Изневерявате ли?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Re: Изневерявате ли?

Мнение от Catherine »

Ми аз съм човек с две връзки досега - една 4-годишна и настоящата почти 2-годишна и продължаваща и не ми е хрумвала тая идея за изневяра. В предишната ми хрумна веднъж (и то тая връзка си беше в по-голямата си част от разстояние) и то съвсем накрая... всъщност това беше катализаторът на чувствата ми. Т.е. аз не съм се разделила с този човек заради друг, а фактът, че започнах да мисля за други, ме накара да осъзная, че с този човек вече нищо не ни държи заедно. Не съм изневерявала, скъсах с него и след като се почувствах свободна, се впуснах в преследване на нова любов и нови изживявания. Не мога да си представя (не казвам "аз никога няма...", не ме разбирайте погрешно, това са глупости - да се кълнеш какво ще или няма да направиш) да имам връзка с някого и да си търся изживявания другаде. Или го обичам и се съобразявам с този човек, или не, при което се разделяме и аз си правя, каквото си искам. Аз така ги разбирам неата. Иначе ми се вижда малко страхлива постъпка - хем да си имаш при кого да се прибереш, да не си "безстопанствено куче", хем да си правиш, каквото си искаш, все едно си свободен. Но и аз, както и Лина, не държа да натрапвам мнението си, просто за мен стоят така нещата. Или си обвързан, ама наистина - физически и душевно, и не си позволяваш волности, или ти се лудува, прекъсваш всякакви връзки и си правиш, каквото искаш, без никого да лъжеш и нараняваш. Звучи толкова просто. :?

А относно тръпката... аз и като късах с оня човек, пак имах тръпка, макар че го бях намразила вече. И като скъсахме и ми се обаждаше, цялата се разтрепервах. Тръпката си я имаше след 4-те години, след нараняването, болката, глупостите, след раздялата. Ама не беше достатъчна.
Последно промяна от Catherine на 23 Авг 2009, 09:55, променено общо 1 път.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
Linna
От дъжд на вятър
Специалност: География
Курс: първи

Мнение от Linna »

Лорд Носферату написа:Това с тръпката не го разбирам много-много. В смисъл, да - в началото има пепрудки в стомаха, пърхащи над три кюфтета с гарнитура, радостно подскачане и затаен дъх при звука за получен нов смс и т.н. Но на мен ми харесва и другото - улягането. Да опознаеш човека, да знаеш какво може и какво не може да направи, какво харесва и какво - не, да има по-малко изненади и повече доверие... нещо като довлюбване. За мен тази промяна, това израстване, е естественият път на една връзка. Това не е нито изчерпване, нито залиняване. И не значи, че вече не е интересно. Защото дори след години сериозна връзка, на двама души им предстоят още толкова неща да видят, да правят и да изживеят заедно. И то още преди да си свият гнездо и да създадат семейство.

Всъщност тук си доста прав и може би съм склонна да кажа че аз греша.

+1 за поста доста точно изказване.
Геолого - географски факултет.

Спeциалност - География
Форма на обучение - Задочно

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

Linna написа: Всъщност тук си доста прав и може би съм склонна да кажа че аз греша.

+1 за поста доста точно изказване.
+2 за линна, която е склонна да каже, че тя греши - особено в тема, лишена от всякаква възможност за обективност. ордата да си вземе поука
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Лорд Носферату написа:...
Я! Ето го батко! :P
Прав, както винаги. :) А поста на Катрин го има в мое изпълнение преди някакво количество страници, сигурна съм. Колкото до натрапването на мнения - всеки с разбиранията си, това е ясно.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Hedonism
От дъжд на вятър

Мнение от Hedonism »

Лорд Носферату написа:Това с тръпката не го разбирам много-много. В смисъл, да - в началото има пепрудки в стомаха, пърхащи над три кюфтета с гарнитура, радостно подскачане и затаен дъх при звука за получен нов смс и т.н. Но на мен ми харесва и другото - улягането. Да опознаеш човека, да знаеш какво може и какво не може да направи, какво харесва и какво - не, да има по-малко изненади и повече доверие... нещо като довлюбване. За мен тази промяна, това израстване, е естественият път на една връзка. Това не е нито изчерпване, нито залиняване. И не значи, че вече не е интересно. Защото дори след години сериозна връзка, на двама души им предстоят още толкова неща да видят, да правят и да изживеят заедно. И то още преди да си свият гнездо и да създадат семейство.
Моите почитания :) :) :)
"Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited to all we now know and understand, while imagination embraces the entire world, and all there ever will be to know and understand."
— Albert Einstein
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Това зависи от съвместимостта ;) "Довлюбване" ще има само ако се окаже, че си подхождате наистина - като характери, желания и виждане за бъдещето на тази връзка. В противен случай въпросната "тръпка" рано или късно умира. Всъщност в един момент всичко умира, ако няма истинска съвместимост. Или ако човекът ти се струва идеален, но пък е едностранно. Същата работа. И не ми казвайте, че в една връзка всички се харесват/обичат еднакво :roll: Принципно този, който е по-пренебрегван, е по-склонен да изневерява (да дойдем на заглавието на темата). Тук е време да спомена, че година и половина преживявах момче, с което никога не бях спала, докато имахме връзка, и това и до ден днешен си остава най-силното и истинско мое влюбване :alien:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

Независимо дали сте в някаква форма на (не съвсем) пълноценна връзка или е просто несподелена тръпка, желанието да "изневериш" на човек, който те харесва по-малко, отколкото ти него, изчезва. Защото ний сме хора несъвършени и ... тъпи :lol: . Често кръшкането е не търсене на дозадоволяване на нагона, а провокация на ревност. Дори човекът да не знае, че си хойкаш, активният интерес към него отслабва и е време той да се задейства. Нещо такова. Пълна простотия, но карай.
Мисълта ми е, че ако на човек не му пука за теб, ти не можеш да го нараниш с изневяра. => Няма смисъл да хойкаш, ако държиш да запазиш обекта на чувствата си.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

inc написа: Често кръшкането е не търсене на дозадоволяване на нагона, а провокация на ревност. Дори човекът да не знае, че си хойкаш, активният интерес към него отслабва и е време той да се задейства. Нещо такова.
Горко на човека, който тръгва да го прави по тази причина :lol: Ако мое пренебрегвано гадже тръгне да ми изневерява, само ще ми потвърди, че съм била ужасно права в решението си да го пренебрегвам... Особено ако става дума не за някаква случайна one night stand, която е имал с някоя си, а умишлено, системно изневеряване. :roll: Ревност ще е последното, за което ще се сетя, бих казала. Просто никога няма да го погледна вече :lol:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Абеее, стигне ли се до изневери, на връзката й е изпята песента...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Не съм, но имам намерение да започна :salute:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Аз май само на себе си съм изневерявал досега...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Kristo написа:Аз май само на себе си съм изневерявал досега...
Това е много лошо... Но отговорът е хубав.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

И по принцип е по-лесно да кръшнеш на себе си, отколкото на другиго - повечето хора са по-критични към себе си, отколкото към любимите, щото идеализират повече тях отколкото себе си... па и аз така...
Аватар
Scion of balance
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от Scion of balance »

имаш право Кристофоре
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

като почнах да чета по Семейно право и тази тема придоби нов смисъл за мен!
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”