Японистика?!
Модератор: Don Horhe
- silver_wings
- Постоянно присъствие
Re: Японистика?!
Мога да кажа,че таксите на семестър са 178 лв.За реализацията и ние още не сме много наясно,но принципно можеш да се реализираш като преводач,преподавател по японски и в сферата на туризма със сигурност,и то в цял свят
Мисля,че можеш и да работиш в японска фирма.Аз лично влезнах с френски с 5,73 на изпита и 5,75 от дипомата,щеше да ми стигне и по-малко,но мога да ти кажа,че при английския конкуренцията е доста по-голяма и при всички положения трябва да изкараш над 5,40-5,50,за да си вътре със сигурност,но все пак много зависи и от общия бал.Купи си книжките на СУ с примерни тестове по английски-мисля,че са изградени по формата на самия изпит.Искам също да те предупредя,че приказките,че японистиката е много трудна специалност,са си самата истина-трябва да учиш всеки ден,защото материала се натрупва със светкавична скорост
Все пак,не се стряскай-според мен специалността си е супер и си заслужава усилията
Пожелавам ти успех,после ще пиша пак,ако се сетя нещо. 
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
I can fly,my friends
Ида като ти чета поста чак аз се надъхвам...на мен не ми изглеждат точно така нещата, но имаш право за повечето! А иначе между езиците, с които кандидатстваш няма квоти, т.е. дали ще кандидатстваш с руски или английски или френски все тая.....между всички езици се взимат само най-високите оценки
Аз като кандидатствах с испански си мислех, че няма да успея, тъй като броя на кандидатстващите с английски е тройно по-голям
Уви успях...
За реализация съм настроена малко негативно
но самият език си е интересен понякога. ПОнякога е точния термин понеже се случва от толкова взимане на материал и то доста интензивно да изгубиш насладата от това да учиш тоз език, както на мен ми се случва псотоянно....но има и редки моменти когато ми харесва!
И след повечето празни приказки
ганбатте! Сигурно догодиан таксите ще секачат както тази... поне така мисля
За реализация съм настроена малко негативно
И след повечето празни приказки
Благодаря много за казаното (а.к.а написаното) по въпроса ми, отнехте повечето спотаена увереност у мен
Иначе някъде посредата на март би трябвало да се паникьосам и да почна за зубкам, в края на април да съм се вече отказал и седмица-две преди матурите пак да ме обхване паника. Поне така е плана, де. А каква роля точно има за целия бал оценката по БЕЛ през годините и тази от матурата? И как точно се образува този бал, за да мога да сметна някаква приблизителна цифра и да почна да си права сметки (вместо да уча...)
Ние нямахме матури първо, второ ще учиш 
Нас хайманите не ни гледай ние на вас разчитаме
младото поколение хахаахаахаха
Иначе си има в сайта балообразуване
просто потърси! В момента не мога да си спомня точно как се смяташе, но при вас е различно положението, все пак матурки ала бала 
Нас хайманите не ни гледай ние на вас разчитаме
Иначе си има в сайта балообразуване
- silver_wings
- Постоянно присъствие
Абе не си губи времето със смятане-и аз като тебе направих,но се оказа супер излишно.
Гледай да докараш възможно най-високи оценки,пък каквото сабя покаже
Ако искаш се разрови из форума-има бая теми за кандидатстване с английски,сигурно ще са ти от полза.
I can fly,my friends
I can fly,my friends
Здравейте! Да ви попитам и вас, случайно някой да е попадал на информациа за системата на потребление на Китай и/или Япония? Нужна ми е за една приятелка.
The Forbidden Lady from the Forbidden floor 
Google + consumption + Japan / China. Просто не си казал за какво потребление иде реч, има домашно (хаусхолд), електро, на петрол, разни енвайърмент репорти... абе в гугъла бая полезни нещица има, макар и на 4-5 страница.
- silver_wings
- Постоянно присъствие
Дай малко по-подробна информация(ако още търсиш,деXin написа:Здравейте! Да ви попитам и вас, случайно някой да е попадал на информациа за системата на потребление на Китай и/или Япония? Нужна ми е за една приятелка.
I can fly,my friends
I can fly,my friends
Ами трябва да е на български, което всъщност много затруднява нещата. Става въпрос за моделите на потребление в Китай и Япония, не знам нищо повече, девойката трябва да пише курсова работа за този предмет и и трябва информация. Аз мога да намеря на английски, но няма да и свърши работа, затова питам ако случайно сте попаднали на нещо на български, ама забравих да уточня.
The Forbidden Lady from the Forbidden floor 
Таз девойка само български ли владее? Да се поразтърси нявсякъде около нас има източници на информация! И все пак и е курсова....трябва малко труд. В днешно време само информация да искаш. ЩЕ се поразрови, ще се поразтърси, ще се разкара до някоя и друга библиотека ....
Нивото на безработица в Япония през 2007 година е най-ниското от цяло десетилетие насам, съобщава AFP. Освен това потребителското потребление през декември се е увеличило неочаквано, като по този начин е намалило заплахата от чувствително забавяне на японската икономика.
Средната безработица в Япония през миналата година е 3.9% т.е. 2.57 млн. души са били безработни. За първи път от 1997 година насам равнището на безработица в страната пада под 4%. През 2006 година безработицата е била 4.1%. За декември нивото на безработица е било 3.8% т.е. не се е променило спрямо ноември. Най-ниска безработица през миналата година беше регистрирана през юли – 3.6%.
Но съгласно данните на японските власти все още има повече търсене на работа, отколкото предлагане. Това може да се окаже проблем за най-голямата азиатска икономика и предвид силната йена, коментират специалистите.
Засега обаче нещата изглеждат добре предвид неочаквано високото потребителско потребление в страната през декември. То е скочило с 2.2% спрямо същия период на 2006 година и се дължи на увеличеното търсене на стоки като персонални компютри и широкоекранни телевизори.
Ето малко за засилка, но наистина такава информация на български език може да се вади само на парчета. Има един източник, където е писано точно и само по темата ("Потребление на средните класи в България и Япония - сравнение"), но не е свободен за достъп. Пробвах със скромните ми хакерски умения, уви не се докопах до нищо ценно. Да рови и събира парчетата от пъзела, няма как иначе. Късмет.Търсенето на услуги в Япония отбелязва най-големия си спад през септември в резултат на забавянето на промишленото производство.
Индексът, измерващ разходите, които бизнесът и домакинствата са направили за телефонни разговори, енергия и транспорт, или т.нар. tertiary index, понижава стойността си с 1,6 на сто спрямо август, когато е бил отбелязан ръст от 1,2 на сто, става ясно от данните на Министерството на търговията в Токио. Консенсусната прогноза на анализаторите беше за по-ограничен спад с 1 на сто.
Компаниите вероятно ще свият разходите си допълнително заради рецесията в жилищния сектор на САЩ, които са най-големият търговски партньор на Япония по отношение на вноса на японски продукти. За понижението при потреблението на домакинствата роля са изиграли нестабилността на пазара на труда и понижаващите се заплати.
През септември безработицата в Япония се увеличи до 4,0 на сто, а заплатите са се понижили в 9 от последните 10 месеца, предхождащи септември 2007 година. Това доведе до понижаването на потребителското доверие до най-ниската за последните три години стойност.
Днес йената възобнови поскъпването си спрямо американския долар. В 3:15 българско време курсът беше 111,63 йени за долар, а впоследствие японската валута поскъпва до 111,22 USD/JPY в 8:35.
- silver_wings
- Постоянно присъствие
Честита Баба Марта,колеги!Пожелавам ви много смелост и свобода сами да управлявате живота си! 
I can fly,my friends
I can fly,my friends
Март месец е прекрасен месец