Подготовка за изпита по Английски език

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
deny_s
Вазов
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Re: Подготовка за изпита по Английски език

Мнение от deny_s »

Ами то именно малкото време,което се дава за есето, е проблемът.За 40 минути нз колко качествено есе от 300-350 думи очакват да напишем..
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

deny_s написа:Ами то именно малкото време,което се дава за есето, е проблемът.За 40 минути нз колко качествено есе от 300-350 думи очакват да напишем..
Вече са 50.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Че то времето е еднакво за всички.
Пет минути да е - пет минути за Пешо, пет минути за Гошо, пет минути за Гинка...
Всеки (добре де, почти всеки) знае предварително колко е и се подготвя.
А с тия 50 минути много са отпуснали края, голяма слободия значи. :flower:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
asdjashfkjascj
В началото бе словото

Мнение от asdjashfkjascj »

Хора, при мен ситуацията е такава, че ми трябва 3.00 по английски и ще съм в международни отношения на есен :] сега въпроса е как да хвана тройката :)

Мисля че 43 точки са необходими за 3.00. Приемам, че на диктовката ще изкарам 0 точки(винаги ми е била слабост), на тестовете, които правя изкарвам между 33-38 точки, като се има в предвид, че на изпита евентуално мога да погледна нещо от съседите, когато не знам :) Та въпроса е как да хвана 10-15 точки на есето, та да ми е сигурна работата. Можете ли да ми покажете някакви примерни есета за да видя каква трябва да е структурата? Дали става моделът, които се пише за сертификатите на Кеймбридж? Дали да пиша по-късо есе за да намаля максимално грешките и безсмислиците или да гледам да спазя обема, дори и да съм го запълнил тук там с глупости?

Пък ако ми кажете, че и по малко точки ми стигат за 3 ще си ударя г*за в тавана :)
mrbb
В началото бе словото

Мнение от mrbb »

Мисля,че тези 43 точки /не знам колко са точно/ трябва да ги имаш на диктовката и теста, иначе няма да четат есето и пишат направо двойка. Това не го знам със сигурност, но четейки тук из темите, си направих този извод.
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Не стряскай така човека! :blackeye:
Когато общият брой точки от теста и диктовката е 17 или по-малко, съчинението не се проверява и оценява.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

asdjashfkjascj написа:Хора, при мен ситуацията е такава, че ми трябва 3.00 по английски и ще съм в международни отношения на есен :] сега въпроса е как да хвана тройката :)

Мисля че 43 точки са необходими за 3.00. Приемам, че на диктовката ще изкарам 0 точки(винаги ми е била слабост), на тестовете, които правя изкарвам между 33-38 точки, като се има в предвид, че на изпита евентуално мога да погледна нещо от съседите, когато не знам :) Та въпроса е как да хвана 10-15 точки на есето, та да ми е сигурна работата. Можете ли да ми покажете някакви примерни есета за да видя каква трябва да е структурата? Дали става моделът, които се пише за сертификатите на Кеймбридж? Дали да пиша по-късо есе за да намаля максимално грешките и безсмислиците или да гледам да спазя обема, дори и да съм го запълнил тук там с глупости?

Пък ако ми кажете, че и по малко точки ми стигат за 3 ще си ударя г*за в тавана :)
Не знам за какъв 'модел' на съчинение говориш, тъй като за кеймбридж изискват няколко типа съчинения и ти е предварително зададено по кой тип трябва да пишеш. Тук според темата сам трябва да прецениш, но като размер е толкова. А ако си минал успешно някой изпит за сертификат, би трябвало да изкараш поне 4 на изпита, той не е толкова труден (Advanced някъде) :roll: . Можеш да си броиш точките за тройка колкото искаш, но според мен по-добра идея е да седнеш и да преговориш нещо, остават още няколко седмици до изпита.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от ShadowsInBlue »

Добре де, как протича изпита? Подочух някъде, че ти е строго разграфено времето, т.е. еди-колко си минути за рийдинг, еди-колко си за грешки и т.н...? Така ли е? И после не можеш да се връщаш да ги поправяш... А и друго - и тук ли е като при УНСС, като излезеш от кръгчето и не ти го броят? Тва е мн гадна система, макия им трън :evil:
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

asdjashfkjascj написа:Хора, при мен ситуацията е такава, че ми трябва 3.00 по английски и ще съм в международни отношения на есен :] сега въпроса е как да хвана тройката :)

Че, колко имаш на историята и момче или момиче си ?
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

ShadowsInBlue написа:Добре де, как протича изпита? Подочух някъде, че ти е строго разграфено времето, т.е. еди-колко си минути за рийдинг, еди-колко си за грешки и т.н...? Така ли е? И после не можеш да се връщаш да ги поправяш... А и друго - и тук ли е като при УНСС, като излезеш от кръгчето и не ти го броят? Тва е мн гадна система, макия им трън :evil:
Да, след като свърши времето за даден компонент, не можеш да се връщаш на него. Отваря се следващата страница и това е.

За кръгчето не се притеснявай. (Освен ако СУ не са решили и те да стават модерни от тази година, но много ме съмнява.) Попълва си се с нормален син химикал и след това го проверяват на ръка, а не със скенер. Също така спокойно можеш да си задраскаш един път посочения отговор и след това ако отново решиш, че е верен да се върнеш пак на него. Кофтито е, че нямате време да си отбелязвате отговори на чернова, а също и по книжките не се пише, така че решавате кой е верния отговор и директно го нанасяте.

Относно броя на точките, които режат на есето... знам че между 200-300 думи режеха 4т. а за по-малко думи вече не помня. Но не разчитайте на това, че всичко ще ви е вярно, само защото думите са ви по-малък брой.

Типа есе - най-лесният вариант (поне за мен) е едно просто аргументативно есе. Нахвърляш си 3-4 аргумента за 5 минути (два за и два против), правиш си един увод да въведеш в темата (40-50 думи), от там по още 50-60 думи на аргумент да ги развиеш. Накрая например едно лично мнение по въпроса за заключение и то от порядъка на 40 думи и ето ти ги над 300. И спокойно можеш да си се вмъкнеш не в 50 ами и в 40 минути.

Миналата година даже ми остана време да си го проверя и да блея по чуждите листове. xD

asdjashfkjascj, ето ти и приблизително за какво гледат преподавателите по мои наблюдения.
Megera написа:
По принцип ти искат добра структура, не прекалено прост език, добра аргументация (без да повтаряш едно и също с различни думи и да се въртиш в кръг) и да си по темата. Вече освен тези неща, се режат повече точки за граматични грешки, които се делят на 2 вида (груби и не чак толкова - като за първите режат бая, но това са грешки от типа на 3то л. ед. ч. и да нямаш s на края на глагола.), също така режат и за лексикални грешки. Правописа и пунктуацията не ги гледат толкова, (все пак диктовката е за това), но ако имаш грешки на всяка втора дума и там може да ти смъкнат 1-2 т.

Но до някаква система нещата са субективни. Има преподаватели, които режат доста, заради съдържание и стил. Има и такива, които държат особено много на граматиката. Аз имах към 6-7 граматични грешки, от които 1 или 2 от тежките, и доста пунктуационни, но не ме бяха одрязали много.
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише
Специалност: Унгарска филология

Мнение от Master_of_Sin »

А ако на съчинението се изложиш... ама се изложиш яко, демек, ако не напишеш почти нищо- тогава какво? :roll: :?
I'll send you to your maker

I'll send you to your death

Death, nicely crucified...

Death, heads on stakes!
Аватар
arthaz
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

получаваш почти нищо от точките за есето
Elämää täytyy rakastaa ^^
asdjashfkjascj
В началото бе словото

Мнение от asdjashfkjascj »

happyswift написа:
asdjashfkjascj написа: :)
Че, колко имаш на историята и момче или момиче си ?
Ми момче съм и имам 5.75 на историята :D

А иначе багодаря за информацията Мegera. Издържал съм First Certificate с B и Advanced със C. Сега попреговарям по малко, но уча и по литература за 3-ка, та ще видим дано поне по едното да се получи :D
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

Щом ти е С адвансда си дай малко зор :п
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина
Специалност: Право

Мнение от ShadowsInBlue »

Megera, благодаря много за разяснението :)
Тогава не схващам смисъла дето пише, че изпита ти е 4 часа, а реалното време за решаване на всичко е 2 часа и 30 мин.. Все тая де.. А нали имаш право на чернова за есето?
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”