Linna написа:всеки изневерява
Всъщност не.
все пак от всичко трябва да се пробва нали така
Всъщност не.
Въпрос на интерпретация, разбира се - или кой как вижда нещата, де. Но основно е най-обикновен въпрос на принципи.
Разбира се, че да кажеш "Аз няма да изневерявам" звучи малко като "Ще те обичам до края на живота си". И нищо не пречи и двете да са абсолютно верни, разбира се, но заявени просто така, ми изглеждат изкуствено.
Не виждам обаче какво толкова има да се пробва по широкия свят, та да си струва да плюеш върху някоя хубава и стойностна връзка, само за да кажеш, че "и това си пробвал". И в тоя ред на мисли, ако
"Аз няма да изневерявам" ми звучи малко кухо, то
"Аз не изпитвам нужда да бъда с друг/а, защото обичам и ценя човека до мен; защото той/тя ми е достатъчен/на и ми дава всичко, от което се нуждая (или поне се опитва, да речем); и, не на последно място, защото да бъде наранен/а той/тя е все едно да бъда наранен/а аз" си звучи съвсем адекватно. Не като реплика от някоя боза, разбира се - а като нещо, дето обикновено си говориш сам със себе си, като лудите. Воля, принципи, чувства...

Явно наистина живеем в ужасно консуматорско общество, щом ви е такъв мерак да пробвате всичко.
Нищо лично, просто това ме изумява от много време. Разбира се, всеки отговаря за себе си и при гаф срамът си е негов (както съм казвала май и по-рано в тия 40 и кусур страници на темата).
* И понеже явно ме имаш за играч от отбора на "скромните" - който ме познава от по-дълго (пък и не толкова отдавна, всъщност), с готовност ще потвърди, че скромността ми е чужда до степен понякога да дразня околните с липсата й.
** Сега видях, че си на 18. Дори да приемем, че просто още не си срещнала оная форма на лИбоФФ, дето да те отнесе (а изневярата явно не ти светва директно в червено ей така, по принцип), мога само да ти пожелая да не загубиш нещо истинско, когато го намериш, само заради желанието да опиташ "всичко". Има и отровни гъби.