beroeca написа:Прочетох доста добри финални изречения и май е мой ред да драсна своите:
"В една от най-красивите български песни се пее:"Вземи във този хубав ден една българска роза от мен.Нека тя да ти напомня с ароматния си глас,за Балкана,за морето и всички нас".Искам(а вярвам,че и всички българи също),когато чужденците си тръбват от страната ни да вземат снимки на Черно море,Марица,Пирин и на всичко,което им е харесало по време на престоя им тук,а не снимки на кофи с боклук!Дано!"
Това ми е финалчето на есето.Да поясня само за снимката!Малко преди финала писах,как като бях на гости на братовчед ми в София,като се прибирахме у тях,едни чужденци ни спряха.Не ни попитаха за посока,хотел или адрес,а ни помолиха да ги снимаме до контейнера с боклук! Това е най-срамното ми изживяване за 22 години!
Сигурно са направили много снимки на Витоша и къде ли не,но тази снимка ще я покажат на всичките си роднини и приятели(бъдете сигурни)!
Бъди сигорен,че и на Витоша са снимали същите тези боклуци........Аз пък лятото работих на Златните като спасител.Зпаознах се с много най-различни хора,това беше плюсът.Но един афганистанец ме разби.Той за 2 дена престой у нас е разбрал що за хора са масата българи. Боклук до боклука мила моя майнольо...Питаше ме защо тук хората се избиват без да има война...Защо се отнасят така един към друг...Нямаше какво да му кажа вярвай изпитах сигорно по-голям срам и от теб.Защото както напсиах и в разказа си-Боклука по кофите е по-малкия проблем,виж истиснският боклук-отношението между хората няма изкореняване.....Мене не ми трябва да съм добре,нека на Вуте му е зле....
Иначе аз във финала на фейлетона-есе което напсиах казах,че,ако не искаме България да стане Боклукландия тярбва аз,ти,съседът ти,семейството ти,общинари,политици.всички да се променим и да престанем да мислим само за себе си...И че колкото повече хора като Торбичко има,толкова по-голям шанс е някога да бъде изринат боклука.....Засега обаче хората като него са като английски джентълмени сред стадо животни.....
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......