Театър

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Re: Театър

Мнение от Ер Малка »

Art[less] написа:
Ер Малка написа:"Краят на играта". Първото представление, за което бих казала... "ужасно". Толкова много обичам театъра, но представления като това биха ме отказали от него. Край на коментара.
мога ли да попитам защо?
//любопитно ми е:Д все пак Бекет, една много изчистена режисура...
Можеш да попиташ, но аз не знам мога ли да отговоря. Просто изобщо не ми хареса.

Иначе, по темата: вчера гледах "Дуети". Много свежарско и готино, въпреки че някои моменти откровено ме подразниха.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Ох.. ти сега просто всяка вечер ще пишеш тук, докато не се изреди цялата програма на театъра, нали :lol:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Ер Малка
Вазов

Мнение от Ер Малка »

ДА! :mrgreen:
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

"Приятнострашно".

Ехааааа... много ми стана.. лична някак тази постановка, защото.. загатва теми (темИ, не една, а няколко!), върху които сама съм разсъждавала. Една от тях даже бе едва вчера. Впечатлявам се дори когато имам една допирна точка с нещо, а тук.. няколко. Виж ти, виж ти..

И така..

"Приятнострашно" е.. страшноприятно ^^
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Отвътре ми идва тоя път да не пиша - все пак, гледах го за четвърти път. Но е факт, че си бях решила да гледам само един спектакъл, докато съм дома и без колебание се спрях на този. Защото винаги искам да се връщам при този текст, при тези актьори, при невротичната (но тооооолкова привлекателна) Соня, при градината и етюда с лента на Вежен (а Вежен пък като се усмихне е просто разкошен!), при саможертвата и точния брой рози. Да, наистина го обичам тоя спектакъл и тоя екип. И пак ще се връщам при него. :)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от Libra »

Търговецът на кристал написа:(а Вежен пък като се усмихне е просто разкошен!)
ох той е голям сладур :drunken: :drunken: :drunken: :drunken: много е артистичен и като човек е супер печен. като го видиш не може да не се усмихнеш ^^
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Ер Малка
Вазов

Мнение от Ер Малка »

"Уилям Шекспир- пълни съчинения".
Приятно ми беше да го гледам, готина е постановката, но не е нещо, което бих препоръчала горещо.

И едно от детските:
"Грозното патенце".
Време е да прозвуча като баба си- детският театър не е това, което беше. :С Много оригинално решение, но дотам.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ер Малка написа:"Уилям Шекспир- пълни съчинения".
Приятно ми беше да го гледам, готина е постановката, но не е нещо, което бих препоръчала горещо.
Хм. Сега е моментът аз да питам "защо". Всичко си й е наред на постановката. По-скор формулировката ти ме учуди, защото спектакълът е направен така, че да няма равнодушни: хората или биха били изключително възмутени (не съм ставала свидетел на подобни реакции - обикновено са в другата крайност), или са повече от очаровани и впоследствие водят и свои познати и препоръчват заглавието.
И едно от детските:
"Грозното патенце".
Време е да прозвуча като баба си- детският театър не е това, което беше. :С Много оригинално решение, но дотам
Това така и не го гледах. Какво не му беше окей? Пък и, честно казано, според мен е по-добре, че детският театър не е това, което беше. Театърът днес същият ли е като театърът преди 20 години? Не (или поне не би трябвало) - защо тогава детският да трябва да стои на едно място? Най-малкото, децата също отдавна не са, "каквито бяха". :bounce:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Доживях и аз да се разпиша в тая тема :shock: :cheers:

Изображение

Радвам се, че дадох втори шанс на театъра
Доста добре беше 8)
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

Търговецът на кристал написа:защото спектакълът е направен така, че да няма равнодушни: хората или биха били изключително възмутени (не съм ставала свидетел на подобни реакции - обикновено са в другата крайност), или са повече от очаровани и впоследствие водят и свои познати и препоръчват заглавието.
Не бих казала.

Търг, явно си попад(н)ала на такава публика просто. Замисълът е много сполучлив и ако някой ме пита конкретно за нея - сигурно бих казала повече добро. Аз съм я гледала преди време (4-5 години), но честно казано помня основно неуместните реакции на определени индивиди в залата отколкото трайно усещане от самата постановка.
1.Вярно, минало е доста време, но все пак имам доста ярки спомени от други представления, които съм гледала и по-отдавна. Сега като се разровя в паметта си, бих казала, че играта беше на високо ниво и актьорите се раздадоха напълно. И това не е за подценяване. Просто не ме докосна.
2. Цялата тази моя относителна апатия е възможно да се дължи до известна степен на факта, че аз харесвам предимно комедиите на Шекспир и изпитвам меко казано недоверие/предпазливост/да си го кажем правичката - не храня симпатии към баш сериозните му неща (които са си доста плътно застъпени като фокус в представлението).

В този смисъл споделям мнението на Ер-ката, че си е ОК и толкова. Поставен отлично спектакъл, но ако ще е Шекспир, това, което ми изниква на мен в съзнанието е "12-та нощ" с Мариус. По същата причина не съм убедена дали ще се престраша с новия "Хамлет".
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ама то всъщност не е Шекспир. :shock: :scratch: Имам предвид, че не може да сравняваш "Дванайсета нощ" на Мариус (не съм гледала постановката, все пак е от миналото хилядолетие, но знам, че е била традиционна и си е била по текста на Шекспир) с текст, чиито автори са Джес, Адам и Даниел (и дори не им знам и фамилиите), защото това просто не е Бардът. Да сравняваш новия "Хамлет" с "Дванайсета нощ" - да, така става. Но в този случай са ябълки и пирони, несъпоставими са. Използвали са основни моменти от произведенията му, ама текстът е толкова далеч от Шекспир (и няма и претенцията да бъде негово дело), че със същия успех можех да съм го писала и аз (така де, не съвсем, щото си е гениален, ама все пак).

Иначе на мен продължава да ми е интересно какво не е било наред на "Грозното патенце" - професионален интерес, така да се каже. Гледах снимки, black light theatre, който у нас се прави много рядко (на пръсти се броят тези спектакли), а тук е доста хип. И може да бъде супер ефектен, макар аз да не съм му толкова голям фен. Ама сериозно, кое толкова те впечатли бе, Ер? Не съм го гледала, не знам какво представлява - видях само системата кукли и дотам. Разправяй де, що ме тормозиш сега!
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

И аз се радвам, Стигич, постановката е хубава, индийд.

П.П. Браво, Либра!
Аватар
Libra
Гутенберг

Мнение от Libra »

FloWersOfEviL написа:П.П. Браво, Либра!
за какво по-точно? :)
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Еми предположих, че ти си го завела или поне здраво офертирала и рекламирала за тази постановка, греша ли?
Аватар
Libra
Гутенберг

Мнение от Libra »

FloWersOfEviL написа: греша ли?
не :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”