Матурата по английски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
Re: Матурата по английски език
да бе и аз забелязах, че не са ми харесали някои изречения, които бяха пълни със смисъл...не разбрах идеята...ама само беше подчертано...
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Като свърши матурата и си проверих в интернет отговорите,ми излязоха към 10 грешки на теста,а сега,като си я проверих-2.Да не говорим,че никъде не пишеше на парафрейза и съчинението откъде и колко ми е отнето,ами само някакви подчертаванички със зелено.При това нямаше обозначение за различните видове грешки(смислови,лексикални,граматични).А аз сам не можах да разбера какво им е грешно.Примерно I verily believe,с което започваше едно мое изречение,ми беше подчертано.Абсолютна обърквация.Добре поне,че имам 5,93 
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- darky
- Пишеща машина
- Специалност: НУПЧЕ
- Курс: трети
- Обратна връзка:
да не си бил и ти в 138-мо на матурата по английскиClandestine написа:Не, работеха си. Само дето една от квесторките се пообрърка с касетофона/cd player-a и слушахме един текст повече от позволения брой пъти.candice написа:Помниш ме, значи!На олимпиадата по БЕЛ пък бяхме един срещу друг! Имахте ли проблем с дисковете за слушане с разбиране:?:
![]()
...На кой кръг от Олимпиадата обаче?

- Clandestine
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Не, в 145-то бях, но явно масово player-ите са в ръцете на непохватни с техника квестори. ;рdarky написа: да не си бил и ти в 138-мо на матурата по английски![]()
Come, my raven, it could be a lark.
Здравейте на всички! Интересно ми е да разбера има ли някои от форума освен мен , които ще изберат като втора матура английския език? И как мислите да се подготвяте? Курс, уроци, смаоподготовка? Знаете ли добър курс в София? И можете ли да препоръчате някакви помагала или тестове за матурата ?
Здрасти!Значи са матурата си вадиш някаква книжка с граматически тестове или някаква учебна тетрадка от произволен английски учебник ниво Intermediate/Upper Intermediate.
Слушаш си английски филми(без субтитри), BBC Radio и всякакви други медийни източници.
Слушаш си английски филми(без субтитри), BBC Radio и всякакви други медийни източници.
"Матура за отличен - английски език" на "Просвета" - за тренировка.Тренировъчен курс, aма по-нататък, като наближи матурата - вж. www.afeasbg.com^Mimmy^ написа: Можете ли да препоръчате някакви помагала или тестове за матурата ?
Иначе, както казва Ариел - каквито и да са съвременни учебници и граматики на ниво Upper Intermediate до Advanced, четене на книжки, гледане на филми, Viasat History, etc.
И аз мисля да се явя на английски. Занимавам се с разни книжки за кандидат-студенти и като цяло не ми пука за матурата, изпита е много по-важен.
Arsena, ставаме двама xD
-
milov
- В началото бе словото
- Специалност: Computer Engineering
- Курс: кандидат-студент
Здравейте, бих искал да попитам дали някъде има описание на матурата по английски или на някой ако му се обяснява да напише с 2-3 думи какво ще включва...благодаря предварително 
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
- madlight
- В началото бе словото
- Специалност: светещ с фенерче
- Курс: кандидат-студент
И аз съм се запълтил към матурата по английски.Но мисля да се справям сам, без частни уроци... 
In you I see dirty
In you I count stars
In you I feel so pretty
In you I taste god
In you I feel so hungry
In you I crash cars
We must never be apart...
In you I count stars
In you I feel so pretty
In you I taste god
In you I feel so hungry
In you I crash cars
We must never be apart...
- arthaz
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
И аз съм се насочил към матура по английски език. Според мен, тя е хиляда пъти по-лесна от изпита... поне аз с такова впечатление останах, след като решавах примерните тестове... 
Elämää täytyy rakastaa ^^
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Аз също ще ходя на матурата, но не възнамерявам да се подготвям за нея по никакъв друг начин освен да реша едно-две тестчета от някоя книжка с примерни матури. Защо? Защото миналата година взех Proficiency на Кеймбридж с А
( което ме улеснява и до известна степен за изпита)
А за тези, които се готвят, препоръчвам поне синята граматика на Мърфи да сте я минали от-до, да решавате примерни матури и ако имате възможност да се запишете на някакъв курс, отколкото на частни уроци, защото така ще научите и нещо от другите хора там в процеса на работа (неща, които не биха изникнали при частните уроци). Полезно е и да четете текстове на английски (книги, форуми, и т.н).
А за тези, които се готвят, препоръчвам поне синята граматика на Мърфи да сте я минали от-до, да решавате примерни матури и ако имате възможност да се запишете на някакъв курс, отколкото на частни уроци, защото така ще научите и нещо от другите хора там в процеса на работа (неща, които не биха изникнали при частните уроци). Полезно е и да четете текстове на английски (книги, форуми, и т.н).
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
- Курс: първи
Да по-лесна е ..поне така ни казват всички, сега не знам дали го казват за утеха и успокоение или наистина е така но аз си се надявам да е по-лесна от зизпита защото все пак само по това мога да държа матура по избор..никй друг предмет не го знам така както литература и ангилииски и следователно само това са двата предмета с окито мога да правя нещо след като свърша 12 клас... нямам голям избор май но тва е поолжението. 
I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!