Zeitgeist- филма
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Re: Zeitgeist- филма
Аз пък си мислех, че критиките срещу масоните и други тайни общества не са точно ционистка пропаганда 
-
zayo
- В началото бе словото
- Специалност: bogoslovie
- Курс: завършил
каквото и да разправят филма си струва,имаше една другарка тук която не успяла да го догледа,защотот викали чичковци и нещо и пръщяло
ахаха,горката...аз не мисля че точно викащи е най-точната дума,за тези слова които те казват,но карай/особено речта на гениалния актьор от "мрежата" / та,същата другарка споделя гениалната мисъл че сградите на СТЦ не били падали аджеба по природни закони...и терористите си носели експлозиви в самолета...за да подсилели взрива/фойерверки вероятно/ и не знайно защо обаче може би,тя не знае точно как се взривява сграда,но сигурно мисли,че терористите след като се е взривил самолета,са излезли,взели са с себе си експлозивите,които естествено са останали непокътнати в самолета,слезли са по етажите и са заложили експлозивите...да,най-вероятно така е станало...но тази много осведомена гражданка явно не е гледала записи от други филмчета/естествено-не по телевизията/в които явно се виждат на няколко места,от по долните етажи малки взривове,на няколко пъти след което сградата рухва...браво гражданке...мъдра гражданка .....
-
zayo
- В началото бе словото
- Специалност: bogoslovie
- Курс: завършил
така с тази другарка приключихме/тя е писала на предишната страница мисля....
относно религиите,да повечето неща са верни,митра е роден на 25 декември,затова честваме и коледа,а ако повечето хора знаеха как са се чествали едно време тези празници,нямаше да празнуват,а този празник е бил широко популярен с оргиите и вакханалиите си..периода е някъде от 17-до 25,според зависи от региона...
това че религията е измислена за да контролира масите също съм съгласен,не съм съгласен само с мнението че христос не е съществувал,защото съм чел доста неканонични документи и евангелия,апокрифни ранни документи също,които прилики по-между им доказва съществуването на христос,а и смъртта на повечето апостоли мъченически,също доказва съществуването му,като се има предвид че никой няма да умре за някаква история която сам си е съчинил,камо ли другите да му повярват без да са Го виждали/Христос/ и да умрат за идеята,просто ей така,по тази логика,щеше днес да има много загинали геройски заради дядо коледа...но,съм съгласен че религията е интелектуален материализъм,и контролира масите...и мисля че някои хитреци/може би отци на църквата/са скалъпили учението на Христос/което е било доста по-просто мисля,и достъпно за хората/догматизирали са го,измислили са един рояк глупости,като това примерно с колко пръста да се кръстиш,как да се молиш точно,дали в хляба наистина имало тяло и кръв ..и така нататък..и всеки който нарушавал тези догми,бил анатемосван,заклеймяван,гонен,затварян..или изгарян..защото примерно носел долни гащи а те били изобретение вероятно на сатана/тва не е лъжа-двете църкви-католи4еската-и православната имали и подобни доводи,защото на изток долните гащи не били познати,католиците ги обвинявали за това,и обратно/...а в русия,може би сте чували за старообредците-кръстят се с два пръста,вместо с три,заради тази идея,са били избити доста хора...след като те отказвали гръцкия начин на кръстене с три пръста,защото им наподобявало среден пръст...та такива работи...за католическата църква няма какво да говорим,там е ясно....ето защо бих казал че аз съм вярващ,а не религиозен...което ме освобождава...и приемам хубавите идеи на филма,за промяна на съзнанието...за частта с парите-ех,да...бавно но сигурно светът върви натам,защото както виждате,прогресът никога не е спирал,бил е задържан,забавян,но не е спирал...ледът се пука,дами и господа съдебни заседатели....
относно религиите,да повечето неща са верни,митра е роден на 25 декември,затова честваме и коледа,а ако повечето хора знаеха как са се чествали едно време тези празници,нямаше да празнуват,а този празник е бил широко популярен с оргиите и вакханалиите си..периода е някъде от 17-до 25,според зависи от региона...
това че религията е измислена за да контролира масите също съм съгласен,не съм съгласен само с мнението че христос не е съществувал,защото съм чел доста неканонични документи и евангелия,апокрифни ранни документи също,които прилики по-между им доказва съществуването на христос,а и смъртта на повечето апостоли мъченически,също доказва съществуването му,като се има предвид че никой няма да умре за някаква история която сам си е съчинил,камо ли другите да му повярват без да са Го виждали/Христос/ и да умрат за идеята,просто ей така,по тази логика,щеше днес да има много загинали геройски заради дядо коледа...но,съм съгласен че религията е интелектуален материализъм,и контролира масите...и мисля че някои хитреци/може би отци на църквата/са скалъпили учението на Христос/което е било доста по-просто мисля,и достъпно за хората/догматизирали са го,измислили са един рояк глупости,като това примерно с колко пръста да се кръстиш,как да се молиш точно,дали в хляба наистина имало тяло и кръв ..и така нататък..и всеки който нарушавал тези догми,бил анатемосван,заклеймяван,гонен,затварян..или изгарян..защото примерно носел долни гащи а те били изобретение вероятно на сатана/тва не е лъжа-двете църкви-католи4еската-и православната имали и подобни доводи,защото на изток долните гащи не били познати,католиците ги обвинявали за това,и обратно/...а в русия,може би сте чували за старообредците-кръстят се с два пръста,вместо с три,заради тази идея,са били избити доста хора...след като те отказвали гръцкия начин на кръстене с три пръста,защото им наподобявало среден пръст...та такива работи...за католическата църква няма какво да говорим,там е ясно....ето защо бих казал че аз съм вярващ,а не религиозен...което ме освобождава...и приемам хубавите идеи на филма,за промяна на съзнанието...за частта с парите-ех,да...бавно но сигурно светът върви натам,защото както виждате,прогресът никога не е спирал,бил е задържан,забавян,но не е спирал...ледът се пука,дами и господа съдебни заседатели....
Проблемът с предоверяването към продукции като "Zetigeist" е, че много хора научават точно оттам повечето неща, за които става въпрос и това им пречи да обърнат внимание на манипулативния начин, по който авторите тълкуват една съществена част от фактите.
Knights of the Cross
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Твърдението, че правителството на САЩ само си взривило кулите може лесно да се обори:zayo написа:каквото и да разправят филма си струва,имаше една другарка тук която не успяла да го догледа,защотот викали чичковци и нещо и пръщялоахаха,горката...аз не мисля че точно викащи е най-точната дума,за тези слова които те казват,но карай/особено речта на гениалния актьор от "мрежата" / та,същата другарка споделя гениалната мисъл че сградите на СТЦ не били падали аджеба по природни закони...и терористите си носели експлозиви в самолета...за да подсилели взрива/фойерверки вероятно/ и не знайно защо обаче може би,тя не знае точно как се взривява сграда,но сигурно мисли,че терористите след като се е взривил самолета,са излезли,взели са с себе си експлозивите,които естествено са останали непокътнати в самолета,слезли са по етажите и са заложили експлозивите...да,най-вероятно така е станало...но тази много осведомена гражданка явно не е гледала записи от други филмчета/естествено-не по телевизията/в които явно се виждат на няколко места,от по долните етажи малки взривове,на няколко пъти след което сградата рухва...браво гражданке...мъдра гражданка .....
1. Наличие на терористична организация, която поема отговорността за атаките и чийто членове в последствие биват гонени, избиване, а оцелелите продължават войната срещу САЩ с всички средства. Цялата тая история е почти невъзможно да е планирана постановка. Да не говорим, че същата тази организация извърши и много други атентати отделно от този от 11.09.2001.
2. Наличие на "приспивния" момент след управлението на Клинтън у Джордж Буш, като последният, имайки доста добри връзки със Саудитска Арабия не е смятал тази страна и нейните граждани за абсолютно никаква заплаха, въпреки непрестанните предупреждения на ЦРУ и ФБР, и даже френското разузнаване. С други думи - изключителното високомерие и сигурност у БУш, че арабите "са ни приятели" си е един вид зелена светлина за терористите. Ето ви отговор на въпроса :"ама как тоя дето стои в пещерата надхитри еди коя си въздушна система и т.н."
3. Наличие на ДЕСЕТКИ възможности за влизане във война далеч преди 11 септември...които определено не бяха толкова кървави, но съвсем спокойно са могли да бъдат използвани (ако не 1 по 1, то 2 по 2 или 3 по 3) за конкретен повод за война ако това и само това е била целта за самовзривяването на кулите. На всички тези десетки предизвикателства военен отговор от страна на САЩ няма. Ако Буш е целял да прокара коренно различна от Клинтън политика и да вкара САЩ във война, убивайки хиляди американци, то определено ще му е трябвало повече време да се подготви и да "покрие конспирацията".
4. Неясната съдба на четвъртия самолет...ако всичко е било планирано от правителството този самолет със сигурност трябваше да удари още някоя важна сграда, за да могат американците необезпокоени да изринат де що видят в Афганистан, Пакистан (ядрена, ядрена, колко да са ядрена сила
5. Заповед за убийство на Бен Ладен е издадена още от Клинтън с изпълнител ЦРУ в края на 90 - те. Бен Ладен е в 10 -те най-издирвани от ФБР още от 98-ма.
Последно промяна от camel на 15 Яну 2010, 23:32, променено общо 2 пъти.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ти кажи нещо за английската конспирация в метрото.alter ego написа:вЕрно си вЕрваш...
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- Of course not!
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Имали нужда от ремонт в най-старото в света метро и това било най-лесният начин да обосноват пред прекалено консервативното британско общество, че нещо трябва да се промени. Гръмнали го и така никой не се противопоставил, че го поправят.
Това е моята версия. СИС си знаят работата, нали тренираха в онзи тунел под Сена в Париж...
Spooks rules!
Това е моята версия. СИС си знаят работата, нали тренираха в онзи тунел под Сена в Париж...
Spooks rules!
Into the endless we ride... 
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Метрото в Лондон е все още дупка. Е, не всички подземни превози са така добре уредени, както в Ню Йорк.alter ego написа:Имали нужда от ремонт в най-старото в света метро и това било най-лесният начин да обосноват пред прекалено консервативното британско общество, че нещо трябва да се промени. Гръмнали го и така никой не се противопоставил, че го поправят.![]()
Това е моята версия. СИС си знаят работата, нали тренираха в онзи тунел под Сена в Париж...![]()
Spooks rules!
- Of course not!
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами това е най-добре и точно функциониращата дупка в света все още. А в Голямата ябълка имат ли Monorail link, който си върви без шофьори на десетина метра над нивото на сгради и пътища - някъде от Тоwer Hill докъм брега срещу Гринуич... и после с кеф да слезеш с асансьорите и да минеш под Темза по пешеходен тунел, в който и Дикенсовият Юрая Хийп би се изплашил...
Излизаш на кея и виждаш флагманът на Нелсън "Виктъри" и до него чаеният клипер "Къти сарк". После поемаш по зелените поля в центъра на града докато се качиш до Обсерваторията, за да стъпиш в двете полукъла, и докато се качваш виждаш как пада топката по пилона на всеки кръгъл час, а на връщане се отбиваш в двореца в Гринуич, за да разгледаш постоянната изложба на великите британски пирати, половината от които са произведени в офицерски и дори адмиралски чинове от великата кралица Бет?
Няма и не може да има друг такъв град и друга такава държава в света!
Това лято трябва да се върна там, защото иначе ще полудея!
Излизаш на кея и виждаш флагманът на Нелсън "Виктъри" и до него чаеният клипер "Къти сарк". После поемаш по зелените поля в центъра на града докато се качиш до Обсерваторията, за да стъпиш в двете полукъла, и докато се качваш виждаш как пада топката по пилона на всеки кръгъл час, а на връщане се отбиваш в двореца в Гринуич, за да разгледаш постоянната изложба на великите британски пирати, половината от които са произведени в офицерски и дори адмиралски чинове от великата кралица Бет?
Няма и не може да има друг такъв град и друга такава държава в света!
Това лято трябва да се върна там, защото иначе ще полудея!
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Честно, ти си първият човек, който твърди, че метрото в Лондон е добре устроено.
Ама да не се отплесваме от темата. Иначе няма да хваля Ню Йорк по простата причнина, че не е моят тип град и изобщо не ми хареса. Все още обаче искам да видя Града на Ангелите. 
- Of course not!
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Така наспамихме с тебе тук, че направо илюстрирахме съседната тема за СПАМА.
Май трябва да пуснем нова тема за спомените отвъд края на континента/на двата бряга на Атлантика.
Или само за университетските центрове - за бирите и дискусиите около Радклиф камера, например...
Май почвам да остарявам...
Май почвам да остарявам...
- FightForFreedom
- Паисий
Думите "религия" и "Християнство" не са синоними.zayo написа:това че религията е измислена за да контролира масите също съм съгласен
Откога прогресът на човечеството се е превърнал в заплаха за ролята на парите в нашия свят?zayo написа: за частта с парите-ех,да...бавно но сигурно светът върви натам,защото както виждате,прогресът никога не е спирал,бил е задържан,забавян,но не е спирал...
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
- Kose Bose
- Драскач
- Специалност: Молекулярна биология
- Курс: първи
Да не говорим, че в първата част на въпросния филм, факти почти липсват. Редили врели-некипели и народът вярва... хех..Tommy написа:Проблемът с предоверяването към продукции като "Zetigeist" е, че много хора научават точно оттам повечето неща, за които става въпрос и това им пречи да обърнат внимание на манипулативния начин, по който авторите тълкуват една съществена част от фактите.