Мизантропия

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Мизантропия

Мнение от JudyRamone »

Scorpion написа:
JudyRamone написа:Чела съм го. :wink:
Казах - стечение на обстоятелствата! :!:
А обстоятелствата кой мислиш, че ги "стича"?
Съгласна съм, че хората - но на 70%. :wink: Останалите 30% - случайности....

Бтв "Травиата" е много по-покъртителен разказ. :|

ПС. Бай Ганьо е преекспониран образ на нещо, което го има у всяка националност и то се нарича "неграмотност".
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Логическите ти връзки са меко казано странни.
Мисля, че изяснихме, че "явлението" бай Ганьо съществува, но не е белег на цяла нация. Такива антибългарски мнения (особено по форумите) ме отвращават.

Едит: Мнението ми бе отправено към Скорпиона
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

JudyRamone написа: А литературният герой бай Ганьо е шибан плод на грозен ум.
Prudence написа:Логическите ти връзки са меко казано странни.
Мисля, че изяснихме, че "явлението" бай Ганьо съществува, но не е белег на цяла нация.
Сега вдяна ли?
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Не, но предчувствам, че ще ми обясниш. :)
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Prudence написа:Не, но предчувствам, че ще ми обясниш. :)
Не. На праволинейни патриоти колкото и да обясняваш, резултатът е все един и същ.
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Нещо лошо има ли в това да си патриот и националист? "Обичаш нещо не заради нещо друго, а въпреки това" ;)
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Не е лошо. Въпрос на индивидуализъм или колективизъм. Хубаво е патриотизмът да не е сляп, а основателен, обоснован и осъзнат.
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Не съм казала, че всичко е прекрасно и няма какво да се желае. Но мнения като твоето, че всички са (сме) бай Ганьовци, от мен няма да чуеш. Не мога да казвам неща, които не мисля. :)
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Prudence написа:Не съм казала, че всичко е прекрасно и няма какво да се желае. Но мнения като твоето, че всички са (сме) бай Ганьовци, от мен няма да чуеш. Не мога да казвам неща, които не мисля. :)
Посочи ми къде го казах това, че всички са (сме) байганьовци. Айде да не изопачаваш това, което съм написал.
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Еми с такова впечатление останах, но се радвам, че в случая явно съм разбрала погрешно. :)

Едит: И ако очакваш да се впусна в "селски" форумни спорове, грешиш :)
Аватар
wtf
Драскач
Специалност: Социология
Курс: втори

Мнение от wtf »

Аз не разбирам цялата драма около Бай Ганьо. Не разбирам защо хората се срамуват от един литературен образ, само защото в час по литература някаква си учителка им била обяснила, че той бил олицетворение на типичния българин. Според мен единственото, което Бай Ганьо показва е, колко различни социални светове са били Западна Европа и България тогава, а и сега, колко непригодни са били нагласите и интериоризираните схеми на поведение на един човек от единия свят за реалностите на другия. И не мога да разбера как може някой да се чувства толкова морално силен да дава оценки, че било "срамно" или не бил, и не знам си още какви работи. Не е коректно от днешна перспектива да се слагат определения и етикети на минали светове, да се сравняват без да се отчита спецификата им.
Така че не се нервете, според мен няма причина. :bounce:
I speak sarcasm as a second language.
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Аз не знам кой учител би казал, че бай Ганьо е олицетворение на българина...
Трябва да се каже, че явно такава е представата на Алеко за българина.
Явно имаме различни мнения с някои форумни индивиди, но това не значи, че някой се нерви или прочее. Нали форумът е за обмяна на мнения? Или греша? Сега може би е място за разменяне на снимки, на фейсбукове и простотии от сорта на: Бялата ми хлебарка...
Аватар
wtf
Драскач
Специалност: Социология
Курс: втори

Мнение от wtf »

Да, обмяна на мнения е и аз направих точно това - изказах своето. Поста ми не беше насочен към теб конкретно или към някой друг, просто излагам впечтленията си не само от вашия спор или добре, обмен на мнения, както искате го наречете, но и попринцип от нагласите на хора , с които съм говорила за Бай Ганьо. Мога да го направя, нали?
I speak sarcasm as a second language.
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Разбира се, че можеш. Това е форум.
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

wtf написа:Аз не разбирам цялата драма около Бай Ганьо. Не разбирам защо хората се срамуват от един литературен образ, само защото в час по литература някаква си учителка им била обяснила, че той бил олицетворение на типичния българин. Според мен единственото, което Бай Ганьо показва е, колко различни социални светове са били Западна Европа и България тогава, а и сега, колко непригодни са били нагласите и интериоризираните схеми на поведение на един човек от единия свят за реалностите на другия. И не мога да разбера как може някой да се чувства толкова морално силен да дава оценки, че било "срамно" или не бил, и не знам си още какви работи. Не е коректно от днешна перспектива да се слагат определения и етикети на минали светове, да се сравняват без да се отчита спецификата им.
Така че не се нервете, според мен няма причина. :bounce:
Бравооо... 6 на темата по литература от ръководството за кандидат-студенти!
Казах, че думата МОРАЛНО за мен не съществува, така че ще давам всякакви оценки.
wtf написа:Да, обмяна на мнения е и аз направих точно това - изказах своето. Поста ми не беше насочен към теб конкретно или към някой друг, просто излагам впечтленията си не само от вашия спор или добре, обмен на мнения, както искате го наречете, но и попринцип от нагласите на хора , с които съм говорила за Бай Ганьо. Мога да го направя, нали?
Толкова морално силна ли се чувстваш?
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"

Обратно към “Хоби и Забавления”