За или против декриминализацията на марихуаната?

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

За или против декриминализацията на марихуаната

ЗА
62
46%
ПРОТИВ
72
54%

Общо гласове: 134

Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: За или против декриминализацията на марихуаната?

Мнение от Jamesmagno »

Дичоу написа:Почти съм убеден че се затъпява и от системно удряне на тиквата ти в стената...ама не се преследва от закона...нали...
ВСЕКИ Е СВОБОДЕН ДА СЕ ТРЕПЕ КАКТО СИ ИСКА!!!!
А да му забрани после да прави и възпитава бъдещи членове на обществото е работа на държавата.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Изглежда само аз не взимам държавата....за баща и майка..че да ме възпитава...
...законодателството трябва да отговаря на потребностите и нагласите на обществото.....сиреч...ако употребяващите станат повече от неупотребяващите (като гледам тенденциите, ще се случи скоро) защо пък законодотателството да не отговори на техните потребности...
Сиреч...законодателството трябва да идва от обществото...а не управляващите да налагат норми, които хората не искат.
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

не виждам проблем всеки да пуши каквото си иска...
ми ако си я направя на чай и ме спре полицай кво ще ми каже?! .. забранено било... ми то от забранени неща се изкарват пари...
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Дичоу написа:За да не бъда нападан заради това което ще напиша надоле...от сега казвам...НЕ УПОТРЕБЯВАМ!!!(редовно)
Въпреки това съм ЗА легализирането...не само на тревата...но и на бомбони, коки, и т.н наркотици...
Причини:
1) Аз разбирам демокрацията така....Свободата на всеки да се простира до там, до където не ограничава свободата на другия... с какво нарушава свободата на някой друг...този който се друса???
2)Нито тревата...нито употребата на други наркотици ще престане с криминализиране и затвори...добре...защо тогава да не се печели от нея...то се печели де...но не държавата а гадните дилари (които наистина би трябвало да лежат по затворите)
3)Нещо като е легално подлежи на контрол...за качество,съдържание и т.н...като е нелегално...ви е ясно, че една десетка херца например...съдържа негасена вар..прах за пране и още какво ли не...е как да не измират наркоманите...
4) Има вещества обявени за наркотични, без да е доказана вреда от употребата им...
Дичоу, не спираш да ме изумяваш със странните(айде така да го кажа) си мнения. Демокрацията няма нищо общо с друсането, а това, че ти правиш някаква връзка, говори зле за теб. Употребата няма да престане, но все пак много хора се възпират от друсането, защото е незаконно. Какво качество бе? това да не са детски играчки от Китай, че да ги проверяват, дали са вредни. То е ясно, че наркотиците са вредни. За какъв контрол дрънкаш?

Хората умират от наркотици, а винаги се почва с трева. Това, дичоу, не ти ли е достатъчен довод?
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Ааайде пак.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Еми, съжалявам, ама ме мързи да чета 6 страници тема.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

ники написа:
Дичоу, не спираш да ме изумяваш със странните(айде така да го кажа) си мнения. Демокрацията няма нищо общо с друсането, а това, че ти правиш някаква връзка, говори зле за теб. Употребата няма да престане, но все пак много хора се възпират от друсането, защото е незаконно. Какво качество бе? това да не са детски играчки от Китай, че да ги проверяват, дали са вредни. То е ясно, че наркотиците са вредни. За какъв контрол дрънкаш?

Хората умират от наркотици, а винаги се почва с трева. Това, дичоу, не ти ли е достатъчен довод?
1) И аз съжалявам че не ти се чете 6 страници тема...сигурно това е сбора на всички станици от хартиен носител, които си прочел.
2) Ти пък вече отдавна не ме измумяваш с малоумните ти (айде така да го кажа) постове.
3) Демокрацитята....или да речем един от основните и принципи е точно това което съм цитирал...
4)Употребата наистина няма да престане...и не защото е законно или не...а защото има хора които мислят по един начин....разбира се има хора които мислят по друг...а вече има и хора които не мислят (За тях си има чалга)
5) На всеки е ясно, че наркотиците са вредни...както пушенето, яденето на мазни храни....и разбира се поклонничеството на силиконови уроди...но почти всички от горепосочнените са позволени
6)Вярно е "Хората умират от наркотици"...също както тези от пиене,пушене...и прекалена глупост.
...във връзка с точка 6,особено с последното...ти пожелавам дълъг живот...и много здраве
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Дичоу, как можеш да сравняваш мазните храни с наркотици? Та тя разликата е от земята до небето. Като станеш наркоман, вече не си човек, а си боклук и отрепка. Доказано е, че от марихуаната се затъпява, доказано е, че е вредна, доказано е, че в огромна част от случаите употребата й води до взимане на други наротици. Ок, давай да я легализираме. Така ще можем всеки ден да гледаме по улицие напушени тийнейджъри и некооординирани мангали. То дори и момента всеки който иска, може да си намери, ама не е там въпросът. Тука имат отношение мноооого фактори и трябва да си адски тъп да не го разбираш.

ПП: Дори и 6 страници да не съм прочел в живота си, това не ти влиза в работата. Позицията ми по темата няма нищо общо с чалгата. Недей да я намесваш навсякъде, защото точно на твоите любими хаос партита или партита със всякаква електронна музика можеш да видиш редица примери за това, защо не трябва да се декриминализира марихуаната.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Ники, не всеки който употребява е наркоман...както не всеки който пие е алкохолик...нали ти е ясно.
Мога да се обзаложа, че ако се пуснеш по произволна уличка на центъра...за 1 час ще се разминеш средно между 10 и 20 напушени човека...но няма да го забележиш. В друго съм също така сигурен...ще забележиш първия пияница...защото ще крещи, пее,вика,проси,събира недопушените цигари от пода.
ПП. Мисля, че трябва да се поощряват опитите ти да се изказваш, особено дирекно към мен...по този начин първо показваш своята неподготвеност (визирам "любимите ми хаос партита") и второ...разнообразяваш темите, след самоотлъчката на ПИЧ. Въпросните партита са доказателство за успешността на Кофи-шоп системата...
...на тези партита, хората се надрусват...кефат се...партито свършва...по най-мирния и тих начин се прибират..... без да са решили в 5 сутринта да пеят Слави - Студио Хъ (както ме събудиха снощи)...без да умират от кеф да наритат някой пред дискотеката...шото им заглеждал мацката...и най-вече...без да шофират каквото и да е превозно средство!!!
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Дичоу, продължаваш да намесваш поп-фолка, където не му е мястото. Тази част от мнението ти няма да я коментирам. Относно другата: Точно това е хубавото - че не ги виждам. И не става въпрс за мене, а за някое малко дете, което ще ги види. Всеки е на ясно, че така се почва. Неуместно е в случая да се правим на твърде либерално общество, каквото не сме. Не мога да разбера тезата ти. Какво искаш да стане - всеки да си пуши трвичката на улицата и хората да се напиват като свине на общесвени места по всяко време? Ако смяташ, че това е демокрацията, грешно си я разбрал. Прочетох и останалото от темата и вече съм убеден, че по манталитет си точно като Паоло ди Канио, дет ти седи на аватара.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

ники написа:Не мога да разбера тезата ти.
От всичко което написа..като че ли само това изречение имаше неква логика и смисъл...
...веднага следва логическия въпрос...като не я разбираш, ЗАЩО Я КОМЕНТИРАШ???
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Никинце, детенце мило, моля те хвани и се пообразовай малко на тема наркотици. Караш ме да се повтарям от предишната такава тема, но просто не издържам да ти чета неинформираните мнения. НАРКОТИК е вещество, което влияе на тялото и/или психиката на човека, което е или не е вредно и към което може или не може да се пристрастиш физически и/или психически (всички тези и/или зависят от типа вещество). Другото име е ДРОГА. От написаното следва, че кафето, цигарите, алкохолът, чаят, Кока-Колата също са ДРОГИ и хората, които ги употребяват, са НАРКОМАНИ (нали НАРКОМАН означава чоевк, взимащ наркотици, без значение какви точно са те). Айде погледни малко по обективно на нещата, попрочети нещичко (по възможност писано НЕ от зле информирани родители, политици с капаци и истерични и фанатични християни) и ела пак да си говорим.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

именно,наркоманията е пристрастяване към наркотици,а употребата им без пристрастяване не те прави наркоман. и всичко зависи от теб,ако си решил да се предадеш на херца твоя си работа.... който не оценява живота лесно може да се отърве от него. но тук става дума за трева,дали се започва от нея и дали тя 100% води до пристрастяване е мн спорен въпрос.
има хора,които са затъпяли толкова,че не могат да свържат 2 изречения и пушат по 3 пъти на ден най-малко....жалки са наистина,но легализирана или не марихуаната ще се употребява,вкъщи или на улицата все тая. просто достъпът до нея ще е по-лесен,което не е добре за подрастващите,но пък всеки има глава на раменете...
по "елитните" клубове всеки 2-ри си реди линии по масата и по барплота.... ама никой нищо не казва...защо ли.....
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

ОК, от мен толкова. Каквото имах да казвам, го казах. Който желае, ще разбере, какво искам да кажа. Останалите може да продължавате с плоските си забележки и неуместни опити за остроумие. Да, знам, че е много модерно наоследък да заемаш такава позиция, но за щастие повечето хора от форума мислят трезво поне по този въпрос. В края на краищата който иска да се друса, да се друса. Не мога да разбера как вие можете да имате принципна позиция по подобна тема. Да Дичоу, не мога те разбера. За мен това, което пишеш, е лишено от всякаква логика. Ти ми сравняваш тревата с мазните храни, а хорхе ми чете лекции за това, че съм се бил изразил грешно. Но пък вашето мнение си е ваше. Не съм аз този, дето ще го променя.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Доводите "за" са добре изложени, според мен, защото са логични и са по- обосновани. Обаче си остава много валидно мнението от предишната страница че обществото бърка демокрацията със слободията и няма да приеме по умерен начин подобно нещо. Веднага ще се създаде напрежение и хората ще изпаднат в двете крайности.
Knights of the Cross
Публикувай отговор

Обратно към “България”