Журналисти 2009 ;)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
deskasmeska
От дъжд на вятър
Специалност: Логопедия
Курс: първи

Re: Журналисти 2009 ;)

Мнение от deskasmeska »

Варненец написа:
deskasmeska написа:Мойто пък беше приказка с развиващо се действие в Боклугария :bounce: :rr: :lol: :lol:
Ххахаха какъв съвпадък :cyclops: :lol: Я раздухай каво ти представляваше прказката 8)
Еми... главно писах за София, за което сега малко съжалявам...
та идеята ми беше да какво става там (всички знаем )
Бойко беше преименуван на Боклю Боклисов, а София на Сокош ;д
:flower: :flower: :flower:
целта ми беше да обясня, че не трябва да обвиняваме изцяло другите , че не си вършат работата, а че всеки
малко или много си има вина и че трябва като имаме проблем не да обвиняваме другите, а да се опитваме и ние
по някакъв начин да помагаме...
леко осмиване, но в същият момент много сериозно.
Ще видим как ще го приемат, надявам се добре :)
и успех на всички!!! :salute: :salute: :salute:
Изображение
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Brooke написа:Carmilla, ти беше девойката със сивата блузка, нали? :)
Не тя беше без блуза
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика

Мнение от Варненец »

deskasmeska написа: Еми... главно писах за София, за което сега малко съжалявам...
целта ми беше да обясня, че не трябва да обвиняваме изцяло другите , че не си вършат работата, а че всеки
малко или много си има вина и че трябва като имаме проблем не да обвиняваме другите, а да се опитваме и ние

Моето е 90% подобно.Става дума за Торбчико Торбичков-будната съвест на град Боклукландия,чиито кмет е Борис Бойков..... Та Боклукландия тъне в боклуци,но на никой не му пука-мъжете зяпат мачове,жените обсъждат модата,а децата убиват поредния виртуален терорист..... И оттам нататък Торбичко 1 поставя проблема за боклука в общината,ама там го обвиняват в граждаснко неподчинение понеже само той се противи на кризата с боклуците.Той казва на общинарите и кмета перифразирайки Ботев "А вий,вий сте боклуци" и си излиза...Размишява за това,че боклуците не са само вкофите,ами и в общината и хората около него,коиот не им пука....после му с случват редица неща-обира го наркоман,пребива го някакъв чичко,който преди това е биел беззащитно дете и Торбичко се е опитал да го спре........ Съседът му си хвъля боклука в двора на Торбичко,понеже имали стара свада за това,че съседът му паркирал всеки път пред гаража на Торбичко и отй нямало как да отиде до работа.При коеото Торбичко го моли да престане,а онзи му се заканва,че ще му вгорчи живота......
Общо взето това е съжетчето на моя разказ,има и още неща,ама не ми се пише сега :wink:
Накрая на разказа направих своята теза-вкарвайки дори време е някой да изхвърли боклука",ама кой ще е този някой като боклука е навсякъде......И че най-жалката картинка е да видиш как даден боклук се опитва да прецака и задмине друг боклук независимо от средствата 8)
Това ми роди главата това писах :flower:
Последно промяна от Варненец на 14 Апр 2009, 11:41, променено общо 1 път.
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Супер оригинално :)
Желая ти успех!
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

А,моля,моля...с блуза си бях! :)
Като гледам обаче моят фейлетон няма много допирни точки с вашите (освен това, че действието се развива в София).
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

Carmilla написа:А,моля,моля...с блуза си бях! :)
Като гледам обаче моят фейлетон няма много допирни точки с вашите (освен това, че действието се развива в София).
Айде ние разкрихме нашия фелйетон,дай инфо и за твоя :wink:
ProUsa-мерси дано се хареса на проверителите 8)
Последно промяна от Варненец на 14 Апр 2009, 12:12, променено общо 1 път.
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
deskasmeska
От дъжд на вятър

Мнение от deskasmeska »

Варненец написа:
deskasmeska написа: Еми... главно писах за София, за което сега малко съжалявам...

Моето е 90% подобно.Става дума за Торбчико Торбичков-будната съвест на град Боклукландия,чиито кмет е Борис Бойков..... Та Боклукландия тъне в боклуци,но на никой не му пука-мъжете зяпат мачове,жените обсъждат модата,а децата убиват поредния виртуален терорист..... И оттам нататък Торбичко 1 поставя проблема за боклука в общината,ама там го обвиняват в граждаснко неподчинение понеже само той се противи на кризата с боклуците.Той казва на общинарите и кмета перифразирайки Ботев "А вий,вий сте боклуци" и си излиза...Размишява за това,че боклуците не са само вкофите,ами и в общината и хората около него,коиот не им пука....после му с случват редица неща-обира го наркоман,пребива го някакъв чичко,който преди това е биел беззащитно дете и Торбичко се е опитал да го спре........ Съседът му си хвъля боклука в двора на Торбичко,понеже имали стара свада за това,че съседът му паркирал всеки път пред гаража на Торбичко и отй нямало как да отиде до работа.При коеото Торбичко го моли да престане,а онзи му се заканва,че ще му вгорчи живота......
Общо взето това е съжетчето на моя разказ,има и още неща,ама не ми се пише сега :wink:
Накрая на разказа направих своята теза-вкарвайки дори време е някой да изхвърли боклука",ама кой ще е този някой като боклука е навсякъде......И че най-жалката картинка е да видиш как даден боклук се опитва да прецака и задмине друг боклук независимо от средствата 8)
Това ми роди главата това писах :flower:
е браво :cheers: :cheers: много добре, сега можем само да се надяваме на MERCY
Изображение
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

Хах, ами става въпрос за един пенсионер (дядо Ставри) :wink:
Последно промяна от Carmilla на 29 Апр 2009, 16:44, променено общо 1 път.
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

Яко си го измислила, дано се харесат фейлетоните на проверителите. Аз даже като четох твоя се комплексирах малко :mrgreen: Пък,ако не ги харесат да си гледат работата :lol: Те да измсилят нео по-оригинално :bounce:
angeloff
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от angeloff »

Никой ли не се сети че 'боклук' е много широко използвано обръщение към даден човек, в последните години се отправя към властимащите.

Че боклук са хората, които не са се реализирали в града, в който са израстнали, и затова пътуват 1 час с кола, за да стигнат работното си място...

Боклук е самото ни общество, което го няма.

Боклуци са почти всички отношения, като кредити, купуване/продаване на имоти, здравеопазване, спортистите ни, културоведите ни, отговарящите за образованието и науката.

Чак се чудя какви простотии са написани, и още повече ме хваща яд, като виждам какви интересни неща сте писали...Дано форума не е представителна извадка за всички кандидат-студенти от този изпит, защото ако е така, ще отида и на двата изпита на 15.07.
Журналистика /редовно/ 1. курс
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

angeloff написа:Никой ли не се сети че 'боклук' е много широко използвано обръщение към даден човек, в последните години се отправя към властимащите.

Че боклук са хората, които не са се реализирали в града, в който са израстнали, и затова пътуват 1 час с кола, за да стигнат работното си място...

Боклуци са почти всички отношения, като кредити, купуване/продаване на имоти, здравеопазване, спортистите ни, културоведите ни, отговарящите за образованието и науката.

Чак се чудя какви простотии са написани, и още повече ме хваща яд, като виждам какви интересни неща сте писали...Дано форума не е представителна извадка за всички кандидат-студенти от този изпит, защото ако е така, ще отида и на двата изпита на 15.07.
Значи в това отношение и ти си боклук,понеже си част от това общество дето го няма.......Боклуци са и същите тези ,от които ми е дошло до гуша,Тези,които се имат за голямата работа,а покритие почти никакво..Боклуци са тези,които твърдят,че светът започва и завършва с тях....Аз лично във фейлетона си наблегнах точно на това,а ти ......айде да не перифразирам пак Ботев :salute:
love_blush
От дъжд на вятър

Мнение от love_blush »

Аз пък през цялото време се обръщах към някого и от следващото ми изречение ставаше ясно как би трябвало да е отговарил този "някой". Нещата ми вървяха в реда на мисли,че ние си тънем в боклуци не по вина на управниците,а по своя собствена. На финала разказах собственото си мнение за хората-боклуци. В заключение писах,че докато повечето хора мислят като мен - все ще сме си на Европата боклука.
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

angeloff написа:Никой ли не се сети че 'боклук' е много широко използвано обръщение към даден човек, в последните години се отправя към властимащите.

Хахх, само да те светна, че по-голямата част от хората са писали именно за това!
А да говориш, че всички около теб са боклуци...не е много добра идея с оглед на това, че човекът е зависим от средата, в която живее. Или мислиш, че всички освен теб са боклуци? ...крайно, прекалено крайно..
В този ред на мисли се сетих за едно от момчетата в моята стая, което попита квестора да не би формулировката на темата да е обръщение към кандидат-студентите... :roll:
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент

Мнение от Антоний »

Снощи пихме до късно в една приятелка - аз, най-добрият ми приятел, въпросната приятелка и майка й... Коментирахме всички тия работи и тя ми разказа как имат един съсед сърбин, който му писнало от бездействието на отговорните лица за този боклук, хванал се една сутрин и докато не се стъмнило изчистил всички градинки и дворове в околността... И това, което мен ме потресе е, че всички наблюдавали, но никой не се вдъхновил от инициативността на човека и не се решили да му помогнат! Какъв е извода? Много сме силни ние българите на приказки, ама сърбина ни изчисти и измете квартала :scratch:
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
Аватар
deskasmeska
От дъжд на вятър

Мнение от deskasmeska »

Антоний написа:Снощи пихме до късно в една приятелка - аз, най-добрият ми приятел, въпросната приятелка и майка й... Коментирахме всички тия работи и тя ми разказа как имат един съсед сърбин, който му писнало от бездействието на отговорните лица за този боклук, хванал се една сутрин и докато не се стъмнило изчистил всички градинки и дворове в околността... И това, което мен ме потресе е, че всички наблюдавали, но никой не се вдъхновил от инициативността на човека и не се решили да му помогнат! Какъв е извода? Много сме силни ние българите на приказки, ама сърбина ни изчисти и измете квартала :scratch:
Прав си, съгласна съм с теб..
на думи всеки е богат, но като става дума за действия и всеки се прикрива :monkey: :monkey:
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”