КСК 2009 - Математика

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Re: КСК 2009 - Математика

Мнение от leia_loves_cats »

NoThanks написа:Ще може ли старите кучета от КН да споделят малко опит :arrow: Наточил съм се да запиша поне 20тина изборни първата година - е ли е разумно да запиша няколко още 1вия семестър? А иначе ако имате някакви съвети към нас, :albino: , са повече от добре дошли.
Насреща сме.
Мога да ти препоръчам както "сериозни" такива, така и "примоцийки" но имам усещането, че си сериозен и искаш да изкараш на макс ;)
Само един съвет от мен - ние имахме късмет, че някак между капките можехме да отписваме после хилядата изборни, които сме записали. При вас е позатегнат контрола и не знам дали е най-добрата идея. Но пък ако си сериозно решен(а) да изкараш един сериозен курс във ФМИ, а не просто да се доверяваш на задължителните дисциплини - на точното място си - гмуркай се в морето от изборни и успех с новите неща :)
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Аватар
lunatic_moon
Вазов
Специалност: Компютърни науки

Мнение от lunatic_moon »

Nebu написа:ФМИ = Фатални Мозъчни Изкривявания :albino: :albino: :albino: :albino: :albino:
По-скоро Факултет по Магически Изкуства, а по време на сесия става Факултет по Мъчения и Изтезания :compress:
NoThanks написа:Ще може ли старите кучета от КН да споделят малко опит :arrow: Наточил съм се да запиша поне 20тина изборни първата година - е ли е разумно да запиша няколко още 1вия семестър? А иначе ако имате някакви съвети към нас, :albino: , са повече от добре дошли.
Ако ти се учи, записвай. Мен все още ме е яд, че изпуснах сроковете за първия семестър, но през втория записах 4 изборни и си ги взех без проблеми. 20 чак не знам дали ще успееш, ако искаш да присъстваш на всички лекции, защото голяма част от тях се застъпват. Но 2-3 не пречи да запишеш, колкото да не ти е скучно :)
redlife
В началото бе словото

Мнение от redlife »

elfinka написа:Аз се записах за половин час (+ полълването на документите, което при мен е доооста бавничко :lol: ) :mrgreen:
Накрая само личната студентска карта ти дадоха и ти казаха на 5 октомври нали ? :)
Аватар
beby_d
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от beby_d »

като заговорихте за избираемите някой дали може да ми каже как точно става записването и кога горе долу са сроковете?
Има много начини човек да бъде прав.
kyovchev
В началото бе словото

Мнение от kyovchev »

Записването за изборните дисциплини за зимния семестър на следващата 2009/2010 учебна година ще става през системата СУСИ-4. Достъпът до системата става от адрес: https://susi.uni-sofia.bg с потребителското име и парола, които всеки студент трябва да е получил за факултетската си електронна поща.

Записването за изборни дисциплини ще става на два етапа:

* I етап (21.07.2009 г. – 09.10.2009 г.)
* II етап (10.10.2009 г. – 16.10.2009 г.)

Изборни дисциплини (с анотации): http://www.fmi.uni-sofia.bg/education/b ... index_html

Тези и други новини четете на http://www.fmi.uni-sofia.bg/
Аватар
DayDream
От дъжд на вятър
Специалност: Информатика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от DayDream »

За първи семестър при нас беше с молби до декана.
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
Аватар
beby_d
В началото бе словото

Мнение от beby_d »

супер сте! мерси много за отговорите :compress: :)
Има много начини човек да бъде прав.
elfinka
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от elfinka »

Може ли един въпрос относно задочното обучение?
Та, така, въпроса ми е на 01.09 от 8:00 ч в зала 216 ли трябва да се явя във ФМИ за пръв път? И това ли ми е програмата?
http://www.fmi.uni-sofia.bg/education/r ... azpis1.pdf
Не искам да пускам ръката ти...
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

elfinka написа:Може ли един въпрос относно задочното обучение?
Та, така, въпроса ми е на 01.09 от 8:00 ч в зала 216 ли трябва да се явя във ФМИ за пръв път? И това ли ми е програмата?
Относно това кога трябва да бъдеш прочети тук:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... =4&t=15086
И без това в тази тема може дасе запознаеш с още две твои колежки :wink: :roll:
Компютърни науки I курс
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Първата година нещата в университета не са толкова трудни и може да си запишеш няколко изборни. Според мен четири-пет изборни на семестър са в рамките на нормалното. Сега този семестър аз и един колега сме решили да запишем 14 изборни :) . Само да си видим разписанието и се пускаме в дълбокото.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

Поздрави на колегите от КН и от мен ;)
Имам няколко въпроса :
Увод в програмирането - какво представлява ?
CSF105I. Дискретни структури - туй чудо какво представлява ? Дано да не искат от нас да сме дискретни :)

И нека купона и бутането по математика започне от октомври ;) Успех на всички.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Искам да попитам при записването на изборните дисциплини има ли вероятност да посочиш удобно за теб време, а ако не как е възможно да посещаваш толкова изборни и отделно лекциите?Не се ли засичат?
RadoRado написа:Поздрави на колегите от КН и от мен ;)
Имам няколко въпроса :
CSF105I. Дискретни структури - туй чудо какво представлява ? Дано да не искат от нас да сме дискретни :)

Макар че не съм студент, ще ти кажа че увод в програмирането е курс/сбор от лекции в които се запознаваш със синтаксиса на даден език за програмиране(C++,Java,Pascal и др.). Да се запознаеш със синтаксиса ще рече, че учиш основни елементи, които изграждат езика- оператори, функции, цикли, променливи и мн. мн. други. Доколкото съм разбрал от форума, тези лекции се изнасят като презентации. За дискретни структури не мога да ти помогна, и аз не знам какво представлява и ще бъда благодарен ако някой разясни.
Компютърни науки 1 курс
elfinka
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от elfinka »

bggashnik написа:
elfinka написа:Може ли един въпрос относно задочното обучение?
Относно това кога трябва да бъдеш прочети тук:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... =4&t=15086
И без това в тази тема може дасе запознаеш с още две твои колежки :wink: :roll:
И какво по точно мога да разбера от онази тема? Освен, че на седми трябва да отида, ама къде, в колко часа, никой не знае... В сайта на ФМИ пише едно, тези момичета казват друго...
Не искам да пускам ръката ти...
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

Elfinka, аз съм ти написал, че там можеш да прочетеш кога да отидеш и да се запознаеш с тези две твои колежки :wink: Относно сайта на ФМИ, сигурна ли си, четам не пише за тези, които са редовно? :oops: Хвърли едно линкче да го погледна плс. В тази тема момичето изрично е написала, че е питала и са и отговорили. :cheers:
Компютърни науки I курс
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

morfei написа:Искам да попитам при записването на изборните дисциплини има ли вероятност да посочиш удобно за теб време, а ако не как е възможно да посещаваш толкова изборни и отделно лекциите?Не се ли засичат?
RadoRado написа:Поздрави на колегите от КН и от мен ;)
Имам няколко въпроса :

Макар че не съм студент, ще ти кажа че увод в програмирането е курс/сбор от лекции в които се запознаваш със синтаксиса на даден език за програмиране(C++,Java,Pascal и др.). Да се запознаеш със синтаксиса ще рече, че учиш основни елементи, които изграждат езика- оператори, функции, цикли, променливи и мн. мн. други. Доколкото съм разбрал от форума, тези лекции се изнасят като презентации. За дискретни структури не мога да ти помогна, и аз не знам какво представлява и ще бъда благодарен ако някой разясни.
Зададох си грешно въприоса :
Кой език ще ни преподават ? Це или Джава ( опаси боже от паскал )
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”