Журналисти 2009 ;)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
deskasmeska
От дъжд на вятър
Специалност: Логопедия
Курс: първи

Re: Журналисти 2009 ;)

Мнение от deskasmeska »

moonlight_ написа:Ух, мен сега малко ме хвана яд, защото като седнах на спокойствие и се сетих за множество други идеи, които можех да включа, но аз разгледах проблема основно като този на Бойко-за бездействието му и т.н. Сега ми изникват и още оригинални неща,ама е минало. Ха. И въпреки това мисля, че го написах добре, поне се надявам, ако не-другият път повече. Какво мислите за това, че писах от името на малко дете-един ден разходка из града и неговите наблюдения ? Това как разъждават по-възрастните хора, че за всичко е виновен Кмета на града, за това как едва ли не боклука е станал емблема на града, как всичко тъне в мизерия и т.н., защото няма кой да разчисти мръсотията... ?
На мен лично ми харесва, а на оценяващите ако не им хареса здраве да е,
всеки има различно виждане към нещата, което трябва да се приема с уважение!!! :cat:
Изображение
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от beroeca »

Прочетох доста добри финални изречения и май е мой ред да драсна своите:

"В една от най-красивите български песни се пее:"Вземи във този хубав ден една българска роза от мен.Нека тя да ти напомня с ароматния си глас,за Балкана,за морето и всички нас".Искам(а вярвам,че и всички българи също),когато чужденците си тръбват от страната ни да вземат снимки на Черно море,Марица,Пирин и на всичко,което им е харесало по време на престоя им тук,а не снимки на кофи с боклук!Дано!"

Това ми е финалчето на есето.Да поясня само за снимката!Малко преди финала писах,как като бях на гости на братовчед ми в София,като се прибирахме у тях,едни чужденци ни спряха.Не ни попитаха за посока,хотел или адрес,а ни помолиха да ги снимаме до контейнера с боклук! Това е най-срамното ми изживяване за 22 години!

Сигурно са направили много снимки на Витоша и къде ли не,но тази снимка ще я покажат на всичките си роднини и приятели(бъдете сигурни)!
Победа без чест е огромна загуба!
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика

Мнение от Варненец »

beroeca написа:Прочетох доста добри финални изречения и май е мой ред да драсна своите:

"В една от най-красивите български песни се пее:"Вземи във този хубав ден една българска роза от мен.Нека тя да ти напомня с ароматния си глас,за Балкана,за морето и всички нас".Искам(а вярвам,че и всички българи също),когато чужденците си тръбват от страната ни да вземат снимки на Черно море,Марица,Пирин и на всичко,което им е харесало по време на престоя им тук,а не снимки на кофи с боклук!Дано!"

Това ми е финалчето на есето.Да поясня само за снимката!Малко преди финала писах,как като бях на гости на братовчед ми в София,като се прибирахме у тях,едни чужденци ни спряха.Не ни попитаха за посока,хотел или адрес,а ни помолиха да ги снимаме до контейнера с боклук! Това е най-срамното ми изживяване за 22 години!

Сигурно са направили много снимки на Витоша и къде ли не,но тази снимка ще я покажат на всичките си роднини и приятели(бъдете сигурни)!

Бъди сигорен,че и на Витоша са снимали същите тези боклуци........Аз пък лятото работих на Златните като спасител.Зпаознах се с много най-различни хора,това беше плюсът.Но един афганистанец ме разби.Той за 2 дена престой у нас е разбрал що за хора са масата българи. Боклук до боклука мила моя майнольо...Питаше ме защо тук хората се избиват без да има война...Защо се отнасят така един към друг...Нямаше какво да му кажа вярвай изпитах сигорно по-голям срам и от теб.Защото както напсиах и в разказа си-Боклука по кофите е по-малкия проблем,виж истиснският боклук-отношението между хората няма изкореняване.....Мене не ми трябва да съм добре,нека на Вуте му е зле....

Иначе аз във финала на фейлетона-есе което напсиах казах,че,ако не искаме България да стане Боклукландия тярбва аз,ти,съседът ти,семейството ти,общинари,политици.всички да се променим и да престанем да мислим само за себе си...И че колкото повече хора като Торбичко има,толкова по-голям шанс е някога да бъде изринат боклука.....Засега обаче хората като него са като английски джентълмени сред стадо животни.....
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър

Мнение от beroeca »

Съгласен съм напълно с теб!
Защо Мойсей води евреите 40 години из пустинята?-За да умре и последният,който помни живота по време на робство!За да изкорени робското мислене на хората и да започнат на чисто! Проблемът е,че ни управляват едни и същи хора от 20-30 години насам-комунисти!И докато не се изкорени този начин на мислене,нищо хубаво не ни чака!
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика

Мнение от Антоний »

Моето заключение изглежда е най-глупаво от прочетените досега... Написах нещо от сорта на това, че няма да е в близко бъдеще изчистването на България от всички видове боклуци и, че за осъществяването на тази цел трябва да си променим коренно манталитета...
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

Антоний написа:Моето заключение изглежда е най-глупаво от прочетените досега... Написах нещо от сорта на това, че няма да е в близко бъдеще изчистването на България от всички видове боклуци и, че за осъществяването на тази цел трябва да си променим коренно манталитета...
Нищо глупаво няма казал си абсолтната истина....Бероец препдолагам по ника ти се интересуваш от фурбол.АКо си гледал вчера мачът на моя любим Черно Море срешу Локото от Пловдив,пък и да не си го гледал сигорно си чул за това коеот стори страничния рефер.Шапка му свалям спаси животът на нашето момче,а не беше длъжен.....За съжаление все по-малко са този тип хора,но вс епак докаот ги има надежда за България има....
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
stohata
В началото бе словото

Мнение от stohata »

Резултатите ще ги качат ли в сайта на СУ?
Ще можем ли да си видим есетата с рецензията на проверяващия?
"ЛуД уМоРа НеМа, СаМо Се ПоТи......"
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър

Мнение от beroeca »

Чух за станалото и Евалла на пича!А иначе,че устискате ли до края за евроквотите?
Avi
В началото бе словото

Мнение от Avi »

Много хубави неща сте написали.Сега като ги прочетох се уверих,че моето есе нищо не струва. :idea:
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика

Мнение от Антоний »

Я кажете какво е станало? Че аз вчера бях доста офлайн и единственото, което знам за този мач, е резултата!
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър

Мнение от beroeca »

Avi написа:Много хубави неща сте написали.Сега като ги прочетох се уверих,че моето есе нищо не струва. :idea:
Е,сега!Дай го по-весело!Всеки си мисли,че е можело още-не се коси.Ще видиш,че оценката ще е положителна :) :) :)
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

http://www.novsport.com/video29459_1.html
Ето това стана.Нашият Героги Илиев скочи за воисока топка при коеот с еудари с футболсит на Локот.Глътва си езика.Всички гледат като попарени.Добре,че беше намесата на страничния рефер,хвърля флагчето веднага и отива до него.Отваря му на сила устата и вади езика.....АКЙо не е бил той нашето момче можепе и да не е живо вече!!!!
Иначе бероец не знам,нещо не ми се нрави играта ни напоследък.Не е същата като есента и миналото лято.....
Аватар
deni_val
В началото бе словото

Мнение от deni_val »

Avi написа:Много хубави неща сте написали.Сега като ги прочетох се уверих,че моето есе нищо не струва. :idea:
Avi,какво горе-долу си писала,аз също като цяло не съм много доволна(винаги може и по-добре),но надявам се финала да ги впечатли :roll:
Човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му!
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър

Мнение от beroeca »

Леле,хора,изхвърлил съм си листа с входящия номер,а не го знам.Някакви идеи как да си проверя после оценката?
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

beroeca написа:Леле,хора,изхвърлил съм си листа с входящия номер,а не го знам.Някакви идеи как да си проверя после оценката?
....Мисля че единствения ти шанс е да идеш до София и да провериш там......Нямам идея братле какво друго ще направиш..Трябва тои тоя номер...
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”