Ползвайте метро, ако можете, хора, може и там да е гъч сутрин, но поне е бързо и трябва по-малко време да го търпите тоя гъч (за разлика от в автобусите).
София - Транспорт.
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Re: София - Транспорт.
Не знам колко пари трябва да има човек, за да си пътува всеки ден с такси поне по два пъти
Ползвайте метро, ако можете, хора, може и там да е гъч сутрин, но поне е бързо и трябва по-малко време да го търпите тоя гъч (за разлика от в автобусите).
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Любимото ми е гъч в 280/94, задръстване и затапени прозорци от шофьорите.Etiainen написа:Не знам колко пари трябва да има човек, за да си пътува всеки ден с такси поне по два пъти![]()
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Пак казвам, с колело е най-добре. Ама да е евтино колелото.
Пък който го мързи, нека си се блъска по автобусите.
Пък който го мързи, нека си се блъска по автобусите.
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Доста добър вариант, да.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Е да, ама с колело е сложно, ако вали дъжд/сняг, иначе през останалото време става 
For a moment your eyes open and you know
И аз карах с колело 12-ти клас, докато едни цигани от Варна не ми го откраднаха... Предполагам, че и софиянските не прощават. За тях няма невъзможни неща. То не е човек.
Право - II курс, 2-ри поток
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Аз от скоро много се чудя дали да пробвам да се придвижвам с колело из София, поне от време на време. Много ми е залипсвало карането, а няма кой знае кви условия тук. Даже си живея с романтичната представа за "ходене на лекции с колело"
. Някой от вас случайно да е обръщал внимание има ли край Ректората от онези места, където можеш да си завържеш колелото? И ако има някой запознат, от Разсадника до СУ пътят прекалено за камикадзета ли е или може с малко свикване с налудния трафик да се оправя?
she'd started smoking poetry
Аз лично при Ректората не съм виждал въпросното приспособление, но пред ФМИ има такова животно,
.
-
Георги Арийски
- В началото бе словото
Аз ще ползвам кола в началото,да видя как стои положението.Проверих,че има един платен паркинг до паметника на съветите и мисля него да ползвам,ако някой има предложения за паркоместо да сподели 
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ходенето на лекции с колело е супер, особено сутрин. Дава ти тон за целия ден, автобусът само те приспива и скапва. Има, на оградата на Ректората, както и на входа на Западното крило от към вътрешния двор. Охрана уж има, ама не разчитай много на нея, какво ти е колелото?jenesais написа:Аз от скоро много се чудя дали да пробвам да се придвижвам с колело из София, поне от време на време. Много ми е залипсвало карането, а няма кой знае кви условия тук. Даже си живея с романтичната представа за "ходене на лекции с колело". Някой от вас случайно да е обръщал внимание има ли край Ректората от онези места, където можеш да си завържеш колелото? И ако има някой запознат, от Разсадника до СУ пътят прекалено за камикадзета ли е или може с малко свикване с налудния трафик да се оправя?
Разсадника, ако това е до Красна поляна (както Гугъл мапс казва), значи не би трябвало никакви проблеми да имаш според мен. Преди да започнем, направи няколко кръгчета до Ректората за да си избереш най-подходящия маршрут и после ще ти е супер.
С трафикът бързо се свиква, внимавай само на големите кръстовища с престрояването, че на моменти липсва маркировка, а има и нещастници, които не я спазват. Но като цяло шофьорите в София са свикнали с колоездачите на пътя.
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Мерси за отговора.
Колелото е новичко, Drag.
Ще ми се точно да избягам от сутрешния гъч в метрото, никак не го понасям. Малко ме е страх честно казано да се пусна в трафика (досега все по паркове/в квартала съм карала), но се надявам няколкото предварителни обиколки да свършат работа. Ако не - ще трябва да се примиря с метрото
Наистина няма какво да се сравнява с това да си започнеш деня с колело или пеш, градският транспорт убива сутрешния ми оптимизъм за секунди. 
Ще ми се точно да избягам от сутрешния гъч в метрото, никак не го понасям. Малко ме е страх честно казано да се пусна в трафика (досега все по паркове/в квартала съм карала), но се надявам няколкото предварителни обиколки да свършат работа. Ако не - ще трябва да се примиря с метрото
she'd started smoking poetry
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Градският транспорт рано сутринта е мъчение да, после до обяд едвам гледам...
Ще свикнеш бързо с трафика, ако се налага ще позаобикаляш малко за да избегнеш кофти кръстовищата.
Ако го оставяш на входа на северното крило предполагам, че няма да имаш проблем, но никога не се знае, купи си хубава заключвалка.
Ще свикнеш бързо с трафика, ако се налага ще позаобикаляш малко за да избегнеш кофти кръстовищата.
Ако го оставяш на входа на северното крило предполагам, че няма да имаш проблем, но никога не се знае, купи си хубава заключвалка.
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Обратна връзка:
някой да има идея къде трябва да ида да ми отблокират шибаната карта за градски транспорт?
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
So can I get a window seat, I want nobody next to me
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
На Мария Луиза им е централата, близо до гарата. По-точно между Лъвов мост и Централна гара. Ако ходиш към гарата се пада от дясно.