Тема за КС въпроси от различно естество vol.4

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
peps™
В началото бе словото

Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.4

Мнение от peps™ »

nominasuntodiosa. написа:
Mare Nostrum написа:
although написа:
freiheit написа:Искам да ви попитам дали ,ако си платя таксата още от първо класиране , ще ми дадат бележка за студентска отстъпка на БДЖ ? Благодаря предварително !
Принципно не ползвам БДЖ, но доколкото съм чувал от познати, няма да имаш проблеми с тях... носиш си уверението на някоя от касите на БДЖ, което уверение ще ти бъде направено от съответния отдел "Студенти", в който се записваш, и ще можеш да си ползваш студентското намаление. : )
Трябва да им представиш и книжка.
Дали ще стане и с личната карта (т.е студентската?).
Надявах се още юли/август да си извадя карта за намаление...
Няма смисъл да си вадиш за 2 месеца карта..защото картите на БДЖ важат до 1 октомври, от 1 октомври си изваждаш за 1 година..а така 2 пъти ще ти се налага да ходиш да си вадиш карта,защото на практика хващаш последните 2 месеца от предишната година.Дано ме разбра : ) Така че по-добре изчакай до октомври,но ако ти е належащо си извади,когато искаш : )

ЕДИТ: Мисля,че може и със студентска лична карта да отидеш,но трябва да е подпечатана също
Faith is that light in your heart
that keeps on shining
even when it's all darkness
outside
Sanya.
В началото бе словото
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: първи

Мнение от Sanya. »

maria.georgieva. написа:При мен по БЕЛ се получи нещо интересно...дава ми,че и на предварителния,и на редовния има еднакъв брой момичета-с 1 по-малък от данните от предварителния и с 4 по-голям от данните от редовния (разликата между двете ми оценки е 25 стотни в полза на редовния)...което ме кара да се съмнявам дали системата не ги е засякла общо и от двете сесии как са-тоест,че същите момичета са се справили по-добре от мен...надявам се да е така,ама надали. Иначе процентите са различни,защото сега мисля,че е даден процентът на записалите се,които явно са по-малко от кандидатствалите.
Според мен, нищо не се засича. На мен си ми пише сесия 1, сесия 2 и всичко си е отделно. Иначе възможно е наистина процентите да се смятат по-друг начин, но ако е така, разликите, най-вероятно, щяха да са по-големи. Не знам... не, че е нещо от съществено значение, но тази неточност ме кара да съм по-наблюдателна и съветвам всички, внимателно да си проверяват данните и оценките. Иначе може това да не е грешка, просто да смятат процентите по друг особен начин :?.
ernow
В началото бе словото
Специалност: няма
Курс: кандидат-студент

Мнение от ernow »

Sanya. написа:
maria.georgieva. написа:При мен по БЕЛ се получи нещо интересно...дава ми,че и на предварителния,и на редовния има еднакъв брой момичета-с 1 по-малък от данните от предварителния и с 4 по-голям от данните от редовния (разликата между двете ми оценки е 25 стотни в полза на редовния)...което ме кара да се съмнявам дали системата не ги е засякла общо и от двете сесии как са-тоест,че същите момичета са се справили по-добре от мен...надявам се да е така,ама надали. Иначе процентите са различни,защото сега мисля,че е даден процентът на записалите се,които явно са по-малко от кандидатствалите.
Според мен, нищо не се засича. На мен си ми пише сесия 1, сесия 2 и всичко си е отделно. Иначе възможно е наистина процентите да се смятат по-друг начин, но ако е така, разликите, най-вероятно, щяха да са по-големи. Не знам... не, че е нещо от съществено значение, но тази неточност ме кара да съм по-наблюдателна и съветвам всички, внимателно да си проверяват данните и оценките. Иначе може това да не е грешка, просто да смятат процентите по друг особен начин :?.
Не става въпрос за проценти, а за бройка. Дори и да се смятат процентите по друг начин, малко странно е, че изнесените резултати от изпитите показват 15 човека с по-висока оценка, а данните за класиране 20.
shadowwolf
В началото бе словото
Специалност: Археология

Мнение от shadowwolf »

Оценките на тези които участват с оценка от олимпиада или национално съзтезание се пишат като оценка на една от двете сесии.Знам го понеже и аз кандидатствам с такава оценка и са ми я писали като оценка от втора сесия(за която не съм се записвал даже) :)
Идиосинкразия
Sanya.
В началото бе словото
Специалност: Стопанско управление с английски език

Мнение от Sanya. »

Да, но това обяснява положението, ако данните на класирането показват повече хора, отколкото на резултатите от изпитите, а при мен на всичките ми изпити е точно обратното. На класирането, хората с по-висока и дори равна оценка са по-малко, отколкото на резултатите от изпитите. Не е логично. Спирам да го мисля...
Аватар
Feuer-frei
В началото бе словото
Специалност: психология

Мнение от Feuer-frei »

Sanya. написа:Да, но това обяснява положението, ако данните на класирането показват повече хора, отколкото на резултатите от изпитите, а при мен на всичките ми изпити е точно обратното. На класирането, хората с по-висока и дори равна оценка са по-малко, отколкото на резултатите от изпитите. Не е логично. Спирам да го мисля...

Може би част от кандидат-студентите, явили се на изпити, след това не са подали документи за участие в класирането. Това обяснява по-малкия брой и съответно по-високия процент ;)
Whether you think you can, or you can't - you're always right.
pavelcheto
В началото бе словото

Мнение от pavelcheto »

^Да ама пред мен има повече хора, отколкото преди.
LEBRONJAMES
В началото бе словото

Мнение от LEBRONJAMES »

Колко очаквате , че ще бъде бала тази година за Биология 1во , 2ро и трето класиране за мъже :)
toeternity
В началото бе словото

Мнение от toeternity »

Имате ли идея, ако вляза Стопанско Управление, къде ще са ми занятията? Дали ще са само в стопанския факултет или ще има и в други?
Mare Nostrum
В началото бе словото

Мнение от Mare Nostrum »

bobby.grigorov написа:Току що се обадих да попитам защо на някой от кандидатите, които като влезнат в системата с входящ номер и ЕГН им изписва "Няма оценки от дипломата!" и "Няма оценки от зрелостни изпити!" и някаква много сърдита жена ми обясни, че миналите години не е било така, никой не е могъл да си вижда балообразуване и тем подобни неща и че в момента данните се обработват и на много кандидати не са оправени тези неща, така че да не се притеснявам. Е, успокоих се! :)
МНОГО добре. И аз. Пък и в моята страница най-после са сложили и зрелостния изпит. Кеф!
LEBRONJAMES написа:Колко очаквате , че ще бъде бала тази година за Биология 1во , 2ро и трето класиране за мъже :)
Тъй като от тази година за биологическия матурите са равни на изпитите, предполагам, че ще е малко по-голям от миналата година. Залагам на... 21.00. И съответно намаляващ във второ и трето класиране. :mrgreen:
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

toeternity написа:Имате ли идея, ако вляза Стопанско Управление, къде ще са ми занятията? Дали ще са само в стопанския факултет или ще има и в други?
Имам приятелки, които учат Стопанско управление и с английски, и с френски, та на всички лекциите им са в 3-ти блок на 4-ти км., така че и твоите ще са там. : )
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Dreamerx
В началото бе словото

Мнение от Dreamerx »

здравейте! Искам да питам дали по някакъв начин може да се разместят желанията след 1 класиране :roll: вчера като отворих линка видях,че съм писала геология на 3то място и смятам,че има голям шанс да ме приемат точно това,защото балът ми стига,а за първите 2 желания ми трябва малко по-висок. Дали е възможно да се изпрати молба до декана?
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Не, няма възможност за смяна на желанията, нито с молба до Декана, нито по какъвто и да е начин. Иначе щом пишеш, че балът ще ти стигне да влезеш в специалността, в която искаш, но няма да е достатъчен за първите ти желания, то не виждам какъв е проблемът... стискаш палци всичко да е по предварителните ти очаквания и като излезе класирането си се записваш в Геологията. : ))
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
jakotrouble
В началото бе словото

Мнение от jakotrouble »

За пътуване от Пловдив към София с автобус да попитам.
1.Билетите на самия автобус ли се копуват трябва ли да се ходи до автогарата ?
2.Предполагам че минава по цариграско и спира около орлов мост някъде междинна спирка и за връщане също от там мога да хвана ? Прав ли съм ?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

1. Отиваш на автогарата в Пловдив, питаш в колко часа е следващият автобус за София (от СтЗ са на всеки час, та предполагам, че от Пловдив няма да е много по-различно) и като ти кажат, си кУпуваш билет. Обикновено може и в самия автобус, но понякога се мръщят. Не пречи да отидеш 20 минути по-рано, нали така и така тръгваш от автогарата.
2. Никой автобус не спира в центъра на София. Някои фирми спират на Окръжна болница и/или Плиска, което ти е удобен вариант за Ректората на СУ, ако това ти е крайната цел. Всички автобуси и тролеи от Плиска спират на Орлов мост, оттам до Ректората са ти 5-6 минути пеша. 280 и... май 306 спират направо пред Ректората.
Иначе междуградските си спират на автогарата (оттам е удобно да ползваш метро до СУ). Като се качваш в Пловдив, питай дали спират и другаде, но пак ти казвам - те дори не минават през центъра, така че не очаквай да те спрат там. Плиска май ти е най-удобната (евентуална) спирка.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”