2 курс Право (2010-2011)

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: 2 курс Право (2010-2011)

Мнение от _sonrisa_ »

Ами доколкото разбрах конспектът се дели наполовина, а не на обща и специална част. Но това го е казал проф. Видин - не знам асистентът доколко ще го спази.
А за времето.. мисля, че час :| Въпреки че се надявам да е повече...
DiVa
В началото бе словото

Мнение от DiVa »

Според мен семестърът ще започне най-рано началото на март, защото доколкото си спомням, миналата година започнахме по-късно заради "стажовете", а доколкото виждам от сайта тази година стажове ще има до 2 март, което според мен означава лекции на 7 март :)
Аватар
iodine
Драскач
Курс: първи

Мнение от iodine »

Час и половина е времето и гл. ас. Стоянов няма да ви остави да избирате, а просто ще ви лепне два въпроса по негов избор. По негови думи конспекта се дели на Обща и Специална част.
В името на потока! Втория!
mayflower
В началото бе словото

Мнение от mayflower »

А тези два въпроса общи ли са за всички или ще има за всекиго по нещо специално? :)
Аватар
iodine
Драскач

Мнение от iodine »

Вторият вариант, вероятно ще се впусне с по-гадни на "любимците му" :P Все едно да теглите блитчета индивидуално, само дето той ще ви ги "изтегли".
Аватар
Zell
В началото бе словото

Мнение от Zell »

На последното упражнение по КП, когато ас. Киселова ни каза, че на първото упражнение от втория семестър
ще правим колоквиум на първите N въпроса от конспекта, каза, че това най-вероятно ще е 7. или 8. март по информацията, която имала...честно казано искрено се надявам да почнем чак от 7., защото тая сесия ми се проточи прекалено много и имам нужда от почивка...да не говорим колко ме мързи вече да чета по каквото и да било, ех.... Ще разберем в движение явно.
DiVa
В началото бе словото

Мнение от DiVa »

В такъв случай можем просто да я попитаме на "стажовете" :) Колкото до методическия, отговорът им беше: " Не знаем, най-вероятно като свършат стажовете", а на моя въпрос дали това се отнася за всички стажове или само за съответния курс отново казаха , че не знаят...Чудя се кога ли и ние ще бъдем информирани като хората...
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

Аз предлагам да напишем заявление за достъп до обществена информация и да им го пратим :lol:
Аватар
iodine
Драскач

Мнение от iodine »

Тогава ще се породи едната от хипотезите за отказ, а именно - такава информация вся още просто не съществува.
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

Дам,обаче ние може да обжалваме ,защото като студенти сме в правото си да знаем кога започва 2 семестър. И със сигурност ще отсъдят в наша полза :wink:
Аватар
надето
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от надето »

Искам да ви попитам как минава изпита по Правна психология и кога и къде ще се проведе. В смисъл, аз знам, че е на 18-ти, но не знам от колко часа и в коя зала е.?

Редактирано от модератор.
Право 2 курс 12 група

Изображение
Аватар
Гуньо Простия
Пишете, о, братя

Мнение от Гуньо Простия »

надето написа:Искам да ви попитам как минава изпита по Правна психология и кога и къде ще се проведе. В смисъл, аз знам, че е на 18-ти, но не знам от колко часа и в коя зала е, дали трябва ... :| :| :| ...?
Не би било лошо да изтриеш тази част от мнението си с опцията за редактиране или ако модераторът вече няма сериозни изпити да свърши това.Ясно е,че това не е сред най-трудните изпити през семестъра,но така демонстративно във форума да се коментира начинът на провеждането му е вече прекалено.
Макар и от различно естество,аз също имам въпроси относно този изпит:
:?: На лекции сме разглеждали темите Методи на правната психология , Психологически анализ на поведението и Психология на разпита.Видове и фази .Не можах да ги свържа с нито един от въпросите в конспекта и се интересувам дали въобще могат да бъдат свързани с някой от включените за изпита въпроси и ако може,кое с кое?
:?: Въпросът Генезис на криминалното поведение на личността ли е единственият,за който не мога да се подготвям от лекциите си,или има и други,или дори и за него някоя лекция може да се окаже потребна?
"Демокрацията трябваше да ни донесе справедливост,но вместо това ни донесе правова държава."
Изображение
Аватар
Liona
В началото бе словото
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Liona »

Epic fail. E-pic.

Гуньо, на лекции сме разглеждали повечко неща - предмет, структура на психичното, психология на вземането на решения в праворздавателната дейност, структура на личността, емоции, инстинкти, потребности, мотиви, цели.
За психологията на разпита има въпрос, психологическия анализ е към мотивите.
За генезиса хвърли едно око тук http://bjop.files.wordpress.com/2008/10 ... doklad.pdf
Und über uns im schönen Sommerhimmel
War eine Wolke, die ich lange sah
Sie war sehr weiß und ungeheuer oben
Und als ich aufsah, war sie nimmer da.

Aspirat primo Fortuna labori.Me duce tutus eris. Ad infinitum.
Аватар
Гуньо Простия
Пишете, о, братя

Мнение от Гуньо Простия »

Liona написа: Гуньо, на лекции сме разглеждали повечко неща - предмет, структура на психичното, психология на вземането на решения в праворздавателната дейност, структура на личността, емоции, инстинкти, потребности, мотиви, цели.
За психологията на разпита има въпрос, психологическия анализ е към мотивите.
За генезиса хвърли едно око тук http://bjop.files.wordpress.com/2008/10 ... doklad.pdf
Сега чета предния си пост и осъзнавайки безсмислиците,които набързо съм наблъскал по клавиатурата,ще поставя въпросите отново:
:?: На лекции сме разглеждали много теми,включително темите Методи на правната психология , Психологически анализ на поведението и Съдебно-психологична експертиза.Видове експертизи .Не можах да ги свържа с нито един от въпросите в конспекта и се интересувам дали въобще могат да бъдат свързани с някой от включените за изпита въпроси и ако може,кое с кое?
:?: Въпросът Генезис на криминалното поведение на личността ли е единственият,за който не мога да се подготвям от лекциите си,или има и други,или дори и за него някоя лекция може да се окаже потребна?(на това ми отговориха)
:?:
Liona написа: психологическия анализ е към мотивите.
- Имаш предвид,че темата Психологически анализ ма поведението се включва във въпрос 8?
:?: на 1 и 2 въпрос от конспекта се пишат едни и същи неща,нали?
"Демокрацията трябваше да ни донесе справедливост,но вместо това ни донесе правова държава."
Изображение
Аватар
Liona
В началото бе словото
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Liona »

Психологическият анализ е един от методите, за които въпрос липсва. Експертизата също остава за обща култура :D
Und über uns im schönen Sommerhimmel
War eine Wolke, die ich lange sah
Sie war sehr weiß und ungeheuer oben
Und als ich aufsah, war sie nimmer da.

Aspirat primo Fortuna labori.Me duce tutus eris. Ad infinitum.
Заключено

Обратно към “Други”