Изневерявате ли?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Re: Изневерявате ли?

Мнение от Solveig »

Търговецът на кристал написа: ако нещо се е случило веднъж, може и да не се повтори. Но случи ли се два пъти, задължително ще има и трети път.
Ели, това го е казал Паоло Коелю, нали? Имам си го в дневника, който си водех в четвърти клас. :D
Сега по темата: Не изневеряваме /няма нужда/ и не прощаваме /не сме способни и няма смисъл/.
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

Търговецът на кристал написа:Ако някой тръгне да ви обяснява как някаква пачавра му е сипала нещо в питието и го е завлякла безпомощен в дома си, където го е изнасилила, да знаете, че вероятно не е било съвсем така. :wink: Неслучайно онзи виц за пияницата и жена му ми е изключително любим.
хаха между другото имам една много подобна история :D
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Solveig написа:
Търговецът на кристал написа: ако нещо се е случило веднъж, може и да не се повтори. Но случи ли се два пъти, задължително ще има и трети път.
Ели, това го е казал Паоло Коелю, нали?
Нямам идея - знам го (от опит и наблюдения) отпреди Коелю да стане популярен, но това заключение ми изглежда като толкова очевадна и обективна истина, че не е трудно да се формулира. :)

Кори, чакаме историята. :) Да не се окаже, че познавам героите... :scratch:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

Kristo написа:А запитайте се друго - откъде идва тази грешка? Изневерите не растат по дърветата, да се спънеш в някоя паднала и да "Сгрешиш". Щом е станало - има причина. Ако тя не се знае и не се оправи, ще се случи пак.
Или просто край на връзката. :D От опит мога да потвърдя. Само веднъж ми се е случвало и това ми стигаше да разбера, че явно нещата вече са отишли твърде далеч и няма оправия. Казах на моя човек, че няма смисъл и си се сразделихме цивилизовано. Естествено, не е нужно винаги да е така, но за мен ако ще бъдеш с някого, значи той ти стига. Щом явно не е съвсем така - пътя.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Nadinanana
В началото бе словото
Специалност: Немска фиология
Курс: втори

Мнение от Nadinanana »

Тъй като не съм изневерявала,няма да мога да го разбера и няма да простя :twisted: и много ясно,че щом нещо ти се е разминало,ще пробваш пак :|
При мен-това си е моето място...
Аватар
Linna
От дъжд на вятър
Специалност: География
Курс: първи

Мнение от Linna »

Айде скромните ... всеки изневерява просто са малко хората, които си го признават. Аз пък съм иневерявала айде ся убийте ме. Също така на мен изневяра не са ми прощавали, както и аз не бих простила. Такова нещо като "Аз няма да изневерявам" в живота няма, а и да има по добре мисли немислимото, все пак от всичко трябва да се пробва нали така :)
Геолого - географски факултет.

Спeциалност - География
Форма на обучение - Задочно

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Linna написа:всеки изневерява
Всъщност не.
все пак от всичко трябва да се пробва нали така
Всъщност не.

Въпрос на интерпретация, разбира се - или кой как вижда нещата, де. Но основно е най-обикновен въпрос на принципи.
Разбира се, че да кажеш "Аз няма да изневерявам" звучи малко като "Ще те обичам до края на живота си". И нищо не пречи и двете да са абсолютно верни, разбира се, но заявени просто така, ми изглеждат изкуствено.
Не виждам обаче какво толкова има да се пробва по широкия свят, та да си струва да плюеш върху някоя хубава и стойностна връзка, само за да кажеш, че "и това си пробвал". И в тоя ред на мисли, ако "Аз няма да изневерявам" ми звучи малко кухо, то "Аз не изпитвам нужда да бъда с друг/а, защото обичам и ценя човека до мен; защото той/тя ми е достатъчен/на и ми дава всичко, от което се нуждая (или поне се опитва, да речем); и, не на последно място, защото да бъде наранен/а той/тя е все едно да бъда наранен/а аз" си звучи съвсем адекватно. Не като реплика от някоя боза, разбира се - а като нещо, дето обикновено си говориш сам със себе си, като лудите. Воля, принципи, чувства... :scratch: Явно наистина живеем в ужасно консуматорско общество, щом ви е такъв мерак да пробвате всичко.

Нищо лично, просто това ме изумява от много време. Разбира се, всеки отговаря за себе си и при гаф срамът си е негов (както съм казвала май и по-рано в тия 40 и кусур страници на темата).

* И понеже явно ме имаш за играч от отбора на "скромните" - който ме познава от по-дълго (пък и не толкова отдавна, всъщност), с готовност ще потвърди, че скромността ми е чужда до степен понякога да дразня околните с липсата й. :mrgreen:

** Сега видях, че си на 18. Дори да приемем, че просто още не си срещнала оная форма на лИбоФФ, дето да те отнесе (а изневярата явно не ти светва директно в червено ей така, по принцип), мога само да ти пожелая да не загубиш нещо истинско, когато го намериш, само заради желанието да опиташ "всичко". Има и отровни гъби. :)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Linna
От дъжд на вятър

Мнение от Linna »

С това "скромните" не съм искала да конкретизирам. Относно изневярата замисли се, колко малко са хората, които не изневеряват, които никога не са го правели и незнаят какво е ... Далеч съм от мисълта да споря да не вземеш сега да си помислиш че се заяждам, просто лично мнение.
И все пак кажи ми има ли човек който никога няма да поиска да бъде с друг/а в даден момент.
И да може да съм малка може да не разбирам, може да не съм изпитвала любов, може много неща, но все пак имам някакъв поглед на нещата и виждам нещата отстрани. Предполагам знаеш, че един човек отстрани винаги вижда нещата по ясно, защото не е запленен от някакво чувсто.
Относно любовта аз не съм от хората, които мислят че такова нещо има. В началото всичко е едно силно привличане и копнеж, които с времето се превръщат в навик и те избледняват. Тогава идва и скритото подсъзнателно желание да бъдеш с друг, да опиташ нещо друго, но разумът ти не го позволява и цялото това желание се превръща в грях.

С думите че трябва да се опита от всичко аз не мисля че ще направя или съм правила неща само за да се отчете, че съм пробвала от всичко, просто в даден момент дадено действие се превръща в постъпка различаваща се от строгите и стриктни правила на живота и после си даваш по голяма сметка за нещата от живота и това как трябва да ги възприемаш.

Спeциалност - География

Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

И в кой момент тръпката преминава в навик? Примерно така общо взето на кой етап от връзката, след колко време... Питам от любопитство какво е мнението ти. :P
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от kori »

след като съм видял как си сменя тампона
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

kori написа:след като съм видял как си сменя тампона
емотиконка за поклон?
medicate, medicate
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Е, Кори, не ми казвай, че ти се е случвало! :shock: То хубаво, интимност, интимност, ама има неща, които е силно препоръчително да си останат строго интимни и да не се споделят (било то след месец връзка или 20 години брак) - неслучайно в идеалния случай мъжете не смятат жените за хора (и това отписване от човешкия род не идва от подценяване или нещо подобно - просто изглежда, че в мъжкия свят явно жените не правят много неща, присъщи за хората :mrgreen: ). И моля последното никой да не го слага в подписа си, разбирате какво имам предвид.

То да му се явиш със зелено лице е достатъчно стресиращо, аааааама... сестри, моля ви, спестявайте им поне момента със санитарните материали от всякакъв тип. :shock:
...
Иначе, Катрин, и на мен това с тръпката и навика не ми е ясно - звучи направо плашещо. Но май е както си го направите сами, знам ли. :scratch: Нашите преди 10 дни направиха 30 години брак, трябва да взема да ги поразпитам по-подробно...
В края на ноември
Аватар
Linna
От дъжд на вятър

Мнение от Linna »

Catherine написа:И в кой момент тръпката преминава в навик? Примерно така общо взето на кой етап от връзката, след колко време... Питам от любопитство какво е мнението ти. :P

Ми зависи от човека, зависи от връзката има различни фактори които могат да превърнат една връзка в навик. По принцип компанията с коят излизам не са на моята възраст, а по големи и съм наблюдавала как при връзка от 3години + всичко се е превърнало в един навик той ходи да спи в тях, тя ходи при него, излезнат на кафе да се видят с вече общите си приятели и това е ... няма я тая тръпка, няма го тоя копнеж, това усещане, че им предстои нещо ново, самата връзка губи своя смисъл. Незнам според мен това може да го забележи един страничен наблюдател, а не участниците в самата връзка. Не казвам, че те нямат вече чувства - имат но просто не са така изнежени и да реагират на всяка една дума, действие или желание ...

Незнам това си е лично мнение не карам някой да го споделя, но просто според мен няма човек, който подсъзнателно да не искал нещо друго няма и да има ...

Спeциалност - География

Аватар
kori
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от kori »

Търговецът на кристал написа:Е, Кори, не ми казвай, че ти се е случвало! :shock:
за съжаление няма тъпо нещо, което да не ми се е случвало. не че се оплаквам.
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология

Мнение от Лорд Носферату »

Това с тръпката не го разбирам много-много. В смисъл, да - в началото има пепрудки в стомаха, пърхащи над три кюфтета с гарнитура, радостно подскачане и затаен дъх при звука за получен нов смс и т.н. Но на мен ми харесва и другото - улягането. Да опознаеш човека, да знаеш какво може и какво не може да направи, какво харесва и какво - не, да има по-малко изненади и повече доверие... нещо като довлюбване. За мен тази промяна, това израстване, е естественият път на една връзка. Това не е нито изчерпване, нито залиняване. И не значи, че вече не е интересно. Защото дори след години сериозна връзка, на двама души им предстоят още толкова неща да видят, да правят и да изживеят заедно. И то още преди да си свият гнездо и да създадат семейство.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”