Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
аз искам да изразя съпричастността си към мнението за Елисавета Багряна добре, че не е конспекта
иначе няма значение дали са писали стиховете си в алкохолно опиянение или на трезв ум...макар отговорът на този въпрос да може да ни помогне за нашият изпит....
да знам просто дали се пише по-добре след няколко чашки...трябва да пробвам...
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология
той пък Пенчо и той...все не му харесват имената на хората...все да ги промени нещо..сноб...
да бе...на тея снимки...на жена прилича...не ме интересува какво говорят...абе айде да не го обидя - на хубава жена...съжалявам...наистина не искам да го обиждам въпреки че не ми е любимец
Последно промяна от bubbly_water на 05 Юли 2008, 22:38, променено общо 1 път.
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
bubbly_water написа:той пък Пенчо и той...все не му харесват имената на хората...все да ги промени нещо..сноб...
да бе...на тея снимки...на жена прилича...не ме интересува какво говорят...абе айде да не го обидя - на хубава жена...съжалявам...наистина не искам да го обиждам въпреки че не ми е любимец
ами сакатите винаги са злобни...
но пък в нашето съзнание не остава с дребните си заяждания , а че е
жрец и войн на живота
--- иначе мн се кефя на баса м/у Яворов и Славейков - поне с тази случка се показва, че той може и да губи и да си признава загубите
Don't look back, 'cause you know what you might see "И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
не знаех, че си е признал...ама поне си личи кой какъв е...пък като е сакат би трябвало да е по-добър, по-извисен, ама не по начина, по който той се е извисил...щото то неговото на нищо не прилича...както и да е...него някой друг път ще го плюя..сега сме на Димчо..и той заслужава своите 15 минути слава във форума и разбира се да открием отговора на въпроса...
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
за баса ли да си е признал?
е той си е скъсал стихчето - това май е негласно изказване
и то точно като яворов е прочел -
порти да целуна ще избухне пламък, либе отворими или си от камък.
---
Учителя ми по литература, доста ерудиран човек, на койт още съм му вечно признателен видя, че мн не ме влече ученето на теми и за това повечето време минаваше в разказването на такива интересни случки. Знам кило клюки,
Don't look back, 'cause you know what you might see "И най-добре скроените мечти на мишките и хората
Добрее, добре...
(само че Далчев не се поддава на еднозначни тълкувания, нали? Убеден съм че имаш нещо хитро предвид, но просто отбелязвам)
Пък защо: "Тежко на мекия" завучи убедително в тази посока...
----
Брей - мислех, че имаш повече по литература, та затова ни продаваш чалъми, сериозно
Последно промяна от pink floyd на 05 Юли 2008, 22:56, променено общо 1 път.
xaxaxxaxax леле хора мн сте сладки сичките с тези предположения за Дебелянов айде няма да ви мъча повече- Дебелянов отива на фронта, защото чрез смъртта ще си изкупи греховете и ще намери хармония, но не се води Жертва, а Подвиг- заимстван от Исус и отиването му на Голгота
П.С. извинявам се за причинените страдания
На мен Далчев ми е тълкувал Божидар Кунчев ( надявам се, че знаете колко е запален този човек и какъв голям далчевист е) и моя преподавател, които също е далчевист и са се познавали лично с автора.
Питай който и да си поискаш кой най-много разбира творчеството на Далчев... мисля, че отговора ще е един и същ.
kristy написа:xaxaxxaxax леле хора мн сте сладки сичките с тези предположения за Дебелянов айде няма да ви мъча повече- Дебелянов отива на фронта, защото чрез смъртта ще си изкупи греховете и ще намери хармония, но не се води Жертва, а Подвиг- заимстван от Исус и отиването му на Голгота
П.С. извинявам се за причинените страдания
аз бих казал малко по по-различен начин, но ти си шефа, ти зададе въпроса