Записване 26-28 юли 2010 г.

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Re: [AКТУАЛНО] Записване 26-28 юли 2010 г.

Мнение от Elitsa Abstract »

Vodolei написа:
crazy_dasy написа:Ще може ли малко помощ... В пристъп на гениалност, в началото на месеца дадох дипломата си за легализация. Тя още е в МОНМ, ама от там отказват да ми я върнат - щели след седмица.... ама мен тогава вече не ме грее. Приета съм на единственото си желание и адски много искам да се запиша. Обадих се на лелката от Учебен отдел, а тя ми се накара и ми каза, че може само с диплома. Моля, ако някой знае какво мога да направя в случая, да ми пише. Благодаря предварително
Това е доста гадно...ако искаш отиди до МОН и обясни,че работата е сериозна и ги помоли да ти я върнат. :?
Направо настоявай! Ти си в правото си. (Макар, че не съм наясно какво представлява тази легализация.)
Последно промяна от Elitsa Abstract на 24 Ное 2010, 21:01, променено общо 1 път.
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото

Elitsa Abstract написа:Благодаря за отговорите, аз обаче сега се сетих и за още нещо че щях да питам, което не е толкова важно мисля, но така от любопитство: Какво представляват групите и потоците /на дадена специалност/? :alien:
Все пак някой няма ли да ми обясни, защото вече на доста места четох за тях и любопитството ми нарастна. :lol:
bumble
В началото бе словото

Мнение от bumble »

а тези уверения за какво служат и ние ли си ги попълваме ?
Аватар
MuHaTa
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърна химия
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от MuHaTa »

Тия уверения служат ако искаш да си изкараш карта за БДЖ например.
Изображение
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Sunshiiine написа:Ъм.. малко тъп и смешен въпрос.. не, всъщност много тъп, ама аз да го задам :lol: Понеже таксата за семестъра ми излиза 144.50 лв това ли да плащам в банката? Какво да пиша на бележката 114 лева и 50 стотинки ли :lol: Не може ли направо 145 да им пратя :D
То може и направо с СтФ да си я платиш, не е задължително да е по банков път :)
inass написа:а искам да питам нещо което ми остана неизяснено.Сега ли трябва да си избирам 2ри език и спорт и кога започва учебната година?
Гарантирам САМО за Стопански факултет, че езикът се избира при записването!!! Логично е да е така и в другите факултети, защото нали трябва да сформират групите, за да направят съответната програма за годината.
А за спорта, има време, той се избира и записва първата-втората седмица от семестъра.

Elitsa Abstract написа:
Elitsa Abstract написа:Благодаря за отговорите, аз обаче сега се сетих и за още нещо че щях да питам, което не е толкова важно мисля, но така от любопитство: Какво представляват групите и потоците /на дадена специалност/? :alien:
Все пак някой няма ли да ми обясни, защото вече на доста места четох за тях и любопитството ми нарастна. :lol:
Ти си учиш в групата (20 човека примерно) - ходите на упражнения, обаче на лекция ходите целия поток (2 или повече групи). Така.. как е? Разбираемо ли е? :)
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
mirinka
В началото бе словото

Мнение от mirinka »

Моля,помогнете!Приета съм Предучилищна педагогика с чужд език,за второ класиране се състезавам за Английска филология,Психология и Библиотечно-информационни науки-това са ми първите 3 желания. Мога ли да си запазя мястото от първо класиране и да изчакам второ и ако не ме приемат нищо, да запиша специалността от първото? :scratch: :?:
SunnySummer
От дъжд на вятър

Мнение от SunnySummer »

Имам въпрос :D Приета съм МО. В именника трябва да попълня какъв език ще изучавам във ВУЗ.Мога ли да си избирам,или трябва да напиша езика,с който съм кандидатствала?И още нещо - от нулата ли се започва изучаването на езика,или трябва да имаш вече някакво ниво?

Факултетния номер ще ми го попълнят при записването ли?А прозорчето за снимката е твърде малко.При всички ли е така?(говоря за именника)

Благодаря :D
Последно промяна от SunnySummer на 26 Юли 2010, 12:49, променено общо 1 път.
Международни отношения, I курс

http://www.youtube.com/watch?v=mAXyrI2i2W4

'Cause there's nothing like your smile made of sun...
In a world full of strangers you're the one I know.
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото

mirinka написа:Моля,помогнете!Приета съм Предучилищна педагогика с чужд език,за второ класиране се състезавам за Английска филология,Психология и Библиотечно-информационни науки-това са ми първите 3 желания. Мога ли да си запазя мястото от първо класиране и да изчакам второ и ако не ме приемат нищо, да запиша специалността от първото? :scratch: :?:
Да, ще ти се пази мястото, стига да направиш потвърждение (някакво заявление се подава). Но "специалността от първото" не е ли твърде специфична, малко не се връзва с останалите, освен с донякъде с психологията :scratch: :lol:
Последно промяна от Elitsa Abstract на 24 Ное 2010, 21:01, променено общо 1 път.
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото

SunnySummer написа:Имам въпрос :D Приета съм МО. В именника трябва да попълня какъв език ще изучавам във ВУЗ.Мога ли да си избирам,или трябва да напиша езика,с който съм кандидатствала?И още нещо - от нулата ли се започва изучаването на езика,или трябва да имаш вече някакво ниво?

Благодаря :D
Аз пък разбрах, че език и всичко останало се избирало в началото на годината... :scratch:
Последно промяна от Elitsa Abstract на 26 Юли 2010, 12:51, променено общо 1 път.
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Не, не трябва.Първият език е този, с който са те приели, но това е принципно.Ако си полагала изпит и по друг език, можеш да запиш като първи него.Първият език започва от ниво,разбира се, Advanced или там какъвто му е еквивалента на другите езици.Вторият семестър по английски правихме упражнения главно от Proficiency.

Вторият език може свободно да се избере - ще се запишете за него в първите дни от учебната година.Не е нужно дори да знаеш една дума на този език.Ще бъдете разделени на групи, според това кой на какво ниво е.
SunnySummer
От дъжд на вятър

Мнение от SunnySummer »

Значи за момента записвам английски,така ли?

Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Да, но това не става на записването за специалността.Като почне учебната година, декана ще влезе в първата лекция, която имате с него - той ще ви води ОТП.Там ще ви разясни каквото има, ще влезе и Маджова (тя е начело Учебен отдел, към нея ще се обръщате с питанки по учебния процес).Ще бъдат пуснати списъци за първи и втори език, ще се запишете кой където иска/трябва.Някой ще предаде тези списъци на преподавателите и всичко е готово
SunnySummer
От дъжд на вятър

Мнение от SunnySummer »

happyswift,много благодаря :D

А в студентската книжка на наименование и местонахождение на основното звено трябва да напиша Юридически факултет и адреса?

Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Не, пишеш само Юридически факултет и нищо друго

За нищо ;)
sara
В началото бе словото

Мнение от sara »

хора, имам две уверения в документите, тях как ги попълвам???
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”