Матурата по английски език

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Публикувай отговор
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология
Курс: първи

Re: Матурата по английски език

Мнение от bubbly_water »

да бе и аз забелязах, че не са ми харесали някои изречения, които бяха пълни със смисъл...не разбрах идеята...ама само беше подчертано...
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Като свърши матурата и си проверих в интернет отговорите,ми излязоха към 10 грешки на теста,а сега,като си я проверих-2.Да не говорим,че никъде не пишеше на парафрейза и съчинението откъде и колко ми е отнето,ами само някакви подчертаванички със зелено.При това нямаше обозначение за различните видове грешки(смислови,лексикални,граматични).А аз сам не можах да разбера какво им е грешно.Примерно I verily believe,с което започваше едно мое изречение,ми беше подчертано.Абсолютна обърквация.Добре поне,че имам 5,93 :)
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
darky
Пишеща машина
Специалност: НУПЧЕ
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от darky »

Clandestine написа:
candice написа:Помниш ме, значи! :mrgreen: На олимпиадата по БЕЛ пък бяхме един срещу друг! Имахте ли проблем с дисковете за слушане с разбиране:?:
Не, работеха си. Само дето една от квесторките се пообрърка с касетофона/cd player-a и слушахме един текст повече от позволения брой пъти. :P

...На кой кръг от Олимпиадата обаче? :)
да не си бил и ти в 138-мо на матурата по английски :D :D
Изображение
Аватар
Clandestine
Драскач
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

darky написа: да не си бил и ти в 138-мо на матурата по английски :D :D
Не, в 145-то бях, но явно масово player-ите са в ръцете на непохватни с техника квестори. ;р
Come, my raven, it could be a lark.
Аватар
^Mimmy^
В началото бе словото

Мнение от ^Mimmy^ »

Здравейте на всички! Интересно ми е да разбера има ли някои от форума освен мен , които ще изберат като втора матура английския език? И как мислите да се подготвяте? Курс, уроци, смаоподготовка? Знаете ли добър курс в София? И можете ли да препоръчате някакви помагала или тестове за матурата ?
Аватар
Ariel
В началото бе словото

Мнение от Ariel »

Здрасти!Значи са матурата си вадиш някаква книжка с граматически тестове или някаква учебна тетрадка от произволен английски учебник ниво Intermediate/Upper Intermediate.
Слушаш си английски филми(без субтитри), BBC Radio и всякакви други медийни източници.
Аватар
macharok
От дъжд на вятър

Мнение от macharok »

^Mimmy^ написа: Можете ли да препоръчате някакви помагала или тестове за матурата ?
"Матура за отличен - английски език" на "Просвета" - за тренировка.Тренировъчен курс, aма по-нататък, като наближи матурата - вж. www.afeasbg.com
Иначе, както казва Ариел - каквито и да са съвременни учебници и граматики на ниво Upper Intermediate до Advanced, четене на книжки, гледане на филми, Viasat History, etc.
Аватар
Arsena
От дъжд на вятър
Курс: друг

Мнение от Arsena »

И аз мисля да се явя на английски. Занимавам се с разни книжки за кандидат-студенти и като цяло не ми пука за матурата, изпита е много по-важен. :)
Аватар
Ariel
В началото бе словото

Мнение от Ariel »

Arsena, ставаме двама xD
milov
В началото бе словото
Специалност: Computer Engineering
Курс: кандидат-студент

Мнение от milov »

Здравейте, бих искал да попитам дали някъде има описание на матурата по английски или на някой ако му се обяснява да напише с 2-3 думи какво ще включва...благодаря предварително :)
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

http://mon.bg/opencms/opencms/documents/dzi

Погледни предложените варианти в таблицата. :D
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
madlight
В началото бе словото
Специалност: светещ с фенерче
Курс: кандидат-студент

Мнение от madlight »

И аз съм се запълтил към матурата по английски.Но мисля да се справям сам, без частни уроци... :D
In you I see dirty
In you I count stars
In you I feel so pretty
In you I taste god
In you I feel so hungry
In you I crash cars
We must never be apart...
Аватар
arthaz
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

И аз съм се насочил към матура по английски език. Според мен, тя е хиляда пъти по-лесна от изпита... поне аз с такова впечатление останах, след като решавах примерните тестове... :roll:
Elämää täytyy rakastaa ^^
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Аз също ще ходя на матурата, но не възнамерявам да се подготвям за нея по никакъв друг начин освен да реша едно-две тестчета от някоя книжка с примерни матури. Защо? Защото миналата година взех Proficiency на Кеймбридж с А 8) ( което ме улеснява и до известна степен за изпита)
А за тези, които се готвят, препоръчвам поне синята граматика на Мърфи да сте я минали от-до, да решавате примерни матури и ако имате възможност да се запишете на някакъв курс, отколкото на частни уроци, защото така ще научите и нещо от другите хора там в процеса на работа (неща, които не биха изникнали при частните уроци). Полезно е и да четете текстове на английски (книги, форуми, и т.н).
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише
Специалност: Унгарска филология
Курс: първи

Мнение от Master_of_Sin »

Да по-лесна е ..поне така ни казват всички, сега не знам дали го казват за утеха и успокоение или наистина е така но аз си се надявам да е по-лесна от зизпита защото все пак само по това мога да държа матура по избор..никй друг предмет не го знам така както литература и ангилииски и следователно само това са двата предмета с окито мога да правя нещо след като свърша 12 клас... нямам голям избор май но тва е поолжението. :lol:
I'll send you to your maker

I'll send you to your death

Death, nicely crucified...

Death, heads on stakes!
Публикувай отговор

Обратно към “Матури”