[КСК 2011] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО

Мнение от Георги Герасимов »

яворов написа:една мацка дето и помогнах за темата
Интересна посока поема темата ни... Я кажете - кой преписа, как и от кого? Аз мога да кажа, че имахме няколко консултации за правописа на думите около мен, нищо фрапиращо. Ама да помогнеш за темата?

P.S. До колкото знам уважават критичната мисъл и саркастичните идеи, не е нужно да си позитивен за да се котираш. Успех!
P.S. 2: Но не твърде краен!
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
pifanita
В началото бе словото
Специалност: Журналистика
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от pifanita »

gopetobe написа:Някой от 291 няма ли? :Д
Аз,аз :mrgreen:
КАЗВАТ , ЧЕ НЕЩО ТОЛКОВА ДРЕБНО КАТО ПЪРХАНЕТО НА КРИЛОТО НА ПЕПЕРУДА МОЖЕ ДА ПРИЧИНИ ТАЙФУН В ДРУГАТА ПОЛОВИНА НА СВЕТА
cerbera
От дъжд на вятър

Мнение от cerbera »

marchelle написа:някой от 292?? това беше залата с възможно най-скърцащите седалки!!!!
като гледам повечето са били доста положителни ,а моето есе беше доооооста иронично,направо саркастично-заядливо...при условие,че завъших с " Какво е селото без мол,би казал Йовков....че в София си имат два!".Но определено тази тема повече ми харесва...май..зависи от резултата ;D
все пак успех на всички ;]
Аз също бях в 292 аула ли е там, не знам как се нарича... Въпреки че си мислих, че съм в 218 стая... Бях на третия ред откъм лявата страна, със сив пуловер и сива риза отдолу, спах цял час (от 8 до 9), и предадох съвсем преди края. И когато беше дошла там една мадам да ни пита дали ни харесва темата само аз казах "Не", като се почувствах малко глупаво де, ама както и да е. И ми се налагаше постоянно да прескачам малките седалки. Направо се сдървих, а как се ядосах на русокосата квесторка, за сметка пък на младото момиче, което беше много яко... :bounce: :bounce: :bounce:

Май наистина не трябваше да се номерират страниците, защото забелязах хора, които бяха сложили точка след цифрата, разполагайки я по средата на долната страна на страницата я ограждаха с тирета, други с кръгчета и т.н. Което уж се води за знак, но пък е доста глупаво... Както и да използваме фиктивни имена, а не собствени, щот` разбираш ли ако пиша в есето си за магарето Марко не е знак, но ако пиша за бай Иван адаша работата става напечена вече...

Иначе темата ми хареса, написах малко по-малко от четири страници... И също в темата ми търговския център се срещаше само и единствено във формата "МОЛ", като моето определение бе "магазинен и объркващ лабиринт", напомнящ за кубчето на Рубик... "Стъкленият дом" на злото и какви ли не още глупости, които едва ли ще бъдат оценени подобаващо, но поне видях Университета... На 3-ти пак сме там, мухаха... :bounce:
Изображение
Аватар
marchelle
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване
Курс: първи

Мнение от marchelle »

при нас нямаше много разговори..даже май никакви нямаше.квесторките бяха като пазачите в затвора-обикаляха на смени,само палки дето нямаха...
на мен 292 въобще не ми хареса...ацки малките седалки и това чин ли беше,перваз ли беше?! а за ставането, тъй като бях на трети ред в края ,предупредих тия до мене,че аз няма да стана по време на изпита да им правя път и да се спасяват.а това за имената не го хванах...ама карай..
~~~
You think you're funny?
-I think I'm adorable!
cerbera
От дъжд на вятър

Мнение от cerbera »

marchelle написа:при нас нямаше много разговори..даже май никакви нямаше.квесторките бяха като пазачите в затвора-обикаляха на смени,само палки дето нямаха...
на мен 292 въобще не ми хареса...ацки малките седалки и това чин ли беше,перваз ли беше?! а за ставането, тъй като бях на трети ред в края ,предупредих тия до мене,че аз няма да стана по време на изпита да им правя път и да се спасяват.а това за имената не го хванах...ама карай..
Тук-таме се чуваше по някоя и друга приказка, но всичко беше в рамките на допустимото... И наистина не ни беше особено комфортно, а имах възможността да обиколя преди това други зали, в които се провеждаше същия изпит и бяха къде-къде по-предразполагащи...
Значи заради тебе хора от твоя край минаваха през нас, лошо момиче, взела им си страха поне... :lol:
С номерирането дано няма някой фал с тия точки, кръгчета и тирета, че доста ще изгорят...
Иначе имената бяха в основата на есето ми, представих МОЛ-а като лабиринт, в който човек загубва себе си, както и своите пари... Нещо такова...
Изображение
Аватар
marchelle
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от marchelle »

ох моето явно доста политическо се е получило...аз не философствах толкова много на естетически въпроси...минах през това какви магазини има в мола и ,че там има повече зяпачи,отколкот купувачи.Писах за китайските стоки,после тръгнах към гмо храните,че стигнах Бог знае как до данък колиба.Хвърлих един поглед на Хамерика и техните молове и как ни обещават,че ще стигнем някой ден американците...и такива ти му работи....
еми аз им се скарах още в началото,защото едното момиче със разминаването си с мен ме предупреди,че тя много ставала.и на въпроса ми защо не седне на предния ред ,където крайните места бяха свободни ,тя измрънка нещо и аз и се озъбих...сори ,че вие сте го отнесли [angel]
явно темите на повечето от нас на съвсем различни,което показва колко сме оригинални [happy]
~~~
You think you're funny?
-I think I'm adorable!
cerbera
От дъжд на вятър

Мнение от cerbera »

marchelle написа:ох моето явно доста политическо се е получило...аз не философствах толкова много на естетически въпроси...минах през това какви магазини има в мола и ,че там има повече зяпачи,отколкот купувачи.Писах за китайските стоки,после тръгнах към гмо храните,че стигнах Бог знае как до данък колиба.Хвърлих един поглед на Хамерика и техните молове и как ни обещават,че ще стигнем някой ден американците...и такива ти му работи....
еми аз им се скарах още в началото,защото едното момиче със разминаването си с мен ме предупреди,че тя много ставала.и на въпроса ми защо не седне на предния ред ,където крайните места бяха свободни ,тя измрънка нещо и аз и се озъбих...сори ,че вие сте го отнесли [angel]
явно темите на повечето от нас на съвсем различни,което показва колко сме оригинални [happy]
Бургаските чада са най-орГинални :blackeye:
Аз също писах за ГМО-то, за стачките на шьофьорите, за бедните сираци, за "Стъклен дом" и алчността... Опитах се да съчетая материалното с духовното, тъй де обществения живот с духовния... То не бяха клетви, не бяха чудесии... Карбовски пасти да яде пред мене... :rr:
Изображение
nattt
В началото бе словото
Специалност: Журналистика

Мнение от nattt »

Seniorita написа:В 23 квесторите бяха наистина адски зле.

Иначе аз съм писала супер различни неща Оо. Писах за държавата ни като МОЛ, където човешкият живот е обект на покупко-продажба, за продадените съвести и откупената невинност. После за МОЛ-а като Народното събрание. Че рекламният им лозунг вече не е акттуален, защото не се обединяват и там се превръща в кътче от МОЛ-а с развлекателни игри и циркаджийски номера. После за цените като важна част от МОЛ-а / тук за храните и горивата/. После за АЕЦ "Белене" като нашия стар-нов атомен МОЛ и неговото построяване. Към края писах за посетителите на МОЛ-овете и измисления "елит", за МОЛ-а като тяхна крепост и шопингът като тяхна религия. И накрая за новите проектантите на новия МОЛ, които са протестиращите и завършвам с обогатеното заглавие "Ах, този нов МОЛ!"...

Не знам различността плюс ли е, минус ли е. Сигурно е въпрос на гледна точка, като при БиТиВи хаха :)
Ще бъдат проверени 1000 теми. Първата - за мола, втората - за мола, третата за мола... Сама си направи извод дали оригиналността ще се оценява. И дали проверяващите няма да се разтапят от радост при появата на него различно, на мисъл, на странна асоциация, на МОЛ, на mol... И всъщност на каквото и да е, различно от Mall, консуматорско общество, кифла и т.н (нещата, които днес са писали сигурно 900 от вас). :wink:
cerbera
От дъжд на вятър

Мнение от cerbera »

Не, че нещо... ама как измервателната частица mol е в заглавието на темата побългарено, като "мол" и как ще върже с останалата част от наименованието "Ах, този..."
И цяла тема по журналистика, тоест есе, за някакви си химически термини, които нямат нищо общо с действителността... Трудни асоциации определено, не всеки би могъл да се сети, но освен идеята, хрумването, трябва информацията да се поднесе по подобаващ начин... Така че стискам палца на стотината късметлии да бъдат разбрани от комисията.
И впрочем работите са по-малко от 1000, защото само в нашата аула двама липсваха, предполагам, че и по другите зали също е имало липсващи несериозници... С уговорката, че изобщо не коментирам тези, които са си предали листите празни или са писали някакви глупости, колкото да има нещо там...
Изображение
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Яко звучи :"ах, този мол!" Колко ли открития е провалило пресмятането на моловете. :lol:
tina~
В началото бе словото

Мнение от tina~ »

cerbera написа:Не, че нещо... ама как измервателната частица mol е в заглавието на темата побългарено, като "мол" и как ще върже с останалата част от наименованието "Ах, този..."
И цяла тема по журналистика, тоест есе, за някакви си химически термини, които нямат нищо общо с действителността... Трудни асоциации определено, не всеки би могъл да се сети, но освен идеята, хрумването, трябва информацията да се поднесе по подобаващ начин... Така че стискам палца на стотината късметлии да бъдат разбрани от комисията.
И впрочем работите са по-малко от 1000, защото само в нашата аула двама липсваха, предполагам, че и по другите зали също е имало липсващи несериозници... С уговорката, че изобщо не коментирам тези, които са си предали листите празни или са писали някакви глупости, колкото да има нещо там...
При нас имаше с един повече :) Иначе за липсващите, може смяната на часа да е изиграла лоша шега, аз го очаквах :)
А да попитам, като ходим да си четем рецензиите, каква е процедурата? И по-конкретно, има ли как да си щракна работата с телефона :queen:
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Някой от 21А все пак ? Помня , че чиновете бяха толкова тесни , че по едно време ми се схванаха краката от позата , в която седях . Също помня , че пред мене седеше едно момиче с много интересни обици (като крушки за осветление :) ) не спрях да ги зяпам , направо ме грабнаха :D Понеже чинчето ми беше тясно , два пъти си изпускам химикалката на стола на същото това момиче (съвсем не нарочно :х) , при което и двата пъти казвам ''опа'' и цялата стая се смее такава :) Все пак някой от 21А няма ли във форума ?

Пп - Сега се сетих , че накрая на всяка част от есето ми без заключението завършвах именно с ''Ах,този мол'' . Някакси имам чувството , че ще им се хареса на проверяващите :)

Пп2 - Някой ще даде ли линк , от който ще се проверяват после резултатите ?
stelsss
В началото бе словото

Мнение от stelsss »

Bestcho написа:
http://ksk.uni-sofia.bg/ ето тук е май :)))
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

stelsss написа:
Bestcho написа:
Благодаря :)
stelsss
В началото бе словото

Мнение от stelsss »

Bestcho написа:
stelsss написа:
Bestcho написа:
Благодаря :)
Нямма защо ;):)
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”