КСК 2009 - История

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Re: КСК 2009 - История

Мнение от leia_loves_cats »

yav написа:
Scorpion написа:Максималният е 6. Всяка година балът за общежитие е различен, в зависимост от представянето на новоприетите.
В такъв случай явно има предварително определена квота от например 100 стаи в общежитие, която се разпределя според бала на участниците, които кандидатстват. Въпросът ми е тази "квота" за абсолютно всички кандидат-студенти ли важи или си има определена за определените специалности, т.е. 10 за право, 10 за политология, 10 психология и т.н.?
PS. Съжалявам, че мажа по темата с off topic :oops:, но искам да попитам и кога става кандидатстването за общежитие? Предполагам, че е след 3-то класиране :roll:?
Има квота, която се дава на целия факултет. На всеки факултет се разпределят Х на брой "легла" - тоест колко души ще се настанят на общежитие. Оттам нататък всички в рамките на факултета се подреждат в намаляващ ред по "успеха" си (не му викаме "бал", а "успех") и първите Х получават общежитие. Само да се уточним, че има места за първокурсници, примерно У, и те се пазят само за тях и се разпределят само между тях, пак на факултетен принцип. Има места само за 2 до 4 [или 5-ти курс, ако си Право например] и те се разпределят само между т.нар. "горни курсове".

Кандидатства се заедно с подаване на документи за записване, а класирането за първокурсници излиза заедно с втора класация за "горни курсове", която трябва да е някъде Септември. Трябва да се следят сроковете, просто.

Понеже вече излезе първата класация за горни курсове за тази година, миналогодишните балове са леко "скрити" на сайта на СБО, но не са недостъпни.
В момента обаче не знам как да го достъпя. Мога да ти покажа минималните за новоприети през 2007-2008-ма година:
http://uni-campus.net/klasaciq2.php
Просто конвенцията за именуване на файловете с баловете е буквално ни-как-ва, но ако знаеш как се казва [в случая klasaciq2.php] можеш да ги видиш. Лошото е, че трудно можеш да отгатнеш какво е името, понеже не е никак "говоримо", но това е може би по същата причина, поради която няма и просто "архив" на миналогодишни минимални успехи - това е силно "ориентировъчно" и може само да те обърка.
Тази година масово за горни курсове минималния успех падна, но няма гаранция, че и за първокурсници ще е така. :)
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Аватар
yav
От дъжд на вятър
Специалност: Европеистика немски език
Курс: първи

Мнение от yav »

leia_loves_cats, благодаря ти много за пълния и обстоен отговор!
И така, първо класиране излиза на 4 август, което значи, че записването започва от 5-ти. Щом отида да си подам документите, подавам и молба за общежитие? Така се включвам в "борбата" за общежитие, но ще разбера чак през септември дали ще получа право на такова :??
Ако е така, това е адски несъобразено. Започваме октомври, как си мислят, че ако септември разбера, че нямам право на общежитие, ще мога да си намеря квартира? Нямам думи... това последното беше реторично, няма нужда от отговор :lol:
pavlova_iv
В началото бе словото
Специалност: МСЮИ

Мнение от pavlova_iv »

danito_abv написа:С този бал ще я приемат,тъй като миналата година са приемали до 25,50 .А според мен и баловете ще паднат.
Благодаря. :salute:
Успех!
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие
Специалност: Право-редовно

Мнение от mihaela_a »

Разрових се из информацията,четох,четох и имам един обощаващ въпрос..Където е минималния бал за общежития на ЮФ и пише 5.10 е за втори курс и нагоре,нали?А този линк за новоприетите е 5.51,това ме интересува мен,нали?Защото в този линк за 5.10,където е за горните курсове имаше и някои имена срещу които пишеше 1 курс,или те са преместили се?
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Вчера нямаше как да ви напиша за общежитията, щото имах някаква забрана... бъг

Примерно:
1.Михаела кандидатства за право
2. Приемат я.
3. Участва за общежитие с бала за правото.
(Не помня точните и оценки, но примерно)
история - 5.75 х 2
литература - 5.25
диплома - 12

Балът е 28.75.
4.Дели се на пет и се получава 5.75!
5. С тази оценка участва в класацията.

6. Ето ви и класацията от миналата година:
http://uni-campus.net/klasaciq2008_1.php

7. Има и социална класация, там се участва по-доход.
По възходящ ред, тези с най-малкия доход са най-отпред.
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

А ако имаш нуджният успех, доходът играе ли роля ? Тоест, ако някой няма успех, но има нисък доход може ли да те измести ?
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Главната класация е по бал, само него гледат. Социалната си е само по-доход, там участват и от горните курсове студенти.
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие
Специалност: Право-редовно

Мнение от mihaela_a »

Супер,мерси много! Значи така успеха ми е 5.70 и нямам проблем :flower: :cheers: Много полезна информация! Мерси пак! Таа..защо аз теези класации не ги виждам в сайта за общежитията,как са прикрити?
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
Аватар
Stoyanov
В началото бе словото

Мнение от Stoyanov »

И сега ще ме приемат в СУ ,а няма да ми стигне за общежитие бала...благодаря СУ ,че се гаврите така с хората ...
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Имаше ги по-рано, но сега, тъй като идва новата класация, са ги махнали!
Щом балът ти е 5.70, влизаш веднага! :wink: :D
kern
В началото бе словото

Мнение от kern »

Здравейте, и аз имам въпрос, тъй като ми е малко неясна историята с прехвърлянето в друга специалност впоследствие. Писах 1во желание МО, но за жалост балът ми е 25.58, а за Политология съответно 27.24.и явно ще съм за там :( Четох възможностите за преместване днес. В условията на правилника не намерих нищо за приравнителни изпити, за МО се изисква само успешно положени кандидат-студентски изпити по История на България и западен език и успешно завършване на първи/втори курс. Допускат се не повече от 25 човека. Тоест селекцията ще се прави на базата на успеха през годината?
:scratch:
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Да, и на базата на тези положени кандидатстудентски изпити ;)
Аватар
danito_abv
В началото бе словото

Мнение от danito_abv »

А да питам и аз може ли да се прехвърляш от един факултет в друг ?
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Може
Аватар
danito_abv
В началото бе словото

Мнение от danito_abv »

Това е добре.Аз бях разбрала,че не може!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”