Театър

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Re: Театър

Мнение от Ер Малка »

Искрено се надявам никой от хората, работещи в 199 никога да не попада на писанията ми тук :mrgreen:
Просто се съдрах да препоръчвам някои постановки, начело с "Дуенде", чувствам се длъжна да предупреждавам и за такива неприятни изненади xD

Но пък, всеки с вкуса си. Сигурно и Портокала си има почитателите. Аз, примерно, харесвам "Кики ван Бетовен" и "Копой"- постановки, които повечето ми колеги не понасят. Харесвам и "Вечерен акт", а Ели едва го е догледала. Съни.ви.би не хареса "Приятнострашно", което е любимо на доста хора. В крайна сметка, не може всички представления да са "Дуенде" и да са обожавани от всички :mrgreen:

п.с. Аве, котката не беше толкова зле, даже имаше някои доста готини моменти, пък и те си бяха студенти, хорътъ...

едит: йеее, почвам 50-та страница! #ifeelspecial
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Значи вече официално чух за първия човек, който не е харесал Приятнострашно (само като пиша името и се усмихвам на себе си такова едно разнежено и умилено - ах, как ми липсва тоя спектакъл: това наистина беше заглавието (и текстът!!!), което ми върна вярата в българския драматичен театър). Почвам издирването на някой, който не е харесал Дуенде. :mrgreen:

А, впрочем, гледахте ли "Три дъждовни дни" вече? Любопитно ми е какви са отзивите ви, а не помня да съм мернала заглавието по-назад из страниците.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Търговецът на кристал написа:Почвам издирването на някой, който не е харесал Дуенде. :mrgreen:
Мъжете :lol: :lol: :lol:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Ер Малка
Вазов

Мнение от Ер Малка »

Търговецът на кристал написа: А, впрочем, гледахте ли "Три дъждовни дни" вече?
Едно от петте представления в 199, които все още се играят, а аз не съм гледала.
Хем нямам търпение да ги гледам и тръпна в очакване, хем ми става много тъжно от факта, че съвсем скоро негледаните от мен спектакли ще свършат и няма да ходя на работата с идеята, че всеки момент ще гледам нещо ново. Това ми убива голяма част от тръпката да минавам всеки ден през служебния вход :(
Поне април месец се очаква чисто новичко представление, чиито репетиции започват този месец :flower:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

FloWersOfEviL написа:
Търговецът на кристал написа:Почвам издирването на някой, който не е харесал Дуенде. :mrgreen:
Мъжете :lol: :lol: :lol:
'Начи това или не е вярно, или Огнян не е мъж. И баща му - също.
Та предпочитам да вярвам, че не си права. :mrgreen:

Ерка, аз чух за въпросното още преди Коледа, ама ми казаха март/април. Отсега ме е яд, че няма да съм у дома за премиерата, защото очаквам нещо много, много хубаво. :bounce:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Не знам, май сме на равно - ти си 2-ма от 2-ма за своята теза, аз също :lol: :lol: :lol:
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Верно ли изгонили Попандов от Сатиричния театър?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология

Мнение от Libra »

Ер Малка написа:
Търговецът на кристал написа: А, впрочем, гледахте ли "Три дъждовни дни" вече?
Едно от петте представления в 199, които все още се играят, а аз не съм гледала.
Хем нямам търпение да ги гледам и тръпна в очакване, хем ми става много тъжно от факта, че съвсем скоро негледаните от мен спектакли ще свършат и няма да ходя на работата с идеята, че всеки момент ще гледам нещо ново. Това ми убива голяма част от тръпката да минавам всеки ден през служебния вход :(
Поне април месец се очаква чисто новичко представление, чиито репетиции започват този месец :flower:
Оо, Рени, като си изгледала всичко става още по-яко! :) Да, интересно е да те очаква нова постановка всеки път, но е още по-интересно, когато знаеш всяка реплика на актьорите, хващаш импровизациите, настроенията... абе с времето става все по-хубаво. :cheers:
Kristo написа:Верно ли изгонили Попандов от Сатиричния театър?
Аз разбрах, че сам е напуснал.
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Ер Малка
Вазов

Мнение от Ер Малка »

Търговецът на кристал написа: Ерка, аз чух за въпросното още преди Коледа, ама ми казаха март/април. Отсега ме е яд, че няма да съм у дома за премиерата, защото очаквам нещо много, много хубаво. :bounce:
Аз днес установих, че повечето колеги не я харесват...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Libra написа:
Оо, Рени, като си изгледала всичко става още по-яко! :) Да, интересно е да те очаква нова постановка всеки път, но е още по-интересно, когато знаеш всяка реплика на актьорите, хващаш импровизациите, настроенията... абе с времето става все по-хубаво. :cheers:
Kristo написа:Верно ли изгонили Попандов от Сатиричния театър?
Аз разбрах, че сам е напуснал.
Принудили са го да напусне, като са му намалили заплатата. Доколкото съм запознат, същото е станало с Филип Трифонов... масово намаляват заплатите там, уж за съкращения и нормално актьорите да напускат, при положение, че в други театри ще си взимат достатъчно пари...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ерка, нали говорим за новата пиеса на Яна Борисова? Или ще има нещо преди нея?

А ако някой театър доброволно се лиши от Филип Трифонов, значи просто... не го заслужава като актьор.
В края на ноември
Ер Малка
Вазов

Мнение от Ер Малка »

Търговецът на кристал написа:Ерка, нали говорим за новата пиеса на Яна Борисова? Или ще има нещо преди нея?
Същата :D
В понеделник започват репетициите. =)
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Търговецът на кристал написа:А ако някой театър доброволно се лиши от Филип Трифонов, значи просто... не го заслужава като актьор.
:salute: :salute: :salute:

Не съм го гледала в театъра (още), но в киното е <3

Къде играе, че да вземем да се засечем?
Аватар
Персей
Пишете, о, братя
Специалност: Магьосничество с елфически езици
Курс: трети

Мнение от Персей »

В момента се сещам, че играе в "Сако от велур" в Народния – като цяло добра и интересна постановка. Георги Мамалев и Николай Урумов също участват. Чувам съм много хубави отзиви и за "Тестостерон" в "Сълза и смях", където също участва, но все още не съм я гледал и не мога да дам лично мнение. Естествено, Филип Трифонов играе и в Сатиричния, но предвид неразбориите там, не знам дали участва в постановки в момента. В програмата им за февруари и март май няма постановки с негово участие, макар че не съм чул да е напуснал.
Не притежаваме ний щит за пред смъртта:
към беден и богат е безразлична тя.
За да живееш с радост, живей за радостта,
останалото тук е просто суета.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

"Евгений Онегин"

Малко съм смутена. К'во беше това, което беше на сцената - не мога да ви кажа, знам само, че това не беше "Евгений Онегин". И дори не става дума да речеш, че са го модернизирали или са си поиграли със самата история. Някои неща бяха ТОТАЛНО не както трябва. Образът на Татяна е... ужаЗ, Ленски скача по сцената като козле... Онегин е като вампир - никва светлина не ще да му свети.. Нищо общо, АМА НИЩО. Като цяло не ми хареса. Ако не беше Иван Радоев и сефтето за мен в театъра на Явор Бахаров - щях да си изляза.

Ама каква е тая мода да изрудяват всичките класики. В смисъл, разбирам, че се търси иноваторското, различен поглед и разнообразието, излизане от класиката, ама не може ли поне една постановка да оставят и да си екчуъл класическа. Шекспир да си е Шекспир, Пушкин да си е Пушкин, Вазов да е Вазов. За тази специално имах доста високи класически очаквания. Съдех по автора, съдех по актьорите, дори по плаката, ако щете - такъв един сериозен. А те.. са го опошкали.

Седиш и си мислиш.. КВО!?
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”