П.П. Това е от "Черна котка, бял котарак", нали? Най-великият балкански филм...
Журналисти 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- city_glam
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Re: Журналисти 2010
Или си противоречиш, или току що се призна за победен в спора
Обувката е единственото нещо, с което някои хора оставят следи... 
направо се предаде без бой
мен ми стана чудно това "избухване" изобщо от де дойде ама айде
- city_glam
- От дъжд на вятър
Няма лошо - аз най-обичам споровете, те правят живота интересен, ако си докажеш тезата - изпитваш удовлетворение, ако ти променят мнението - още по-добре, обогатил си се и си си осъзнал заблудата 
- Eluveitie
- В началото бе словото
На мен ми е интересна кръглата маса на тема " Какво научаваме от игрите?",която ще се проведе тези дни в СУ, защото е доста любопитно да се види друга гледна точка, противоположна на общоприетата, за този тв жанр, а именно "опит/знание" вместо "затъпяване"...
Para volar hay que empezar corriendo riesgos. Si no, quizás lo mejor sea resignarse y seguir caminando para siempre. 

- city_glam
- От дъжд на вятър
За кои по-точно игри ще говорят? За реалити шоута или всякакви? И кога ще е това, знаеш ли? Може и аз да дойда 
- Eluveitie
- В началото бе словото
Хахах е то това се организира за студентите от ФЖМК....не сме достатъчно дорасли,за да се възползваме от тази привилегия... 
Para volar hay que empezar corriendo riesgos. Si no, quizás lo mejor sea resignarse y seguir caminando para siempre. 

- city_glam
- От дъжд на вятър
Ааах лоши хора (сиг ли си, че е само за тях, аз мисля да ходя тоя четвъртък на "Предимствата от езиковите сертификати" и изрично ги питах дали може да присъстват кандидат-студенти и те казаха, че може)
- Eluveitie
- В началото бе словото
На 24 март 2010 г. от 13:00 в Зала 17 на Факултета по журналистика и масови комуникации ще се проведе кръгла маса на тема „Какво научаваме от игрите?”.
В кръглата маса за познавателните стойности на радио и телевизионните игри в България ще вземат участие водещи на телевизионни и радио предавания, преподаватели, докторанти и студенти от Факултета по журналистика и масови комуникации.
На мен ми звучи поне, че е само за вътрешни хора...а и без това аз пристигам чак на 26ти,така че поне да не ме е яд, че няма да мога да отида хаха
В кръглата маса за познавателните стойности на радио и телевизионните игри в България ще вземат участие водещи на телевизионни и радио предавания, преподаватели, докторанти и студенти от Факултета по журналистика и масови комуникации.
На мен ми звучи поне, че е само за вътрешни хора...а и без това аз пристигам чак на 26ти,така че поне да не ме е яд, че няма да мога да отида хаха

- city_glam
- От дъжд на вятър
Да, еее мен сега ме е яд, това звучи интересно
е нищо де - тъкмо стимул да вляза във ФЖМК и аз да участвам в подобни дискусии
На всичко може да му се намери и положителната страна 
- Eluveitie
- В началото бе словото
Така е...а кой знае може след 5-10 години самия университет да е един своеобразен Биг Брадър или Сървайвър и учебния процес да е видоизменен (по характера на риалити форматите)...

- easy
- От дъжд на вятър
"Биг Брадър" е кретения по дефиниция. Няма как да е нещо друго, за бога, това е реалити тиливизия, нищо повече. Лошото е, когато Тупарев ме тупне с едно "Такова ни е обществото!" и аз започна да си мисля прав ли е, не е ли? От една страна е лесно да се каже "Абе, не е прав, бе! Как ше е прав? Не говори глупости!", но фактът, че това се толерира и хората го гледат (макар и с нежелание или просто ей така, между другото, но го гледат) говори много за нашето обещство. Ако ние, като зрители, гледаме това, едва ли не безкритично, като някакво забавление ("Това е просто ТВ предаване! - да ама не, нищо не е ПРОСТО нещо; всичко има значение или нищо няма значение) и не му обръщаме внимание, в смисъл - това, което показва и нашето отношение към това, което виждаме и ние не се замисляме какво КАЗВА това предаване - тогава вече имаме проблем.
P.S.
А то казва - Ние, продуцените, мислим, че вие, в мнозинството си, сте кретени и абсолютни хаховци, селяни и балами и ще ви показваме такива хора по ТВ за да се кефите. И ние (зрителите) се кефим и дори и да не сме абсолютни кретени, хахвовци, селяни и балами ставаме такива, защото Нико Тупарев ни казва: "Такова ни е обществото." Ами... Дано не е прав.
P.S.
А то казва - Ние, продуцените, мислим, че вие, в мнозинството си, сте кретени и абсолютни хаховци, селяни и балами и ще ви показваме такива хора по ТВ за да се кефите. И ние (зрителите) се кефим и дори и да не сме абсолютни кретени, хахвовци, селяни и балами ставаме такива, защото Нико Тупарев ни казва: "Такова ни е обществото." Ами... Дано не е прав.
Последно промяна от easy на 23 Мар 2010, 17:25, променено общо 1 път.
F for fake.
- city_glam
- От дъжд на вятър
Ами нз дали знаеш обаче преди няколко години не помя вече каква беше идеята, но студенти от СУ прекараха една нощ заключени в ректоратаEluveitie написа:Така е...а кой знае може след 5-10 години самия университет да е един своеобразен Биг Брадър или Сървайвър и учебния процес да е видоизменен (по характера на риалити форматите)...
И easy аз не гледам този формат ( гледах само първия - тогава беше нещо ново и непознато) и какво значи гледаш с нежелание - никой в семейството ми не го гледа, повечето хора в обкръжението ми също, това че някой е подбрал куп колоритни семейни двойки, за да забавлява домакините не е мой проблем, лошото е, че "елитът" в България стават хора, участвали в това шоу - какъв елит, те не могат да говорят правилен български
- energie
- В началото бе словото
easy написа:"Биг Брадър" е кретения по дефиниция. Няма как да е нещо друго, за бога, това е реалити тиливизия, нищо повече. Лошото е, когато Тупарев ме тупне с едно "Такова ни е обществото!" и аз започна да си мисля прав ли е, не е ли? От една страна е лесно да се каже "Абе, не е прав, бе! Как ше е прав? Не говори глупости!", но фактът, че това се толерира и хората го гледат (макар и с нежелание или просто ей така, между другото, но го гледат) говори много за нашето обещство. Ако ние, като зрители, гледаме това, едва ли не безкритично, като накакво забавление ("Това е просто ТВ предаване!) и не му обръщаме внимание, в смисъл - това, което показва и нашето отношение към това, което виждаме и ние не се замисляме какво КАЗВА това предаване - тогава вече имаме проблем.
P.S.
Виж ...според мен обществото ни е със сигурност не е такова...."Биг Брадър" изначало е проект чрез които да се натрапи на обществото какво да е .....формата е ОБЪРНАТ ,само че няма кой да ни каже - това е обществото което искат да сме ,а не това което сме реално.
Натрапването на определено обществено настроение и навици си е чисто и просто в името на ПРОЕКТА "БИГ БРАДЪР".Както знаем в книгата "Големият брат" именно това е идеята на управляващата комунистическа партия - тотално налагане на обществено мнение чрез "телекрани"- така е нарекъл автора въображаемия апарат с който контролират народа , а книгата е писана преди изобретяването на "TV" ефектът.
P.S оставям ви да помислите колко предавания и филми още имат същата задачка...
Последно промяна от energie на 23 Мар 2010, 17:36, променено общо 1 път.
- easy
- От дъжд на вятър
Именно. Много добре казано. Защо аз не го казах това?
Мен, повече от предавнето и участниците (апатията е добродетел) ме дразни самодоволната забрава а телевизиите. Във всяко отношение. СЕМ? Пф! Epic fail.
F for fake.
- Eluveitie
- В началото бе словото
Аз също не съм съгласна с твърдението, че тази утайка на обществото(може би звучи доста рязко, но за мен е така), която попада в къщата сеозни наред, е т.нар. "представителна извадка на обществото". Вярно е, че като всяка голяма група от хора и нашето общество си има недъзи, но в никакъв случай не е толкова "недъгаво" откъм разсъдък(или поне ми се иска да вярвам в това). Но, за съжаление, както и ти каза отвсякъде(телевизии,радио,вестници) ни се вменява по-различен начин, че сме глупави.easy написа:"Биг Брадър" е кретения по дефиниция. Няма как да е нещо друго, за бога, това е реалити тиливизия, нищо повече. Лошото е, когато Тупарев ме тупне с едно "Такова ни е обществото!" и аз започна да си мисля прав ли е, не е ли? От една страна е лесно да се каже "Абе, не е прав, бе! Как ше е прав? Не говори глупости!", но фактът, че това се толерира и хората го гледат (макар и с нежелание или просто ей така, между другото, но го гледат) говори много за нашето обещство. Ако ние, като зрители, гледаме това, едва ли не безкритично, като някакво забавление ("Това е просто ТВ предаване! - да ама не, нищо не е ПРОСТО нещо; всичко има значение или нищо няма значение) и не му обръщаме внимание, в смисъл - това, което показва и нашето отношение към това, което виждаме и ние не се замисляме какво КАЗВА това предаване - тогава вече имаме проблем.
P.S.