гледам на другия канал комшиите от Кипър какъв мач правят с Португалия - 4:3, 4:4... ама хората им се играе. Хората тичат, пресират, ИЛИ пазят добре резултатa и каквото стане напред...
Единственото което може да спре Кипър, че доскоро откровено си бяха футболно джудже с епизодични представяния най-вече на клубно равнище. Но сега явно се вижда, че работят в правилна посока. И ако не на тези квалификации, то на другите сигурно ще се утвърдят като отбор на средноевропейско равнище.

- dataghost
- Да живей словото
И все пак ми се струва, че Кипър/Грузия/Армения/Алжир/Албания/Естония и прочие нямат кой-знае-колко по-добри футболисти от нашите. Аз не искам и не очаквам класирания, победи, хиксове или нереални резултати. Искам да не ме е срам като гледам националите. Толкова ли е много? Ако поради една или друга причина под ръководството на Мъри не се получава (а и той си има достатъчно резили на CV-тo), то значи трябва промяна в отбора. Най-лесната е смяна на треньора. Simple as that.
А тази слаба Англия ако я хване сериозен отбор от гореизброениете, смятайте че са заминали...
А тази слаба Англия ако я хване сериозен отбор от гореизброениете, смятайте че са заминали...
Последно промяна от dataghost на 04 Сеп 2010, 00:26, променено общо 1 път.
Какво си мислят тия балъци в Юнайтед, Вила, Твенте, ПСВ, Парма и пр. да разчитат на нашият скапан материал?!
Не виждат ли, че тия момчета не стават за правилен футбол?!
Не виждат ли, че тия момчета не стават за правилен футбол?!
The more you want, the easier you are to exploit
Ъ .. само недей да смесваш клубен с национален футбол да не се смеем
Кой играе в Юнайтед и национала ?
От какви играчи е забиколен всеки един от тия, които изброи в отборите си .. и от какви са заобиколени в национала ?
Кой играе в Юнайтед и национала ?
От какви играчи е забиколен всеки един от тия, които изброи в отборите си .. и от какви са заобиколени в национала ?
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Каквито и да са играчите, те просто не играят. То е такава апатия, че нямам думи. Направо мъка да ги гледам, чак от време на време превключвам на нещо друго. Трябва промяна, дали в треньорския пост не знам, ама се трябва.
И какво общо има Син сити с цялата работа?
И какво общо има Син сити с цялата работа?
Заобиколени са един от друг
На първо четене - 6 играчи над средно европейско ниво
Без да броим всички играещи в Русия, чието първенство всъщност е доста добро
Но т'ва не е достатъчно материал за мистър Пропър
Никой не може да се справи с такъв ресурс
Без да броим Алжир... и САЩ... и Хърватия... и кой ли още не
На първо четене - 6 играчи над средно европейско ниво
Без да броим всички играещи в Русия, чието първенство всъщност е доста добро
Но т'ва не е достатъчно материал за мистър Пропър
Никой не може да се справи с такъв ресурс
Без да броим Алжир... и САЩ... и Хърватия... и кой ли още не
The more you want, the easier you are to exploit
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Точно така, няма нищо хитро от това да смениш треньор в началото на квалификациите
Хубаво е като се правиш на разбирач, барем да даваш някакви смислени аргументи.Балъков, в Черноморец, с колко българи играе на терена ? А ?
Правете разлика между клубен и национален отбор.Стоилов нито им води подготовката, нито физическите натоварвания, нито нищо.Това се определя от клуба,в който играят.Какво да направи Стоилов, че Попов е некадърник и изтърва 10000% голово положение?Какво да направи, че Михайлов изтърва елементарни топки?Най-добре ще е ако изкараме български паспорти на целият титулярен отбор на Левски сега,ама не виждам това как ще стане
Но пък можем да вземем пример от Швейцария, там дали и 50% от играчите им са швейцарци
Хубаво е като се правиш на разбирач, барем да даваш някакви смислени аргументи.Балъков, в Черноморец, с колко българи играе на терена ? А ?
Правете разлика между клубен и национален отбор.Стоилов нито им води подготовката, нито физическите натоварвания, нито нищо.Това се определя от клуба,в който играят.Какво да направи Стоилов, че Попов е некадърник и изтърва 10000% голово положение?Какво да направи, че Михайлов изтърва елементарни топки?Най-добре ще е ако изкараме български паспорти на целият титулярен отбор на Левски сега,ама не виждам това как ще стане
Но пък можем да вземем пример от Швейцария, там дали и 50% от играчите им са швейцарци
Мача с Хърватия беше уей бек..The Stig написа:Ляляля
Алжир и САЩ ще отнесат също 4-ка ако идат на "Уембли"
А ако ти следваме логиката за материала
Португалия трябваше да бие с 15 гола разлика днеска кипърците..
приеми го .. кипърците са много класи над нашите.. нищо че играят в тяхното си първенство
как стана 1-0 за Англия - Манолев не можа да даде пас на 5 метра необезпокояван от никой .. ( ПСВ паднаха в Новосибирск пак заради него)
2-0 С. Ангелов не успя да вкара от дузпата .. вкарват ни в последвалата контра атака
-----------
Тука вече мача е ясен.. ама ние пак като големи гъзета изпускаме невероятни неща
и съвсем заслужено получаваме 3-ти и 4-ти гол
(С какво е виновен треньора тук) ?
Че лицето Манолев.. не може да даде обикновен пас ?
че лицето Ангелов не може да вкара от дузпата ?
че И. Попов 2 пъти не може да вкара сам срещу вратаря ?
сега ще кажеш да не ги е викал - е да де ама като някой друг от( както знаем вече) превъзходния ни материал .. някой друг келеш (или дори ти самия) ще крещи с пяна по устата защо не ги е извикал/ пуснал
- dataghost
- Да живей словото
Какво правят всички останали селекционери в отборите, които изброих по-горе ?!
Искаш аргументи? Не исках да навлизам в подробности, но няма проблем. Както бях казал, най-лесното е да се критикува след такъв мач, но щом държиш...
На Уебмли в 3-тата минута гол пуска ли се ?! Нещо, домакински натиск да е чувал Мъри? Да е чувал, че отбора гост е хубаво да "убие" ентусиазма със бавна, затворена игра, множество фаулове в центъра на терена, концентрирана игра в защита и т.н.
При нападение Дефо/Рууни/Уолкът/Милнър разчитаме само защитата да се справи,а ? Къде и кои бяха опорните халфове и защо ги нямаше при контрите на англичаните? Като се играе 4-5-1 се оставя човек (anchor man) който седи между защитата и халфовата линия и НЕ помага на отбора в граденето на атаки, не се впуска напред ИЗОБЩО. Holding Midfielder ...
С каква схема изобщо играхме на Уембли? Чавдар Янков дясно крило ли игра
Мартин Петров, Ивелин Попов, Божинов, Чавдар Янков и той напреде... Стилянката и Пелето - изобщо знаеха ли кой трябва да седи по-близо до защитата, кой да търси топката да организира играта, кой да се впуска като загубен в атаките на нашите ?
Един път искам да видя Мъри да запази резултат. За 10 минути поне. Да затвори някой мач в края примерно - 80-та минута... но не. България излиза да се надиграва с Англия, досущ като Левски с Барса на Ноу Камп. Резултатът беше същият. Да, голът в 3-тата минута обърка сериозно сметките, но контри 3-ма на 2-ма в 50+ минута при 1:0 някак не ми харесаха.
И да, защо бай ви Живко играе на левия бек, като е с десен крак? Ами, за да влизал навътре в наказателното поле при дрибъл, както беше споменал веднъж Мъри. Срещу Англия ли бе ?
А защо като Манолев беше неориентиран до нема и къде, Минев (ляв бек) замени него и не си смениха позициите със Живко? И т.н....
Че нямаме класа да очакваме нещо от Англия, нямаме. Но някои национални отбори компенсират това с тактическа грамотност, енергия, хъс, себераздаване, мотивация... поне част от тези неща в повечето случаи са заслуга на треньора. Аз поне видях абсолютен хаос на всякакви нива в отбора.
А никой друг от изброените не би отнесъл 4-ка на Уембли. Така мисля аз. Видях много слаба Англия и много слаба България.
Noctis, кажи ми къде е ролята на треньора в един подобен двубой?
Искаш аргументи? Не исках да навлизам в подробности, но няма проблем. Както бях казал, най-лесното е да се критикува след такъв мач, но щом държиш...
На Уебмли в 3-тата минута гол пуска ли се ?! Нещо, домакински натиск да е чувал Мъри? Да е чувал, че отбора гост е хубаво да "убие" ентусиазма със бавна, затворена игра, множество фаулове в центъра на терена, концентрирана игра в защита и т.н.
При нападение Дефо/Рууни/Уолкът/Милнър разчитаме само защитата да се справи,а ? Къде и кои бяха опорните халфове и защо ги нямаше при контрите на англичаните? Като се играе 4-5-1 се оставя човек (anchor man) който седи между защитата и халфовата линия и НЕ помага на отбора в граденето на атаки, не се впуска напред ИЗОБЩО. Holding Midfielder ...
С каква схема изобщо играхме на Уембли? Чавдар Янков дясно крило ли игра
Един път искам да видя Мъри да запази резултат. За 10 минути поне. Да затвори някой мач в края примерно - 80-та минута... но не. България излиза да се надиграва с Англия, досущ като Левски с Барса на Ноу Камп. Резултатът беше същият. Да, голът в 3-тата минута обърка сериозно сметките, но контри 3-ма на 2-ма в 50+ минута при 1:0 някак не ми харесаха.
И да, защо бай ви Живко играе на левия бек, като е с десен крак? Ами, за да влизал навътре в наказателното поле при дрибъл, както беше споменал веднъж Мъри. Срещу Англия ли бе ?
Че нямаме класа да очакваме нещо от Англия, нямаме. Но някои национални отбори компенсират това с тактическа грамотност, енергия, хъс, себераздаване, мотивация... поне част от тези неща в повечето случаи са заслуга на треньора. Аз поне видях абсолютен хаос на всякакви нива в отбора.
А никой друг от изброените не би отнесъл 4-ка на Уембли. Така мисля аз. Видях много слаба Англия и много слаба България.
Noctis, кажи ми къде е ролята на треньора в един подобен двубой?
Ъ-ъ .. виждам, че си сериозен бот .. за това ще бъда кратък
1. Ако не си забелязал ни постоянно се насираме в началото на мачовете.. без значение от типа спорт и тоя проблем хич не е от скоро
2. Какъв енкър мен ми говориш като политат 3-ма англичани срещу защитата.. Шави да сложиш там ще го прегазят
3. Като размениш местата на 2 клоуна .. то това няма да промени факта, че са клоуни .. освен ако не нахлуеш в някаква паралелна реалност - Ако ти беше прав.. Моуриньо нямаше да ходи в Реал за да победи Барса.. щеше да дойде в Глиган (Грудово) .. да ги нареди момчетата.. и да ги бие.. с тактика, хъс и себераздаване.. е да де .. ама само това не стига
трябва клоуните да могат и футбол да играят
1. Ако не си забелязал ни постоянно се насираме в началото на мачовете.. без значение от типа спорт и тоя проблем хич не е от скоро
2. Какъв енкър мен ми говориш като политат 3-ма англичани срещу защитата.. Шави да сложиш там ще го прегазят
3. Като размениш местата на 2 клоуна .. то това няма да промени факта, че са клоуни .. освен ако не нахлуеш в някаква паралелна реалност - Ако ти беше прав.. Моуриньо нямаше да ходи в Реал за да победи Барса.. щеше да дойде в Глиган (Грудово) .. да ги нареди момчетата.. и да ги бие.. с тактика, хъс и себераздаване.. е да де .. ама само това не стига
- dataghost
- Да живей словото
Какво значи "винаги се насираме"? Това ли е твоят аргумент в защита на Мъри? Защо при бай Пламен Марков, когото толкова ненавиждам, нещо не се насирахме в началото? Защо срещу Ейре, Италия, Англия при бай Мъри се "насираме" в началото?
Шави anchor man
2-ма клоуна, ако играят на съответните си места, да, по-малко клоуни са отколкото ако са на други позиции сложени. И ако искаш сложи Гошето Петков нападател, щом ти е все тая
Само от примера ти за Моуриньо, който пожъна успехи с Порто, които никой скоро няма да повтори, с Интер, които Бенитес и Манчини ще сънуват (между които и надиграване на БАРСЕЛОНА, между другото го е правил и с ЧЕЛСИ) дето отишъл специално в Реал, за да бие Барса, ми става ясно...
Лека.
Дам .. и тия играчи в Порто понеже продължават да си играят там.. и са играчи втора ръка
като нашите ..
ти като голям ФМ-джия.. що не станеш треньор на национала .. да те думкат с по 7-0 и да лоудваш играта
.. клоуна си е клоун .. където и да играе.. и се доказва навсякъде по света във всеки отбор
при всеки треньор
ти като голям ФМ-джия.. що не станеш треньор на национала .. да те думкат с по 7-0 и да лоудваш играта