Размисли и страсти - гласуването 2

Архив на теми от "Студентски живот".
Заключено
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Re: Размисли и страсти - гласуването 2

Мнение от Norwegian Wood »

Хубу, аз ша я пусна довечера. :twisted:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Да не забравиш статистиките - плюсчетата показват гласовете за седмицата, а най-високото процентно увеличение се смята - наличния брой гласове - махат се тези за седмицата (плюсчетата), които да ги кръстим Х. От старите гласове се гледа Х какъв процент се пада.

Пример - ако общо има 10 гласа, от които 4 са от тази седмица, значи старите са били 6, а 4 е 2/3 от 6. Тоест 66% увеличение на гласовете. Лесно е.

А и вижте кои са вече свободни за гласуване и прочее...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Тцтцтцт, много детайли,много нещо с тая стаистика:lol:
За кого ли да гласувам,хмм :arrow: айде да е за Мидуинтърсън :cat:
Като птичка в небесата :)
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

КЛАСАЦИЯ

Гласува се от понеделник до неделя. Всеки гласува само по веднъж и само за един човек през текущата седмица.
В неделя вечерта първият по точки сяда за разпит, а ако първенците са няколко се създават теми за всеки поотделно.
Хората, неписали във форума през последните 2 месеца, както и тези, за които не е гласувано нито веднъж през същия период, автоматично губят всички получени до момента гласове. Останалият списък се запазва и към него се добавят гласовете от новата седмица.
Всеки потребител може да задава на един участник не повече от 30 въпроса, разпределени най-много в 3 отделни мнения. Избраният в Р&С не е длъжен да отговаря на въпросите, които са над този лимит.
Избираните в класацията получават "имунитет" за следващите три месеца, след което отново може да се гласува за тях. Наред с отчитането на гласовете, шефовете на Размислите водят и списък на "имунизираните".
Всяка седмица победителят в класацията има право да си избере потребителя, задавал най-интересните въпроси, и да го покани на по бира (или на вечеря), като повелителите на Размислите могат да изберат да присъстват или не на срещата, и да разкажат после какво се е случило . Поканеният е длъжен да приеме в удобно за него време.

Имунизирани:
Бавария- до 13.10.2009; Reaver- до 20.10.2009; Scarface- до 27.10.2009; Vaskes- до 05.11.2009; Tommy- до 10.11.2009; JudyRamone- до 17.11.2009; O|Oeniks - до 24.11.2009; pora-e-priatel - до 24.11.2009; fak - до 31.11.2009; bubbly-water - до 07.12.2009; inc - до 14.12.2009; proUSA - ДО 21.12.2009Г; Radja - до 21.12.2009г; Prudence - 28.12.2009г. Kristo - до... бъли му майката май 04.01.2010 ще да е.

1. Kristo - 10 гласа - THE WINNER

2. Amellie - 9 гласа

3-4. silver_wings - 8 гласа
necrozis- 8 гласa

5-6. Angel- 7 гласa
kristina_fan- 7 гласа

7-9. Nadejdichka - 6 гласа
Търговецът на кристал - 6 гласа
MidwinterSun - 6 гласа

10-12. elle - 5 гласa
Калев - 5 гласа
Kori - 5 гласа

13-14. francesco totti- 4 гласa
Norwegian Wood- 4 гласa

15-19. Scorpion- 3 гласа
Fever- 3 гласа
deichevster- 3 гласa
mongooo- 3 гласa
Catherine- 3 гласа

20-29. figure_skate_girl- 2 гласа
вечен студент- 2 гласа /* води се напуснал форума/
Google- 2 гласa
Abele - 2 гласа
Zahariev- 2 гласа
Bety_- 2 гласa
Jorkataa - 2 гласа
Soraya - 2 гласа
Ivo Penev - 2 гласа
lLady_MooN_RaiN 2 гласа

30-47. Smoking Mirror - 1 глас
Плазмодий- 1 глас
Aerial- 1 глас
Brizeida- 1 глас
WickedWitch- 1 глас
damien- 1 глас
FloWersOfEvil- 1 глас
Мила- 1 глас
phoebe- 1 глас
krinabs- 1 глас
Завършилият-с-три- 1 глас
Косе Босе- 1 глас
ShadowInBlue- 1 глас
Linna- 1 глас
FightForFreedom- 1 глас
Nadiananana - 1 глас
Митака - 1 глас
Zahariev - 1 глас

Размислите тая седмица следва да почнат от вторник и да са с Кристо. Ако ли не, ще пуснем тема с Амели. Ако и тя не ще, ще кажем на димо да спре форума. :P
Вече може да се гласува за ники.
Още статистики - като си дойде Кристо, аз бегам да уча. :P

А, и да не съм забравил, за новата седмица гласувам за Blood Countess
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Вещичката! WickedWitch.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Първи глас за ники след завръщането му :flower:
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

FIGHTFORFREEDOM
капса беше случайно включен, ама с него излезе къде по-яко :P
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от inc »

MidwinterSun от мен :D
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

РАЗМИСЛИ И СТРАСТИ, СЕЗОН 2009/2010Г.
Гласува се от понеделник до неделя. Всеки гласува само по веднъж и само за един човек през текущата седмица.
В неделя вечерта първият по точки сяда за разпит, а ако първенците са няколко се създават теми за всеки поотделно.
Хората, неписали във форума през последните 2 месеца, както и тези, за които не е гласувано нито веднъж през същия период, автоматично губят всички получени до момента гласове. Останалият списък се запазва и към него се добавят гласовете от новата седмица.
Всеки потребител може да задава на един участник не повече от 30 въпроса, разпределени най-много в 3 отделни мнения. Избраният в Р&С не е длъжен да отговаря на въпросите, които са над този лимит.
Избираните в класацията получават "имунитет" за следващите три месеца, след което отново може да се гласува за тях. Наред с отчитането на гласовете, шефовете на Размислите водят и списък на "имунизираните".
Всяка седмица победителят в класацията има право да си избере потребителя, задавал най-интересните въпроси, и да го покани на по бира (или на вечеря), като повелителите на Размислите могат да изберат да присъстват или не на срещата, и да разкажат после какво се е случило :) . Поканеният е длъжен да приеме в удобно за него време.

Имунизирани:

Бавария- до 13.10.2009; Reaver- до 20.10.2009; Scarface- до 27.10.2009; Vaskes- до 05.11.2009; Tommy- до 10.11.2009; JudyRamone- до 17.11.2009; O|Oeniks - до 24.11.2009; pora-e-priatel - до 24.11.2009; fak - до 31.11.2009; bubbly-water - до 07.12.2009; inc - до 14.12.2009; proUSA - ДО 21.12.2009Г; Radja - до 21.12.2009г; Prudence - 28.12.2009г.; Кристо - 05.01.2010г.

Класацията към 5ти Октомври, 2009, 15:30ч.

ПО-БЕДИТЕЛ
1.Kristo- 10 гласа
...................................................................................................................
2.Amellie- 9 гласа
3.silver_wings- 8 гласа
..necrozis- 8 гласa
4.Angel- 7 гласa
..kristina_fan- 7 гласа
5.Nadejdichka- 6 гласа
..Търговецът на кристал- 6 гласа
..MidwinterSun- 6 гласа
6.elle- 5 гласa
..Калев- 5 гласа
..Kori- 5 гласа
7.francesco totti- 4 гласa
..Norwegian Wood- 4 гласa
8.Scorpion- 3 гласа
..Zahariev- 3 гласа
..Fever- 3 гласа
..deichevster- 3 гласa
..mongooo- 3 гласa
..Catherine- 3 глас
9.figure_skate_girl- 2 гласа
..Ivo Penev- 2 гласа
..Google- 2 гласa
..Abele*- 2 гласа
..lLady_MooN_RaiN- 2 гласа
..Bety_- 2 гласa
..Jorkataa- 2 гласa
..Soraya- 2 гласа
10.Smoking Mirror- 1 глас
..Плазмодий- 1 глас
..Aerial- 1 глас
..Brizeida- 1 глас
..WickedWitch- 1 глас
..damien- 1 глас
..FloWersOfEvil- 1 глас
..Мила- 1 глас
..phoebe- 1 глас
..krinabs- 1 глас
..Завършилият-с-три- 1 глас
..Косе Босе- 1 глас
..ShadowInBlue- 1 глас
..Linna- 1 глас
..FightForFreedom- 1 глас
..Nadiananana- 1 глас
..Митака- 1 глас
.......................................................................................................................................
Гласували тази седмица:
-

- Плюсовете до никовете отразяват гласовете получени за настоящето броене
- Дебют на седмицата: Nadiananana
- Най-много гласове за седмицата: MidwinterSun - 3
- Най-голямо процентно увеличение на гласовете: Захариев - 66%
- Завърнали се форумци, за които може да се гласува: Ники
- Очаквайте скорошното завръщане сред възможностите за гласуване: Бавария, Reaver и Scarface - до края на октомври...

....за настоящата седмица, ще я дам актуалната към 00:00, когато излизат върколаците да ловуват...
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Aerial :P
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Активността на темата спада главоломно като българския футбол....

Та хрумна ми предложение, което вие да одобрите, т.е. 2 предложение за разнообразяване, до момента в който нещата се нормализират откъм интерес...

1ва идея - всеки пак си има 1 глас седмично, но победителя се определя на 2 седмици, докато се върне интереса и се наложи на по-често да има победители в темите...

2ра идея - т.нар "долен праг" - пак като сегашната система - 1 глас седмично, в края на седмицата се изготвя класиране, но победител се обявява, само ако някой е минал някаква граница гласове - примерно 15гласа, ако 2 или 3 или 10 души са ги минали - разпитваме всички, е ако са 10 ще ме учудите - тва са поне 100 нови гласа за първите 10 души в класирането. Та да речем, другата неделя 2 души съберат над 15 гласа - разпитвам тях. Ако никой не събере - обявява се класиране, но без нова тема и победител и през новата седмица пак си гласуваме с надежда някой да събере достатъчния брой...

По принцип втората ми идея ми е любимата идея, но чакам и вашите предложения...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

С втората съм ок, обаче ако двама души имат над 15 гласа, примерно единият 16, другият 18 - нека да се разпитва първо този с повече гласове. Ако са равни, тогава да си се пускат две теми, както досега.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

MidwinterSun написа:С втората съм ок, обаче ако двама души имат над 15 гласа, примерно единият 16, другият 18 - нека да се разпитва първо този с повече гласове. Ако са равни, тогава да си се пускат две теми, както досега.
Какво разбираш под "първо"?
Ако следващата седмица, той остане с 16, а друг го задмине с 19, и пак го отложим... и така до безкрай?
Или пък имаш предвид, този с 18 да е в настоящата седмица, а другия да е "сигурен" за следващата седмица, да е изваден от класирането и каквото и да стане тогава, той да е разпитван.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Е то естествено, че няма да се отлага до безкрай. Но ако някой, който не е бил минал бариерата от 15 гласа първата седмица и после следващата е задминал човек, който е имал нужните гласове, но не са му били достатъчни... Смисъл, явно е към кого в настоящия момент има повече интерес, нормално е той да бъде разпитван първо.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Аз съм много "за" втората идея. Преди няколко дни гледах класирането и си мислех как преди хората печелеха с по 14-15 гласа (а вероятно и нагоре, не помня), а сега ще обявяваме победители с по 8-9, събирани в продължение на незнамсиколко седмици. Просто това не е реално - или ок, реално е, но не отчита някакъв интерес, заради който да си струва да се пускат теми.

Дайте просто наистина да сложим един праг - като за влизане в парламента. Който мине бариерата, отива на разпит. Ако са повече от двама в рамките на една седмица, третият/четвъртият... ще остават за следващата. Едва ли ще се получат чак такива събития, като гледам избирателната активност в последните седмици (за 2 дни от новата седмица имаме точно един гласувал).
В крайна сметка, ако интересът се върне и се окаже, че тая система вече не действа (постоянно се натрупват "изчакващи"), винаги можем да се върнем към старата.
15 гласа ми се вижда добра идея, но пък така рискуваме темата съвсем да замре дотогава - Амели води с едва 9, все пак. Това не знам как ще го решим.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Заключено

Обратно към “Студентски живот - АРХИВ”