КСК 2007 - литература и история

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Аз съм на Балканските войни, но темите до там не ги знам. :roll: :(
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
Faith
Легендарен флуудър
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Faith »

Raya_Alexandra написа:Аз съм на Балканските войни, но темите до там не ги знам. :roll: :(
Айде без излишна скромност ;)
*Raya_Alexandra: Коментарът е погрешен. :P
Изображение
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

Raya_Alexandra написа:Аз съм на Балканските войни, но темите до там не ги знам. :roll: :(
Леле, колко е далеко това. Може би искаш да кажеш, не ги знаеш перфектно, защото предполагам, че не ги учиш безразборно.
Аватар
Faith
Легендарен флуудър
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Faith »

На скромна се прави :P След изпита ще се прави на изненадана, че има над 5 :D
*Raya_Alexandra: Последно предупреждение, преди да започна да трия мнения. :P
Изображение
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

ох, и аз съм до Балканска :oops: , но над 5 никога няма да изкарам на изпита(за Рая нзнам, дано се справи! :D )
пп: до предварителния поне 10 теми ще се опитам да подготвя...пък каквото сабя покаже!
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

:)

Мнение от plamKA »

Аз съм на темата за Стефан Стамболов и Константин Стоилов :(
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

damien написа: но над 5 никога няма да изкарам на изпита(за Рая нзнам, дано се справи! :D )
Остави я Faith. Учителката ми не ми дава повече от 4 на пробния. :roll:
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Леле аз се моля за 4.50 на пробния, ако го взема направо отсвирвам редовния, тая история хич не ми трябва...
А тлъстия учебник е тоя на издателство Планета, а зелената книжка са всички теми с супер много подробности развити... Но и с много термини и т.н., на Каймаканова, Лалов и още двама са редакторите :)
Аватар
CooL^GirL^^^
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CooL^GirL^^^ »

Днес си взех справочника за СУ и там пише:

Забележка: От кандидатстудентите не се изисква в увода да се посочват автори и изследвания по проблемите, които са предмет на темата.

Тогава, аджеба, за какво уча историография?!? :shock:
Завивам те без думи, нежно
и вече няма думи неизречени.
В тишината сгушвам те до себе си,
от нежност всъщност сме изплетени...
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

Вече съвсем се обърках - аз уча историографията накрая - така иска моята учителка, вие в началото, сега пък и хич не трябва. Какво ще правим?
Дано някой като отиде на тези пусти курсове пита и после да сподели.
Ох, какво ще ме посъветвате за предварителния - дали да играя на тото, или хич да не се явявам? До момента съм научил 10 теми - няма да успея да развия и науча всички до май месец. И преговор трябва.
А съм и на 400 км от София :(
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

мнохго ясно 4е 6е се яви6!!!!!! как така няма да ходи6 ве... казвам го от ли4ен опит.... /само 4е за Географията говорим./ .Аз наистина неисках да хода на предварителен,за6тото не бях нау4ила не6тата-знаех много добре само 2 3 теми т.е те бяха от най -главните-за Населението Климат релеф и малко Водите... другото ей така по памет но за цяла тема не можех и да говоря и претендирам 4е знам.... И така бях супер песимист-бях измислила ве4е оправданията за у4ителката ми,4е не съм се справила поради ред при4ини-най-главната от които бе6е ремонтът,който правехме в нас. подготовка за бал и тн.... И така за самия ден на изпита също Сутринта не хапнах и не си взех ни6то за ядене за изпита,за6тото казах на на6те 4е 6те се прибера бързо демек след 15 20 мин като кажат темата... и за тва и клю4ове не си взех... авееее вси4ко бе6е из4ислено хах .. и като казаха темата Югозападен район и аз бях тръгнала да ставам и си викам -аве аиде няма да предам празен лист все пак -дай да напи6а не6то... и от тея който бях нау4ила ги вкарах и по4нах да се се6там супер мн не6та от уроците,който са ми преподавани и с мъки натъкмих цели 27 страници!!!!!! :shock:
Направо после бях умряла от глад,заради глупавата ми постъпка която бях направила... ааа даже се се6там 4е и тел-а не си носех,за6тото бях разбрала 4е не може с телефони и аз си викам 'какво 6 си играя да го спирам и тн .. я нека си седи в нас... ' хаххххх и те на6те както им бях казала 4е 6е си дойда бързо и като ме няма7е и нямах и тел- ве4е е по4нало егати притеснението......
Ама както и де малко се отплеснах... мисълта ми бе6е 4е наистина незнае6 какъв 6те ти е късмета... При вас с История наистина е по-разли4но,но все пак мисля 4е задължително трябжа да отидете на предварителния-със сигурност не губите ни6то... това си е някаква тренировка... пък било само то и за да види6 как е на изпит ...
А и о6те един пример-един съу4еник за предварителния знае6е само 1вата тема за Аспарух и ре6и да отиде все пак ,но тя пък не се падна ... и за тва се отказа да ходи на редовния /6тоот готве6е и др не6та/ и тя все 4е се падна то4но тя.... :twisted:
You're one in a million
You're once in a lifetime
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Разбира се,че ще се явиш на предварителния изпит!Колкото знаеш, толкова. Аз, като отидох знаех 7-8 темички и още няколко,но не мн добре. Падна се тъпата Църква ( :evil: )... писах за периода до и след нея :lol: Т.е. нищо общо с темата...но това си е една тренировка и затвърждаване на това,което знаех.Стоях до края.. Така че не се двоумете,ами идвайте и се записвайте.Никой няма да ви изяде, ако не се справите.Даже една двойка е по скоро "позитивна двойка" :wink: :D
Изображение
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

Ох, от това ме е страх я.Да не ми се смачка фасона, ако ми завъртят двойката. И без това тук в провинцията непрекъснато ни набиват клинците, че не сме толкова подготвени колкото учениците в големите градове, защото нямаме добри кадри-даскали демек.
И ако изкарам лоша оценка веднага ще се нахвърлят отгоре ми- казах ли ти - СУ не е лъжица за всяка уста и от тоя род. И без това всички ме гледат като изкопаемо като им кажа, че ще кандидаствам в СУ, че и в Академията./А за там какви приказки се изприказваха за тия пусти връзки/ Ама инат съм- ще пробвам.
Сега се сетих да питам и друго- то май е за друга тема питането, ама като съм започнал:Ние сме една голяма тайфа /всички ходим при един и същ учител/ та се каним да се записваме за изпитите заедно. Дали има шанс при това записване вкупом - после да се случим в една и съща зала, или тотално ще ни разбъркат?
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Има шанс, да :)
Изображение
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Със сигурност ще сте в една зала :wink:
Toto-I will remember