КСК 2007 - литература и история
Модератор: Boromir
:)
Абе хорица да ви попитам ..само аз ли си мисля ,че не знам нищо по история и се панирам..В смисъл уча си редовно темите..Отделям по 2-3 часа на ден за история само и някво пак ми е каша в главата..а др.2 мацки ,с които съм на курса си четат по 1 път темите дажее някои не и по 1 път и саа супер спокойнии..
o_O благодаря ти за отговора..
MiShito спокойно и аз съм така..а понякога уча даже по 5-6 часа и после пак имам чувството че нищо не съм научила...мн ми е гадно едно такова имам чувството че като науча една тема и предните 2 вече съвсем съм ги забравила...не знам,струва ми се че на предварителния(на който залагам изключително много) нищо няма да направя и после ще ме е яд че съм пропиляла 2 месеца занимавайки се само и единствено с история а литературата през това време ме чака да я уча и нея...ама питам се кога ли ще ми остане време за Яворов и неговите метафизични измерения на себепостигането...
MiShito спокойно и аз съм така..а понякога уча даже по 5-6 часа и после пак имам чувството че нищо не съм научила...мн ми е гадно едно такова имам чувството че като науча една тема и предните 2 вече съвсем съм ги забравила...не знам,струва ми се че на предварителния(на който залагам изключително много) нищо няма да направя и после ще ме е яд че съм пропиляла 2 месеца занимавайки се само и единствено с история а литературата през това време ме чака да я уча и нея...ама питам се кога ли ще ми остане време за Яворов и неговите метафизични измерения на себепостигането...
;]
hypnosssa много е кофти така просто и аз си мисля ..край нищо няма да направя
Сега почвам да отделям повече време вече до края на април сме свършили темите и после живот и здраве..яко преговор ..чувала съм да казват ,че той е можи би най-важния от цялото учене 
- ra4e^f
- Форумно зомби
Учете няколко теми, преговорете ги за 1-2 дни, починете си 3-4 дни и продължавайте.. поне малко да улегнат в съзнанието ви,че става каша.. рАЗДЕЛете си темата примерно на 20-30-40 най-важни точки и си ги запомнете, нещо като подробен план.После ще ви е мн по-лесно да си напишете темата.
Абе то май във всеки случай се получава каша
Абе то май във всеки случай се получава каша
:)
Миси мното за съветчетата..дано се справим 
сетих се и за още 1 въпрос ...някой може ли да ми каже,понеже в програмата по история на сайта на ИФ не го пише,но аз все пак да питам:Богомилството включва ли се като отделна тема или само накратко да пишем за него в темата за Симеон и Златния век(апокрифната литература,фактор за разпростр.на богомилската ерес,бла-бла...)
мерси предварително!
мерси предварително!
- CooL^GirL^^^
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Какво мислите за първата тема от Възраждането. Става въпрос за учебника на СУ! Според мен е адски сбита тема... С по няколко думи е наблъскана супер много информация, като религиозната и етническата дискриминация, както и антиосманската съпротива са адски набързо разгледани
Завивам те без думи, нежно
и вече няма думи неизречени.
В тишината сгушвам те до себе си,
от нежност всъщност сме изплетени...
- CooL^GirL^^^
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Не. Антиосманската съпротива е точно 2 страници и половина и е включена в Българските земи под османска власт (15-17в.), която всъщност е и първата тема от втория раздел. Втората тема е Ранно Възраждане
Завивам те без думи, нежно
благодаря...и аз мислех,че не се включва,но за всеки случай да питам..
а колкото до споменатите теми...аз лично уча Антиосманска съпротива XV-XVIIвек като отделна тема и то не мн кратка,към 15тина страници ми излезе като я писах с учебника,в смисъл предполага се че всичко съм вписала,друг е въпроса сама ако я пиша колко обемна ще ми излезе
а тази тема за Църква и култура XV-XVIIвек още не съм я учила но силно се надявам да не е толкова ужасна като Антиосманската съпротива че от нея и от Залез на Първата българска държава направо ми се повръща...
поздрави!
а колкото до споменатите теми...аз лично уча Антиосманска съпротива XV-XVIIвек като отделна тема и то не мн кратка,към 15тина страници ми излезе като я писах с учебника,в смисъл предполага се че всичко съм вписала,друг е въпроса сама ако я пиша колко обемна ще ми излезе
а тази тема за Църква и култура XV-XVIIвек още не съм я учила но силно се надявам да не е толкова ужасна като Антиосманската съпротива че от нея и от Залез на Първата българска държава направо ми се повръща...
поздрави!