Журналистика
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ако действително някой ги е написал тия работи, и това си ти, да знаеш, че просто те обичам.Vintersorg написа:А за асоциациите...да, имаше и паралели с бедствията посредством такива асоциации( "мисълта му тече като Янтра след пороите") и откровено фрапиращи сравнения ( "опулили се като празни кофички от кисело мляко") Да демонстрирам и с емоцийка-![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
:
shock:
- elfer
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Според мен Vintersorg е подходил най-оригинално, но все пак много зависи кой чете работата му! Идеята е страхотна, дано бъде оценена както подобава! Vintersorg, искрено ти желая успех мисля, че имаш страхотни заложби и ще стане чудесен журналист от теб! Дано да сме колеги, т е дано и аз се добера до върха 
Огледай се наоколо, нима природата не е истинска богиня ?!
- elfer
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
psykko, съжалявам, но претенциознос и оригиналност са две различни неща! Що се отнася за това кой какво е написал, предполагам, че тези, които са били на курса по журналистика са много по-просветени, на кое да наблегнат за разлика от останалите, които не са имали възможност да посетят въпросния курс. Но и макар след дъжд-качулка пак могат да ни кажат мнението си както прани и Алхимика, но аз много искам той да се обоснове, защото иначе изглежда много мистериозно, енигматично, даже загадъчно, а това, ако трябва да съм искрена, ме изнервя
Така че Алхимик, бъди така добър, просвети и нас невежите, или ако не нас, то мен! 
шефе, на курса по журналистика и аз съм била - за протокола. а за феномена "оригиналност и претенциозност" - естествено, че са различни, та те са амбивалентни даже. обаче в сремежа си към оригиналност, понякога се получава претенциозно писане ("претенциозно" разбирай в по-широк смисъл).
extra medication for all
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Благодаря ти! Аз също ти желая успех и есента...ще цъкаме по жълтите павета на София...колеги!elfer написа:Според мен Vintersorg е подходил най-оригинално, но все пак много зависи кой чете работата му! Идеята е страхотна, дано бъде оценена както подобава! Vintersorg, искрено ти желая успех мисля, че имаш страхотни заложби и ще стане чудесен журналист от теб! Дано да сме колеги, т е дано и аз се добера до върха
Колкото до обосноваността - аз мнения които излагат някаква мисъл, но не аргументирана, не ги отчитам ...за протокола. Тъй че не се ядосвай, всеки може да си коментира. Той Алхимикът знае, че все пак оценките решават всичко, а коментарите преди това са само вятър за устата, колкото да мине времето. Но и от това има нужда!
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Elfer не съм очаквал от теб да кажеш товаelfer написа:предполагам, че тези, които са били на курса по журналистика са много по-просветени,
Курсът няма нищо общо.
За пореден път твърдя, че Журналистическото мислене и писане са "такова странно нещо" , което не зависи от това колко познаваш Днешния политически живот или Симеон ІІ , или Станишев, или Сидеров, или си чел "Капитал", или гледаш новини, или четеш книги, или ................
Да... Трабва да ги правиш и тези неща, но ако не можеш да завържеш две приказки или да напишеш два реда смислен текст, то журналистиката ще ти се размине (говоря по принцип , а не за някой от форумците)
Разбира се , че и курсът помага, но повечето неща от него сме ги споменали и тук.
Всичко си е до човека, или пише , или не пише
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
- elfer
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Алхимик, нямах това в предвид! Исках да кажа, че малко или много на курса са ви насочили чат-пат какво трябва да съдържа есето, т е дали трябва да темата да се асоциира с действителността в България или можеш да пишеш каквото ти хрумне! Защото колкото и да е проверяващите имат малко или много някакви очаквания и ако си в разрив с тях - БАМ!!! А и да си призная доста ме обезкуражи, ти само дето не ми каза - Сорка, ама забрави за журналистиката с това твое есе! Но както и да е наистина резултатите имат последната дума, но като се има впредвид и факта, че не се обосноваваш "защо" и цялата мистика, която вече споменах, че ме дразни...Мисля, че бях изчерпателна! На тръни съм и супер изнервена, направо вече ми писна! И същевременно знам, че това е най-важният изпит - оценката се удвоява, и ако имам под 5.00 журналистиката само ще я сънувам!
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Извинявай за неодразумението
Имах предвид (с необосноваването си) , че бих поспорил на кого есето е оригинално и на кого не. А не нещо друго
Т.е. не бях съгласен с оригилналността на някой хора (нищо лично)
Извини ме , че те разтревожвам още повече. Не се притеснявай , ще се справиш. Не трябва да те депресира една оценка или една специалност. Животът продължава , дори при най-лошото
А ти си от силните личности
Имах предвид (с необосноваването си) , че бих поспорил на кого есето е оригинално и на кого не. А не нещо друго
Т.е. не бях съгласен с оригилналността на някой хора (нищо лично)
Извини ме , че те разтревожвам още повече. Не се притеснявай , ще се справиш. Не трябва да те депресира една оценка или една специалност. Животът продължава , дори при най-лошото
А ти си от силните личности
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"