Английска филология '09 (British Invasion)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
CellarDoor
Пишете, о, братя

Re: Английска филология '09 (British Invasion)

Мнение от CellarDoor »

е то.. има и по-големи камъни. латинският нито е лесен, нито е особено приятен, но може да се мине без да си дава човек много зор, докато по предмети като езикознание и литературознание няма начин да не се учи сериозно и навреме.
Corporal написа:Те да стигнат до доц. Стойчева, защото преди това имат дълъг път да изминат.
тя много подходящо е оставена за накрая. на който нервната му система не се е скапала първия семестър, го пращат на изпит при нея (за зайците - тя преподава по общество и култура) и на лекции по лингвистичен дебат, та да го довършат :mrgreen:
Аватар
Corporal
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: втори

Мнение от Corporal »

Е дебатът беше много интересен - със слайд-шоутата на Багашева и Митко Събев се разбираше много добре, а подробното диктуване на Владимир Филипов даваше шанс да се извлече и научи всичко важно от темата.
"I really hate guys who attack me when they've got no hope of ever defeating me."
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Името на Стойчева многократно се впряга, за да всява ужас у първокурсници, но повярвайте, има и други страшотии. Че и по-големи :P :cyclopsani:
Anonym
От дъжд на вятър

Мнение от Anonym »

Разкажете за всички страшотии ,моля :!:
Аватар
CellarDoor
Пишете, о, братя

Мнение от CellarDoor »

Corporal, всъщност съм съгласна. събев особено добре обяснява, обаче аз лично на багашева бавно й схващам. поне праща лекциите, та след многократни препрочитания.. иначе на пенчева лекциите ми бяха най-интересни, жалко, че втория семестър беше само една.

на лекциите при багашева по-скоро е неприятно това, че не дава почивка, а два часа са много време, когато трябва да възприемеш такова количество информация.

стойчева само изглежда страшна май :)
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Anonym написа:Разкажете за всички страшотии ,моля :!:
:oops:
Имах предвид, че са по-нататък.
Чувствайте се обаче благословени, че ние бяхме последният випуск, на който доцент Шурбанов водеше Ренесанова и средновековна литература. ЕТО ТОВА е един наистина страшен предмет. Толкова има да се чете, че още не го осъзнавам... :shock:
И изобщо, целият трети курс е неприятничък. Изучава се историческа лингвистика в дълбочина, история на английския език, Old English, Middle English... Но спокойно! Има време дотогава :=)
Аватар
britdamage
Пишеща машина
Курс: трети

Мнение от britdamage »

housemaniac, номерът ти е вписан в студентската лична карта, която трябва да е у теб.Има го записан и в студентската книжка, която ще си получиш на 1 октомври.Но е хубаво да го запомниш :P
Водата също би могла да се измие.
Аватар
Corporal
В началото бе словото

Мнение от Corporal »

CellarDoor написа:Corporal, всъщност съм съгласна. събев особено добре обяснява, обаче аз лично на багашева бавно й схващам. поне праща лекциите, та след многократни препрочитания.. иначе на пенчева лекциите ми бяха най-интересни, жалко, че втория семестър беше само една.

на лекциите при багашева по-скоро е неприятно това, че не дава почивка, а два часа са много време, когато трябва да възприемеш такова количество информация.

стойчева само изглежда страшна май :)
Съгласен съм, че при Багашева времето убиваше, не материала. Но пък тя си остава една от най-печените, тук няма спор !

Доц. Стойчева е много приятен човек, стига да си редовен на лекциите и да не закъсняваш преди часа или след почивката.

Според мен, тазгодишните първокурсници ще пропищят от Литературознанието най-много. Причината ли - много е четенето, а изпитът е устен ;)
"I really hate guys who attack me when they've got no hope of ever defeating me."
Sine Qua Non
От дъжд на вятър
Специалност: английска филология
Курс: първи

Мнение от Sine Qua Non »

Накъде назад в темата четох че може да има лекции и в събота.... ама как така 6 дни?? Аз искам да работя и да уча а това не ми звучи като добра идея ако имам само един почивен ден от учене седмично... ще разкаже ли някой от горните курсове как се е справял с работата плюс ученето през първата година? Наистина е важно....
Изображение

You were one of a kind
One who'd never give it up
Even when they put a price on your head

Rise again little fighter
And let the world know the reason why...
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Ох... единици работят по време на първи курс!! Обикновено нещо неангажиращо. Имах колежка, която гледаше детенце. Като се замисля, беше само тя. :roll:
Други се пробваха и в един момент трябваше да изберат... и познайте какво избраха :-)
Съвет: почакай да мине първи курс и почни лятото! Аз така направих (и мноооооого други). Втори не беше толкова натоварен, а и вече не си заек и можеш да прецениш кои лекции да скипваш ;) съответно и по-лесно се съчетават двете неща.

*Важно уточнение: не че първи курс е тооолкова страшен; просто всички са стресирани, и е ново, и е различно... после се отпускаш и сам преценяш как да си разпределиш времето*
Аватар
Corporal
В началото бе словото

Мнение от Corporal »

@Merces e напълно прав/а. Аз например имах лекции и в събота - практически английски (наваксвахме, понеже нямахме 5-6 седмици преподавател). А другата група имаха латински в събота. Но да ви кажа - това беше в ранните часове - от 8 до 12 и нещо подобно. Но съм съгласен, че е хубаво да изчакате първи курс и тогава да помислите за работа :)

П.С. Прави са - стресът е най-опасен ;)
Sine Qua Non
От дъжд на вятър

Мнение от Sine Qua Non »

О това е просто върхът.... изобщо не ми харесва.....

благодаря за съветите :D
Изображение

You were one of a kind

Аватар
Corporal
В началото бе словото

Мнение от Corporal »

Sine Qua Non написа:О това е просто върхът.... изобщо не ми харесва.....

Ти си си избрала това да учиш, не ние :) Според мен ученето е по-важно от работата, не подчертавам СПОРЕД МЕН :)
hahaf
Да живей словото
Специалност: Кръчмонавтика

Мнение от hahaf »

Пичовье,

Я кажети първата сесия има ли доста скъсани хора (да не ви ибье, че от година на година и от поток на поток варира).
Повръщам върху гадните урунгели!
склт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТ
Sine Qua Non
От дъжд на вятър

Мнение от Sine Qua Non »

Corporal написа:
Sine Qua Non написа:О това е просто върхът.... изобщо не ми харесва.....

Ти си си избрала това да учиш, не ние :) Според мен ученето е по-важно от работата, не подчертавам СПОРЕД МЕН :)

О, напълно съм съгласна с теб. Ученето е най-важното нещо. Но в моя случай нямам особен избор, наистина... нещата са малко сложни.

Между другото, ние с Дикенс ли ще започнем дискусиите по литература? И кога всъщност започват тези дискусии.... някои казват втория семестър, някои казват първия... нали избираемите ни предмети, един от които е литература, са за първия семестър, няьма логика за започнем втория....
Изображение

You were one of a kind

Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”