Японистика?!

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Re: Японистика?!

Мнение от Corlic »

Да де обърках се...на 2 -ри -> ЕЗК... :twisted:
Аватар
silver_wings
Постоянно присъствие

Мнение от silver_wings »

Хора,според вас трябва ли да знаем подробно онова за гласовия апарат,или само по-общо?Там само видовете хрущяли са към 200 :shock:
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

Ида всеки хрущял :) хехехехе :lol: абе важно е да се знае горе - долу :) на мен ми е интересна тази част.
Ponex :) хах направо ти завиждам на ентусиазма....

П.С. Боли ме главатааааа :evil:
Аватар
*Yuki hime*
В началото бе словото

Мнение от *Yuki hime* »

Хайде Ponex
Очаквам отчет за впеччатленията ти от часа ни :P...
Аз не бях особено приветлива, съжалявам, но така ми се спеше лошо, че едва гледах... Надявам се все пак да ти е харесало и да си понаучил това онова. Пък ако на вас ви предадат някакъв материал интересен и непознат за нас - feel free to share ;)
hasta la proxima :P
"Immortality is wasted on the young."
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

uu hasta la proxima :) хаха Юки харесва ми тази испанска вълна ..... sigue asi!
ponex
В началото бе словото

Мнение от ponex »

*Yuki hime* написа:Хайде Ponex
Очаквам отчет за впеччатленията ти от часа ни :P...
Аз не бях особено приветлива, съжалявам, но така ми се спеше лошо, че едва гледах... Надявам се все пак да ти е харесало и да си понаучил това онова. Пък ако на вас ви предадат някакъв материал интересен и непознат за нас - feel free to share ;)
hasta la proxima :P
ой юки юки беше много хубаво исках да добия впечетления за начините на преподаване за обстановката и за още доста неща в университетите. Специално вашата група е малка сплотена и всички много ме кефят просто един ден ми се иска и аз да седя на столовете на които вие сега.И разбира се Петко сенсее ще ми сотане доста дълго в съзнанието :)
Изображение
Аватар
*Yuki hime*
В началото бе словото

Мнение от *Yuki hime* »

Hahahah да Ponex - пожелавам ти да седиш един ден на нашите столчета и чинове и по твое време вече да са оправили материалната база, така че в прекрасната слънчева 32 стая таванът да е здрав, бял и безопасен, а чиновете да са удобни и за хора с дълги крака :D
Иначе, се чuвсtвай деобре дошъл по всяко време. Следващият път вече може и да се запознаем - не забравяй и за молбата ми да обменяме интересна информация. И без друго тази тема има нужда от малко чисто-японистичен дух.. :Р
А що се отнася до Петко-sensei - той е просто прекрасен! Просто прекрасен... Ох - японистика чудесна, как си ми на сърце!! :love5:
Y Hoshi, cara mia, estara muy agradable si podriamos hablar un poco mas en espanol. Lo te he dijo, no? :*** te quiero mucho
;)
"Immortality is wasted on the young."
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

Tienes algunos errores pero por lo general te expresas muy bien carina :) Yo tambien!
Voy enloqueciendo ultimamente asi que no me hagas caso :) es invierno!
Защо ли мен този дух не ме лови :) все му се дърпам :cry:
ponex
В началото бе словото

Мнение от ponex »

*Yuki hime* написа:Hahahah да Ponex - пожелавам ти да седиш един ден на нашите столчета и чинове и по твое време вече да са оправили материалната база, така че в прекрасната слънчева 32 стая таванът да е здрав, бял и безопасен, а чиновете да са удобни и за хора с дълги крака :D
Иначе, се чuвсtвай деобре дошъл по всяко време. Следващият път вече може и да се запознаем - не забравяй и за молбата ми да обменяме интересна информация. И без друго тази тема има нужда от малко чисто-японистичен дух.. :Р
А що се отнася до Петко-sensei - той е просто прекрасен! Просто прекрасен... Ох - японистика чудесна, как си ми на сърце!! :love5:
Y Hoshi, cara mia, estara muy agradable si podriamos hablar un poco mas en espanol. Lo te he dijo, no? :*** te quiero mucho
;)
Еми нали викаш обмяна на информация и аз така не мога да подмина желанието ти и ето реших да кача Oxford Japanese Grammar&Verbs [140стр.] аа пожелание може да кача и Oxford Japanese Beyond Words :angel7:
Изображение
ponex
В началото бе словото

Мнение от ponex »

От днес имаме нов учебник казва се Минна но Нихонго един такъв дооста дебел вие да не сте по него, че той пак бил за първи курс ? :roll:
Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Искате ли нова тема? :D
ponex
В началото бе словото

Мнение от ponex »

Crematory написа:Искате ли нова тема? :D
はい :)
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Да, братле, знаеш японски. Печелиш.
Тоя ентусиазъм дето го имаш е много хубаво нещо, ама докато не се сблъскаш с материята лице в лице... Сега е малко досадно ;)
Пиши на български.
medicate, medicate
klf
В началото бе словото

Мнение от klf »

ponex написа:От днес имаме нов учебник казва се Минна но Нихонго един такъв дооста дебел вие да не сте по него, че той пак бил за първи курс ?
Ха, и аз съм учила по този учебник! Той обаче доколкото знам не се използва за първи курс, поне не и миналогодишния :o
Иначе е готин, но според мен е малко сложничък за основно ниво; няма и думичка на друг език освен японски.
А твоите впечатления ponex?
ponex
В началото бе словото

Мнение от ponex »

klf написа:
ponex написа:От днес имаме нов учебник казва се Минна но Нихонго един такъв дооста дебел вие да не сте по него, че той пак бил за първи курс ?
Ха, и аз съм учила по този учебник! Той обаче доколкото знам не се използва за първи курс, поне не и миналогодишния :o
Иначе е готин, но според мен е малко сложничък за основно ниво; няма и думичка на друг език освен японски.
А твоите впечатления ponex?
ми може би по нататък засега само 3 урока взехме и още не съм го разгледал а до учебника Маринов сенсее каза , че той е учил по него в 1ви курс...ма той е завършил великотърновския не СУ :)
Изображение
Заключено

Обратно към “ФКНФ”