[КСК 2011] Математика

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
asdasd
От дъжд на вятър
Специалност: asd
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2011] Математика

Мнение от asdasd »

По полеко шефе. Бас ловя, че ако си отворя таблицата за ТУ, няма да го открия това понятие биекция, ама нека сложим парички? (тука може и да биеш, щото от там си гледах само тригонометрията) Пък и нали знаеш, тука не спорим, само се флеймим.
Питам те за учебник, не за жълта таблица По тая таблица не се учи в училище... или май аз съм си проспал последните 5 години, а уж ходех горе-доло редовно
Доколкото помня ние имаме само една червена табличка?
Частен случай... и все пак явно и там не пише нищо за биекцията?
Креолин ми дай направо изпита да е една задача за 5 часа
Никога не съм можел да разбера, защо всички се борите и искате супер труден изпит, его чек ли ще е за вас?
П.С. без да искам го пратих това като лично ;3
ИзображениеИзображение
We wont change the world but we stand proud
We wont change the world but we dont care.
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

cReoLiN написа:Не знам защо този конспекти постоянно thegirl го пуска при положение, че от тази година изпитите вече са 2 - не ми е ясно как предишната година е нямало математика 1 и 2. Както и да е, и без това всички тези изпити са пълна глупост - математика 1, математика 2, предварителен, следварителен - какъв е смисъла да ги обособяват така, при положение, че всички са с еднаква тежест ? Освен това смятам, че на всички е пределно ясно, че стереометрия НЯМА да има - погледнете всички 3-ти изпити от предишните години и ще разберете.

Освен това може в 10 задачи да се провери ако не целия материал от конспекта, то поне на 90%. Какво пречи в 1 задача по стереометрия да ти наблъскат аритметична зависимост, изследване на функция, някакви теореми от самата стереометрия, тригонометрично уравнение и какво ли още не ?
По-рано имаше два типа изпит - математика 1 и математика 2. Т.е. различни конспекти. Двойката я даваха на втория редовен изпит и в нея не присъстваше стереометрия. Ако не се лъжа, премахването на математика 2 като тип изпит е от миналата година, т.е. за база за сравнение не може да вземаш всички години, а само последната една. Тогава наистина не се е паднала стереометрия, макар да е присъствала в конспекта, което може и да е чиста случайност.
Изображение
Аватар
niai
От дъжд на вятър
Специалност: компютърни науки
Курс: втори

Мнение от niai »

cReoLiN написа:Не знам защо този конспекти постоянно thegirl го пуска при положение, че от тази година изпитите вече са 2 - не ми е ясно как предишната година е нямало математика 1 и 2.
Ми ей така, нямаше, за всички изпити конспектът беше един и същ.

А го пуска, защото в продължение на някакъв (не знам какъв) брой години е имало два конспекта. И прословутата стереометрия в единия не е фигурирала. И сега кандидат-студентите се объркват, защото наистина от миналата година това го няма и всички изпити са по един конспект, нищо, че изпитите бяха три. С други думи: пуска го, за да внесе яснота там, където липсва. Нещо против?
noli me tangere
SweetsSsSs
В началото бе словото

Мнение от SweetsSsSs »

Някой знае ли, дали ако се кандидатства с предварителен или с оценка от турнира на ФМИ, трябва да се плаща такса за редовния изпит, или направо се подават документи за класиране?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Направо се подават документи за класиране.
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... _klasirane
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
cReoLiN
В началото бе словото

Мнение от cReoLiN »

А при подаването на документи за класиране освен диплома оригинал и копие, искат ли примерно копие на лична карта и талона за платен изпит, защото не е упоменато, но на други места го искат ?
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Искат талон за платена такса за класиране + ЛК, копие не ти трябва :) Дори и да ти потрябва нещо такова - там си имат такива джаджи, ще свършат работа ^^
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

искат квитанция за платена такса, която е 30 лв.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
diyana_dimitrova
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от diyana_dimitrova »

Искам да попитам дали се плаща друга такса от 30 лева за класиране или таксата платена за изпита важи и за класирането.
Аватар
rallie
Пишете, о, братя
Специалност: Business Administration
Курс: трети

Мнение от rallie »

Плащат се 30 лв. ,когато вписваш желанията си. :wink:
Аватар
cReoLiN
В началото бе словото

Мнение от cReoLiN »

Може ли отначало, че нищо не разбрах. Аз съм си платил за редовния изпит такса 30лв. по интернет и имам принтиран талон. Отивам с диплома и тоя талон и си купувам документи за класиране ( колко са всъщност ? ). Трябва ли да дам допълнителни 30лв. ? Защото на други места тази такса от 30лв. не я плащаш, ако ще се явиш на редовен изпит, т.е плащането за редовен изпит "покрива" тази такса.
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Тази такса от 30 лв. е отделна от изпитите и се плаща независимо дали си или не си на редовни изпити. Тя включва документите (освен ако за тях не ти поискат още 6 лв., гледах за някакъв такъв случай тук) и правото за участие в класиране. Подава се също по интернет или в офисите в страната, но има малко подробности около нея. Повече информация можеш да намериш тук :)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
cReoLiN
В началото бе словото

Мнение от cReoLiN »

Добре де кой ги е измислил тия такси - такса за предварителен, такса за редовен, такса за документи и 30лв. такса за участие в класиране ? Какви са тези глупости ? Защо никой не протестира ? Искам да кажа, че тук не обвинявам вас, а ръководството на СУ или който там го е измислил. Логиката е абсурдна - ходиш на изпит, изкарваш оценка, купуваш си документи, обаче защо плащаш пари зз да имаш право на класиране ? Това си е обир.
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Да, но в повечето университети таксата за изпит е 50 лв., а и към тези 30 лв. ти се включва и признаването на матурата.
Е да, тъпо е, но така са го измислили :roll:
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
cReoLiN
В началото бе словото

Мнение от cReoLiN »

Освен УНСС и УАСГ евентуално, къде другаде е по-скъпо ? Това изпитите да са по 30лв. е някакъв стандарт, макар и висок според мен. В Русенски, Варненски и т.н. все са по около 30лв. Както и да е. Имам още един въпрос - сега като изкараме 2-рия изпит по математика и като излязат резултатите, информацията колко човека има преди теб и след теб за 2-ри изпит ли ще се има предвид, или от 1-ви и 2-ри взети заедно ? Защото ако е само от 2-рия може да си мислиш, че има 100 човека преди теб, обаче от 1-вия да има още 150 и да се объркаш яко.
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”