Как мина, колеги? Мен ме шашна този Аспарух. От всички теми за Средновековието, него го бях чел най-малко. Имам пропуски, но не ми пукаше - седях и писах. Не се отказах.
КСК 2008 - САМО история
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Clandestine
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: КСК 2008 - САМО история
Хаха, а дали вчера целия сайт не беше unavalible, а?
Как мина, колеги? Мен ме шашна този Аспарух. От всички теми за Средновековието, него го бях чел най-малко. Имам пропуски, но не ми пукаше - седях и писах. Не се отказах.
Come, my raven, it could be a lark.
- Clandestine
- Драскач
- Обратна връзка:
--дублиран пост
--
Последно промяна от Clandestine на 12 Май 2008, 07:33, променено общо 1 път.
- Clandestine
- Драскач
- Обратна връзка:
--дублиран пост
--
Последно промяна от Clandestine на 12 Май 2008, 07:33, променено общо 1 път.
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Обратна връзка:
Clandestine, аз си мислех, че само мен не ме пуска форумът... То беше ясно, че всички са се втурнали да влизат, смятай до каква степен се е нафрашкал. Аз съм сърдита на СУ - толкова много теми от средновековие, не си е за работа (Аспарух + контролната за Омуртаг). Ще видим обаче колко от тези, които се радваха като сомалийче на шоколад и си изкрещяха белите дробове, ще изкарат повече от 4.50. Не трябва да се радваш предварително на малко прасе и лесна тема, защото не знаеш каква свиня ще излезе!
Don't think you are, know you are!
- Silmarien
- От дъжд на вятър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
А, значи вчера не е работил форумът - супер, нищо не съм изтървала
Аз пък писах за Априлското въстание - ей тъй, да ми е по-интересно, на инат така да се каже (напук на всички около мене дето се радваха на Аспарухчо
)Видях, че съм изпуснала 2 дати и едно незначително събитийце, но се надявам да не ме отрежат много - все пак за тема 30 страници може да са по-милостиви
Общо взето съм доволна, дано всички да сме изкарали по най-добрия начин 
Аз пък писах за Априлското въстание - ей тъй, да ми е по-интересно, на инат така да се каже (напук на всички около мене дето се радваха на Аспарухчо
...sweet dream or a beautiful nightmare - either way I don't wanna wake up from you...
първата тема за Аспарух и Тервел трябва ли да включва славяни и прабългари или само за двамата хана?
- Osiris
- В началото бе словото
- Специалност: Овцеистика
- Курс: първи
А аз се радвах на моите 14 странициSilmarien написа:Видях, че съм изпуснала 2 дати и едно незначително събитийце, но се надявам да не ме отрежат много - все пак за тема 30 страници може да са по-милостивиОбщо взето съм доволна, дано всички да сме изкарали по най-добрия начин
НО КОМЕНТ
абе нз дали е било лесно или не ама аз си хванах парцалките и си излязох. Не можах да сглобя мислите изникващи в съзнанието ми и да напиша темата!Най-лесната тема за която не съм преговаряла щото си казах"ДА БЕ ДА ЕДВА ли ще се падне най-готината и лесна тема.Няма да си губя времето с нея" (каква ирония на съдбата) 
- Viara
- От дъжд на вятър
- Специалност: Етнология
Аз пък си мисля,че в темата за Аспарух и Тервел,трябва да присъстват основните неща за славяни и прабългари. Разбира се,информацията за тях да не е > от Аспарух и Тервел.
На курса към СУ,на който ходих,ни казаха,че славяни и прабългари трябва да фигурират в първата тема..
Аз съм много доволна,че се падна първата тема,но съм ядосана на себе си. Знаех я отлично,но от вълнение и притеснение,съм пропуснала някои по-важни неща..
Към края на изпита,завършила вече "изложението" и ми остава да напиша само заключение,чувам квесторския глас - Имате още 4 мин. до края...
Как си окепазих заключението..Но го има,де.
Кажете,някои има ли представа,за неспазване на хронологическия ред на събитията,дали се отнема много от оценката ?..
На курса към СУ,на който ходих,ни казаха,че славяни и прабългари трябва да фигурират в първата тема..
Аз съм много доволна,че се падна първата тема,но съм ядосана на себе си. Знаех я отлично,но от вълнение и притеснение,съм пропуснала някои по-важни неща..
Към края на изпита,завършила вече "изложението" и ми остава да напиша само заключение,чувам квесторския глас - Имате още 4 мин. до края...
Кажете,някои има ли представа,за неспазване на хронологическия ред на събитията,дали се отнема много от оценката ?..
Последно промяна от Viara на 12 Май 2008, 11:18, променено общо 2 пъти.
- Grunge_Down
- Драскач
- Обратна връзка:
30 страници.... кога успя, девойко!!! Аз Априлското тъй или иначе не го обичам, за 5 часа не бих успяла да го напиша, камо ли за 4... камо ли 15 листа! Сигурно химикалката ти е пръскала искри.
Относно темата за Паро - трябва да включва само предпоставките за образуване, Паро и Теро, кризата и тенденцията при Крум трябва да са в заключението. Евала, че бяха съобразили темата с намаленото време.
Относно темата за Паро - трябва да включва само предпоставките за образуване, Паро и Теро, кризата и тенденцията при Крум трябва да са в заключението. Евала, че бяха съобразили темата с намаленото време.
- Grunge_Down
- Драскач
- Обратна връзка:
Viara, много зависи от изпитната година, но предполагам, че сега ще се отнема доста, тъй като, както вече казах, лесна тема не означава лесна оценка, даже напротив. Ако се беше паднала нова история, щяха да са по-снизходителни...към стоте, останали изобщо да пишат.
- Viara
- От дъжд на вятър
Всъщност,колко на брой бяха листата,който ни бяха дали? Нямах време дори да ги преброя 
- Grunge_Down
- Драскач
- Обратна връзка:
май 10 празни и една страница отзад на протокола. Но и аз не огледах много сериозно, стигнаха си ми 
- Viara
- От дъжд на вятър
Благодаря
Аз изписах всичко,до крайчеца на последната страница и завърших темата в последните секунди..
Но имам пропуски,май май 4 часа не е напълно достатъчно..
Иначе,забелязах,че наистина много хора си излязоха,а това чух и за много други от съседните стаи.
Аз изписах всичко,до крайчеца на последната страница и завърших темата в последните секунди..
Но имам пропуски,май май 4 часа не е напълно достатъчно..
Иначе,забелязах,че наистина много хора си излязоха,а това чух и за много други от съседните стаи.
- elektra_
- От дъжд на вятър
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз направо не можех да повярвам,когато чух темите.Но имайки впредвид че първата е по спорна и има доста мнения,а и я бях преговаряла преди няколко дни,избрах да пиша за Априлското.Тази тема я преговорих последно деня преди изпита и ми беше най-прясна информацията.Времето наистина не беше достатъчно.Написах около 14 странички,разработих основните въпроси.Но накрая така се панирах че няма да ми стигне времето,че забравих да обобщя причините за поражението.Аз ги имам в изложението,но нали трябваше и накрая да ги има обобщени заедно с характера на въстанието.Просто като видях че имам още 20 минути бързах да напиша мнението на Великите сили и заключението.Не успях и да я проверя,но не остана време.Също така съм объркала една дата,едно селище и едно име.Но се надявам да се има впредвид че беше намалено вемето.Е,след две седмици ще разберем.
Право, 1-ви поток, 4-та група