[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Мнение от Judas »

Аз да ти призная честно, като че ли имам повече мерак за Културология, отколкото за Журналистика, но ще преценям вече. Дано не се изненадам лошо, защото миналата година не е било възможно да се кандидатства там с матурите, та сега не съм съвсем сигурен, че ще влезна, въпреки че балът ми е 2.5 по висок от миналогодишния за първо класиране.
яворов
В началото бе словото
Специалност: журналистика
Курс: кандидат-студент

Мнение от яворов »

Културологията е готина идея,но няма реализация. Кака ми тази година я завършва-умно и хубаво момиче. Тази специалност е по скоро за такива като нея,въпреки че и за тях няма работа. Лично мнение.
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Judas написа:Аз дори не съм писал есе скоро ... отивам и каквото стане. Само си следя новините и си чета някое друго списание или книга, като е жега. Ако не ме вземат, дано поне ми стигне балът за Културология, което ще ми бъде второ желание. А и според мен няма какво толкова да те научат в този факултет. Една диплома от ФЖМК просто ще ти помогне при кандидатстване за работа и може би човек би имал предимство по този начин.
И аз не съм писал есе от самия изпит .
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

яворов написа:Културологията е готина идея,но няма реализация. Кака ми тази година я завършва-умно и хубаво момиче. Тази специалност е по скоро за такива като нея,въпреки че и за тях няма работа. Лично мнение.

Все ще се намери нещо. Най-малкото, ако влезна, ще уча още един език. Предполага се, че ще го науча и така ще знам вече два чужди. Няма да останем гладни я ... а пък и то не е казано, че магистратурата ми ще е по Културология, макар че имат интересни програми, една от които е "Медии, комуникация, култура" ... Изобщо цялата специалност е доста добра и се учат интересни неща. Може би за пръв път през живота си ще седна да уча с желание ...
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Разпределенията по зали за изпита по френски език (който ще се проведе тази неделя) вече са факт, което означава, че другата седмица по това време спокойно може да очакваме и нашите разпределения :) Моя съвет е да си отговорите по-бързо на въпроса кое ви се учи повече (журналистика или културология) и да наблегнете на изпитите за него - не е нужно да прегръщате отсега резервния си вариант - целете се максимално нависоко :)

Иначе тази тема и по-конкретно линковете, дадени в нея са доста полезни по отношение на обективното и многостранно познаване на последните новини от съвремието :)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Philip
Пишете, о, братя
Специалност: Книгоиздаване
Курс: първи

Мнение от Philip »

Не съм съгласен,че с "Културология" няма реализация. Такава широка и интердисциплинарна наука дава много добри възможности за работа в сферата на журналистиката,както и туризма.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Не си причинявайте културология, честно. И не, няма да се реализирате в сферата на туризма с тая специалност. Или ако успеете, то ще сте някакво изключение. В културологията ще ви научат на някои напълно неприложими (и трудно разбираеми) теории, ще ви научат как да НЕ използвате думи, които имат под 8 букви и които не идват от латински/старогръцки и... толкоз. А, да - и ще ви дадат самочувствие, за което обаче няма да имате нито покритие, нито реализация.
Не, не съм учила в тази специалност (не съм и имала желанието да го правя), но по стечение на обстоятелствата ми се наложи да комуникирам известно време с хора, които са я завършили. Болезнено преживяване, уверявам ви.
За протокола - завършила съм журналистика и социология (в СУ).

И още нещо - ако толкова много я искате, запишете я като втора специалност след втората година. Има такъв вариант, но обратният не е възможен.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Philip
Пишете, о, братя
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от Philip »

Смятам,че бакалавър "Културология" и магистратура "Туризъм" ще е достатъчна квалификация за работа в сферата на туризма.
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

яворов написа:Не съм писал в този весел форум отдавна,хех. Намирам го даже излишно вече,на 27-ми,(ако тогава беше датата),ще е забавно отново.. ФЖМК ми напомняше на фалирала болница в провинцията,съжалявам ако обиждам някого. За мен е огромна недопустимост да няма и устен изпит. Журналистиката, която всъщност е повече призвание,отколкото професия, е комплексен сбор от качества. Начинът по който човек пише неизбежно трябва да върви и с неговото правилно изразяване,богата словесност, отворен мироглед, странични знания и т.н. , и т.н.
Дори ако щете и подходящото облекло и прегледен външен вид действат и влияят , както за самия изпит, така и за цялата всеобхватна професия,все пак се очаква , че ще Ви гледат много хора..
Успех на изпита,отивам да се подстрижа и обръсна , после ще се напия ;д Наздраве ;п
не съвсем ;)
Устният изпит е повече субективен и от писмения :)) А и като гледам кви идиоти има във ФЖМК, и то минали през устен едва ли е стойностно сито.
Жалко, но факт. Като цяло качествата за прием във ФЖМК не са ясни какви трябва да бъдат. Жалко за СУ, жалко за ФЖМК!
А и последният абсурд, който се случва във факултета е, че Жоро Неделчев (същият, главният редактор на евтиното списание 69) ще изнася уъркшоп по брейнсторминг. присъстващите заплащат 5 лева такса и им дават евтини сертификати за сценарно писане (кога по дяволите Неделчев е бил сжценарист? :lol: )
Ако не сте готови за подобни абсурди, то ще си направите услуга, ако не бъдете във ФЖМК!
Но ако си гледате вашето развитие, знаете какво искате и не допускате подобни извращения да влияят на развитието ви, то ФЖМК може да ви повлияе и положително.
Мисълта ми е, че ако не ви приемат във ФЖМК не е болка за умиране :)
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Бакалавър по "културология" и магистър по "Журналистика" или "Туризъм". Вече ще се гледа какви перпективи има, но за "Туризъм" винаги ще има доста поле за реализация. Няма лошо бакалавърската ти степен да е по нещо друго. Така ще можеш да общуваш хора с различни интереси и ще имаш добра обща култура, което е важно за един журналист.
Darina_Yavorova
От дъжд на вятър
Специалност: Регионално развитие и политика
Обратна връзка:

Мнение от Darina_Yavorova »

ВИЕ, ХОРА, НЕ СТЕ ДОБРЕ, СЕРИОЗНО ВИ ГО КАЗВАМ... :D :D :D НЕ СЕ КАРАЙТЕ ЗА ГЛУПОСТИ...

P.S. АЗ СЪЩО ЩЕ ЗАПИША ВСИЧКИ СПОМЕНАТИ ОТ ВАС ПО-ГОРЕ СПЕЦИАЛНОСТИ, ПО-ТОЧНО ТУРИЗЪМ, РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ И ПОЛИТИКА (КОЯТО ВСЪЩНОСТ ЕДИНСТВЕНА ЛИПСВА) И ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ВСЕ ОЩЕ НЕ СЪМ РЕШИЛА КОЕ ИСКАМ НА ПЪРВО МЯСТО... РЕЗЕРВЕН ВАРИАНТ И ЗА МЕН Е КУЛТУРОЛОГИЯТА, КАКТО ВО, ПСИХОЛОГИЯ И ОЩЕ НЯКОЛКО ОТ ТОЗИ ТИП... :D
"Човек и добре да живее — умира и друг се ражда, и нека роденият след него, като гледа тези (писмена), си спомни този, който ги е направил.".

Facebook: http://www.facebook.com/dyavorova
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Ба, аз не се карам
Аватар
Yordan Enev
От дъжд на вятър
Специалност: Връзки с обществеността
Обратна връзка:

Мнение от Yordan Enev »

Някой чел ли е интервюто на Светла Петрова, доскоро водещата на ''Сеизмограф''? Има какво да се прочете, особено интересно ще е на желаещите да учат журналистика.
I love TraNce
Аватар
vader
В началото бе словото
Специалност: Медицина

Мнение от vader »

Здравейте, ентусиазирани!
Понеже всеки кандидат-студент във ФЖМК се пита "какво да чета",
Факултетният студентски съвет Ви представяме списък с интересни
и полезни четива, които подбрахме:
http://tranz.it/load.php?id=DNGYh22kuYZ9hAQC880512 (алтернатива)

Успешна... мотивация!
Preporuchitelna_literatura.doc
(43.5 KiB) Свалено 50 пъти
(:
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

Привет, изпитът е след около седмица. Не остана какво да се коментира вече. Молбата ми е следната. Бъдещи колеги, които учите това, напишете няколко реда като мотивация, препоръка или просто съвет, на бъдещите ви зайци. Изненадан съм ,колко много хора ще се явяват на изпита. Сред тях има много мои приятели които се притесняват, а не само те, със всички е така.
Благодаря ви предварително и успех на всички ....
Последно промяна от brasence на 17 Юни 2011, 08:20, променено общо 1 път.
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”