Teма за КС въпроси от различно естество

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Wonderwall
В началото бе словото
Специалност: Новогръцка филология
Курс: първи

Re: Тема за КС въпроси от различно естество

Мнение от Wonderwall »

Много благодаря! :)

Tumnasianka, ника ти ми е супер познат. Случайно да си писала в himmania? :mrgreen:
Аватар
og_i_gog
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от og_i_gog »

как ще разбера дали е излезнало второ класиране?

в момента баловете са от второ(още от вчера), но ми пише 1 етап на класиране - потвърдил
Аватар
BoneShaker
В началото бе словото
Специалност: -

Мнение от BoneShaker »

Това означава че от 2-ро класиране не си приет по-горна специалност. Единствената разлика в твоето лично "каре" е тази , че миниманилните балове които са изписани от страни са променени и те не ти стигат за приемането ти в по-горна специалност.
Ако те утешава и аз съм така :С
Изображение
Аватар
og_i_gog
От дъжд на вятър
Специалност: право

Мнение от og_i_gog »

социология падна с 1,5, а право с 0,14 ... бах :(
muq
В началото бе словото

Мнение от muq »

Има ли статискика за минималните балове от второто класиране ?
Аватар
Adichka
В началото бе словото
Специалност: Арабистика

Мнение от Adichka »

Има, на главната страница е.
http://portal.uni-sofia.bg/docs/ucheben ... -etap2.pdf
Anyone who says you can't see a thought simply doesn't know art.
deasly
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от deasly »

таа да попитам - тъй като се плаща 50% от семестриалната такса, която е 289 лв, и мисля по банков път да я платя ... тоо трябва да преведа 144 лв и 50 ст., след което да мина през касата на съответния факултет да заверя, че съм платил и после вече да си подам документите за кандидадстване?
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки

Мнение от morfei »

deasly написа:таа да попитам - тъй като се плаща 50% от семестриалната такса, която е 289 лв, и мисля по банков път да я платя ... тоо трябва да преведа 144 лв и 50 ст., след което да мина през касата на съответния факултет да заверя, че съм платил и после вече да си подам документите за кандидадстване?
Предполагам, че 289 лв. ти е семестриалната такса, а не годишната. Ако е така, трябва да преведеш 289 лв.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие
Специалност: Право-редовно

Мнение от mihaela_a »

Карта за градския транспорт как се изкарва и със студентската книжка ли се ходи?И това уверение върши ли работа или само книжката е необходима?И къде трябва да се отиде :roll: Някой ако е наясно да помага :)
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
Аватар
kirova_
В началото бе словото
Специалност: Японистика

Мнение от kirova_ »

Със студентската книжка се ходи,в бюрата за карти за градския транспорт...а такива всъщност има на много места.Сега се сещам за едно бюро зад Ялта(при СУ),в Лозенец,в сградата на Халите и т.н като цяло има доста,виж кое ще ти бъде най-удобно
Японистика 2-ри курс

-Кой път да поема от тук?- попита Алиса.
-Зависи къде искаш да стигнеш- отговори Усмихващият се котарак.
-Няма значение - отвърна Алиса.
-Товага няма значение и кой път ще поемеш- усмихна се загадъчно Котаракът
Аватар
Leila_Valera
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика

Мнение от Leila_Valera »

morfei написа:
deasly написа:таа да попитам - тъй като се плаща 50% от семестриалната такса, която е 289 лв, и мисля по банков път да я платя ... тоо трябва да преведа 144 лв и 50 ст., след което да мина през касата на съответния факултет да заверя, че съм платил и после вече да си подам документите за кандидадстване?
Предполагам, че 289 лв. ти е семестриалната такса, а не годишната. Ако е така, трябва да преведеш 289 лв.
Зависи от специалността - на туризъм, РРП, педагогиките и др. годишните такси са 289 и семестриалната си е точно 144,50. Тоест, deasly, погледни за твоята специалност в таблицата - сумата, която е посочена, е годишната, делиш на две и толкова внасяш.
P.S. Е, от банката ще те чарджват някой и друг лев за превода, но това е неизбежно :roll:
Ако искаш да разсмееш Господ, само Му разкажи плановете си.

Регионално развитие и политика
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие
Специалност: Право-редовно

Мнение от mihaela_a »

kirova_ написа:Със студентската книжка се ходи,в бюрата за карти за градския транспорт...а такива всъщност има на много места.Сега се сещам за едно бюро зад Ялта(при СУ),в Лозенец,в сградата на Халите и т.н като цяло има доста,виж кое ще ти бъде най-удобно
Не съм от София и с нищо не съм наясно.Дано се оправя и свикна с промяната бързо :mrgreen: И да разуча по главните места :roll: Мерси за отговора :flower:
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
Аватар
beautiful_disaster
В началото бе словото

Мнение от beautiful_disaster »

Така понеже една приятелка ме кара да питам.. :? Въпросът ми се вижда доста абсурден , но все пак ......... Може ли да си прехвърли оценката по математика от Пловдив и да участва на 3-то класиране в СУ, но каза че не се е записвала в СУ за изпитите ?
''Препятствията са онези страховити неща , които виждаш , щом отклониш поглед от целта си.''
Хенри Форд
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки

Мнение от morfei »

beautiful_disaster написа:Така понеже една приятелка ме кара да питам.. :? Въпросът ми се вижда доста абсурден , но все пак ......... Може ли да си прехвърли оценката по математика от Пловдив и да участва на 3-то класиране в СУ, но каза че не се е записвала в СУ за изпитите ?
Естествено, че не!
Компютърни науки 1 курс
Аватар
beautiful_disaster
В началото бе словото

Мнение от beautiful_disaster »

morfei написа:
beautiful_disaster написа:Така понеже една приятелка ме кара да питам.. :? Въпросът ми се вижда доста абсурден , но все пак ......... Може ли да си прехвърли оценката по математика от Пловдив и да участва на 3-то класиране в СУ, но каза че не се е записвала в СУ за изпитите ?
Естествено, че не!
Сигурна бях :?
''Препятствията са онези страховити неща , които виждаш , щом отклониш поглед от целта си.''
Хенри Форд
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”