Тези хора не за изпратени случайно там и за тях членството в СС не е някаква самоцел. Те отиват там с ясна идея за това, което трябва да направят, а зад тях стои целият Факултетен студентски съвет на ФФ, който колеги вярвам, е достатъчен коректив за действията им.O|OeHukc написа:защото не са членове на СС, иначе едва ли..Pavel Yusev написа:
Ами мисля, че в момента тези първокурсници са по-готови да вземат управленски и ОБЕКТИВНИ решения от много хора от настоящият състав на СС.
все пак набор 90 не са нещо по-различно от предишните
хората се променят когато получат това, което искат
ИЗБОРИ за Студентски съвет и ръководството му
Модератори: svetlio.varna, peterdi, agenta
- Pavel Yusev
- В началото бе словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: ИЗБОРИ за Студентски съвет - 2.12.2009
3 курс Публична администрация
==================================
Факултетен студентски съвет на ФФ. http://the-faculty.org
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
повЕрвахте им
надъхани сте, ама то не е полезно, че не преценявате разумно
- Pavel Yusev
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Също така не е добре да съдиш за един човек, без да го познаваш дори. Лека вечер колега. И на изборите гласувай разумно !O|OeHukc написа:повЕрвахте им
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
е то нали е сложно да се прецени ...
лека вечер
лека вечер
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Абе, ВИЗИЯТА ли определя "нещата" в СС?Николай Николаев написа:Много добра презентацияНадявам се да станете членове на СС,защото съм сигурен,че имате визия за нещата.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
абе не знам дали е определяща ама като им гледам визията на повечето още имат жълто около устенцата 
-
gogo_istorika
- В началото бе словото
- Специалност: istoria
- Адрес в галерията на СУ: m?
Аз съм за кака Яна от историците щом се е кандидатирала. Все пак и според мен трябва да има млади хора в Студентския съвет, но голяма част от написаните тука обещания ми се виждат бая нихилистични.
-
joan joames
- В началото бе словото
Уважаеми колеги,
Искам да бъда разбран правилно. Изборите за Студентски съвет в никакъв случай не се свеждат до простата смяна на неговия председател и 2-3 лица около него. СС е кауза. Да си член на СС е житейска философия и начин на мислене. Това е гражданско поведение на свободни хора в свободно гражданско общество.
Но отивайки на тези избори, нека си отговорим ПРЕДИ ВСИЧКО – имаше ли ги всички тези ценности в дейността на СС през изтичащия му мандат? Едва ли ще се намерят 5 човека, които да отговоря положително. Отговорът е НЕ и задължително поражда въпроса ЗАЩО?
Твърде опростенческо би било да обясняваме всичко със Светослав Станков (няма да споменавам повече това име от уважение към форума и неговите читатели). Той е СЛЕДСТВИЕТО, а коя е ПРИЧИНАТА да имаме такъв член на СС, който дори избрахме за председател? Не бива да не си отговаряме на тези въпроси сега, в предизборната кампания.
Защо не се намери достоен колега за председателското място? Не беше ли твърде дълго развращавана представата ни за СС и дейността му с насаждане на мнения като „параван за фиктивна демокрация”, „място за кариеристи”, „орган за лични облаги” и т.н. и т.н.? Не беше ли твърде последователно внушавана представата за пълното безсмислие от такъв орган – „с него и без него все тая”. Не беше ли всичко това правено с една цел – качествените хора да махнат с ръка и да кажат „Аз в тази тиня няма да ровя”. Когато все пак се намираха такива, те твърде бързо бяха емоционално изтощавани и стигаха до извода за нелепата донкихотовщина, в която са изпаднали, гледаха да спасят малкото хубави неща, които им остават от университета, да правят нещо друго от това непрекъснато да се зареждат с негативизъм по повод дейността на СС.
Дълбоко вярвам в способността ни да преодолеем всичко това, но се иска вяра в хубавото, което ни предстои, а не примиренчество.
Пиша анонимно засега, защото аз самият съм допускал грешки и има хора, които неправилно (според мен) ще кажат „Ти пък откога стана такъв морализатор?”.
Пиша обаче искрено, това са изстрадани неща.
Искам да бъда разбран правилно. Изборите за Студентски съвет в никакъв случай не се свеждат до простата смяна на неговия председател и 2-3 лица около него. СС е кауза. Да си член на СС е житейска философия и начин на мислене. Това е гражданско поведение на свободни хора в свободно гражданско общество.
Но отивайки на тези избори, нека си отговорим ПРЕДИ ВСИЧКО – имаше ли ги всички тези ценности в дейността на СС през изтичащия му мандат? Едва ли ще се намерят 5 човека, които да отговоря положително. Отговорът е НЕ и задължително поражда въпроса ЗАЩО?
Твърде опростенческо би било да обясняваме всичко със Светослав Станков (няма да споменавам повече това име от уважение към форума и неговите читатели). Той е СЛЕДСТВИЕТО, а коя е ПРИЧИНАТА да имаме такъв член на СС, който дори избрахме за председател? Не бива да не си отговаряме на тези въпроси сега, в предизборната кампания.
Защо не се намери достоен колега за председателското място? Не беше ли твърде дълго развращавана представата ни за СС и дейността му с насаждане на мнения като „параван за фиктивна демокрация”, „място за кариеристи”, „орган за лични облаги” и т.н. и т.н.? Не беше ли твърде последователно внушавана представата за пълното безсмислие от такъв орган – „с него и без него все тая”. Не беше ли всичко това правено с една цел – качествените хора да махнат с ръка и да кажат „Аз в тази тиня няма да ровя”. Когато все пак се намираха такива, те твърде бързо бяха емоционално изтощавани и стигаха до извода за нелепата донкихотовщина, в която са изпаднали, гледаха да спасят малкото хубави неща, които им остават от университета, да правят нещо друго от това непрекъснато да се зареждат с негативизъм по повод дейността на СС.
Дълбоко вярвам в способността ни да преодолеем всичко това, но се иска вяра в хубавото, което ни предстои, а не примиренчество.
Пиша анонимно засега, защото аз самият съм допускал грешки и има хора, които неправилно (според мен) ще кажат „Ти пък откога стана такъв морализатор?”.
Пиша обаче искрено, това са изстрадани неща.
- Pavel Yusev
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Прочетох мненията след последният ми пост и тъкмо когато се отчаях от равнодушието на някои хора видях и последният пост. Колега аз бих добавил към тези мотиви, които изтъкваш и отношението на някои хора, защото колеги лесно е да седиш и да намираш кусури, но е трудно да се изправиш и да тръгнеш да се бориш срещу порочността. Но не забравяйте, че в живота съдбата обича смелите !
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз пък по цял ден си седя на задника и щрапам Фифа
Бъди смел, пролей кръв - кандидатсвай за СС...
Бъди смел, пролей кръв - кандидатсвай за СС...
-
studentsu
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: четвърти
Дано нещо се случва, защото и аз започнах да се плаша от равнодушието.
Павеле, ти живееш ли в Студентски град?
Защо никой не казва истината за бл. 8 в Студентски град и че Станков обяви пред Академичния съвет подкрепата на СС 3 етажа да се дадат на частна фирма и наемите да бъдат 150 лв. на легло? Първо – няма такова решение на СС за частна фирма, Второ – няма такова решение на СС за 150 лв., Трето – в състояние ли е Станков да посочи адреса си в София – една изборна личност, каквато е Председателят на СС не трябва да се крие от такива въпроси. Всички знаем, че живее в бл. 8 и държи 2 стаи на етажите на частната фирма и не плаща наем за тях.
Защо никой не казва истината за бл. 8 в Студентски град и че Станков обяви пред Академичния съвет подкрепата на СС 3 етажа да се дадат на частна фирма и наемите да бъдат 150 лв. на легло? Първо – няма такова решение на СС за частна фирма, Второ – няма такова решение на СС за 150 лв., Трето – в състояние ли е Станков да посочи адреса си в София – една изборна личност, каквато е Председателят на СС не трябва да се крие от такива въпроси. Всички знаем, че живее в бл. 8 и държи 2 стаи на етажите на частната фирма и не плаща наем за тях.
И аз чух същото.LAMBADA написа:Светославчо готви за своето място неговата състудентка от правото Цвета, което е такъв срам, че не знам къде да погледна. А знаете ли, че това момиче живее в известния софийски квартал Факултета при пълен ъндърграунд такъв, какъвто не го познаваме и от телевизията? Самото й поведение е съответно на средата й, а пребиваването й 4 г. в ЮФ не я е облагородило ни най-малко.
Поканете момичето да се представи тук във форума и да сподели своите виждания за работата си в СС и мнението й за досегашната му работа.
- Pavel Yusev
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Не, аз не живея в Студ. град, но прекарвам доста от времето си там и съм запознат със ситуацията там.studentsu написа:Дано нещо се случва, защото и аз започнах да се плаша от равнодушието.
Относно блок 8 и Студентския съвет - няма как да има такова решение на Студ. съвет при положение, че към настоящия момент СС на СУ е реално неработеща организация, управляна авторитарно.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Бога ми, това за мен е манифест на кариериста!joan joames написа:Уважаеми колеги,
СС е кауза. Да си член на СС е житейска философия и начин на мислене. Това е гражданско поведение на свободни хора в свободно гражданско общество.
Into the endless we ride... 
- instinct
- Да живей словото
- Специалност: АФ
- Курс: първи
Свободните хора всъщност са свободни индивиди. Те поемат лична отговорност за действията си; за тях не съществува думата "общество". Ако наистина има такива хора, те няма да се кандидатират за СС. Просто няма какво да правят там.joan joames написа:СС е кауза. Да си член на СС е житейска философия и начин на мислене. Това е гражданско поведение на свободни хора в свободно гражданско общество.
За тези, които ще се пробват - успех
Ако след година пак ви се докандидатства, значи всичко е наред. Изразът "свободни хора" ви е извън активния речник. Спите спокойно, бившата ви съвест - също.
Следващата стъпка е голямата политика, т.е. истинското лапане. Сериозна кауза и наистина сериозен бюджет. Кьорсофра. Още по-житейска философия и начин на мислене. И мечта на бая народ. И уви, присъди за много малко народ
Чат - пат е добре да се сещате, че всички сме смъртни.
Така де, каузите винаги са добри. Дори и вие да сте, околните най-често не са. И за разлика от вас, имат доста опит в това
Написах горното не за да се откажете. Подгответе се