17.07.2007-Денят на Страшния съд-отзиви от изпита по история
Модератор: Boromir
-
Desodeset
- Постоянно присъствие
Изразявам лично мнение.Стамболов наистина създава от България модерна и богата страна и политиката му няма аналог.Но при Борис се осъществява макар и за 3 години национално обединение,а да не говорим,че брутният вътрешен продукт на България на глава от населението е сред най-високите в Европа и най-високият в Източна Европа.Ако не най-големият държавник,то Борис тогава е най-големият дипломат на Третата Българска държава.Никой друг не е лавирал така между великите сили.Неслучайно след смъртта му,външната ни политика рухва.А можеше да сме сред победителите и до получим все пак някакви територии(и нямаше да има комунизъм).
Чаша,ний пак сме сами!
-
Desodeset
- Постоянно присъствие
Изхода нямаше да е друг,но България можеше да се присъидени към съюзниците.Преговорите със САЩ и Великобритания не са тайна.Чърчил е гарантирал България да запази част от териториите си,ако открие нов фронт срещу Хитлер.Все пак докато Борис управлява нямаме проблеми със СССР,а западните съюзници не предприемат действия срещу България.Да не говорим и за неуспехите на Германия да ни принуди да пратим войски на източният фронт и да депортираме евреите.
Чаша,ний пак сме сами!
Само една малка поправка, изхода на войната нямаше да е друг ако цар Борис не бе умрял.
Дам билбо-явно България е щяла да спре Съветския Съюз.То4но заради Борис 3 ние сме сред загубилите войната,въпреки у4астието ни през втората фаза на войната!То4но неговото правителство обявява "символи4но"война на Англия и САЩ-а после техните ВВС символи4но ни сриват столицата със земята!
Дам билбо-явно България е щяла да спре Съветския Съюз.То4но заради Борис 3 ние сме сред загубилите войната,въпреки у4астието ни през втората фаза на войната!То4но неговото правителство обявява "символи4но"война на Англия и САЩ-а после техните ВВС символи4но ни сриват столицата със земята!
СМЪРТТА НА ЕДИН Е ТРАГЕДИЯ,А СМЪРТТА НА МИЛИОНИ-ПРОСТА СТАТИСТИКА!
ЦСКА и Съветският съюз са ми болни теми!!!
Коя година викаш билбо се о4ертават лагерите?????
Айде тогава да ме светнеш за кво СССР е на страната на Англия и САЩ като загубва в Първата световна...,а и защо Италия е със Германия...като тя пък сред победителките във войната????
-
Bilbo
- Танцуващия с клавиатури
Ами естествено че Ньоиския договор води до Втората световна.ОК, Италия е страна-победителка, обаче след войната икономиката и далеч не се развива както в Англия и САЩ, а след това Мусолини и фашисткия режим определят включването и на страната на Райха.СССР може формално да губи Първата световна, защото излиза по-рано от войната, но в крайна сметка нейните съюзници печелят накрая, така че противоборството между съюза и Германия се запазва до Втората световна.
Двата враждуващи съюза се очертават още през 19 година.
В началото на Втората световна,СССР не е със САЩ и Великобритания,а именно с Германия.Да си чувал за пакта Рибентроп-Молотов.
Това първото не е мое мнение-а ти да си 4увал 4е няма ве4ни приятели,само ве4ни интереси а???ДА 4увал сам го тоя пакт да не е склю4en na 26 август 1939.Това е само една стъпка за пе4елене на време от страна на Сталин...и за да прецакат Полша...
В началото на Втората световна,СССР не е със САЩ и Великобритания,а именно с Германия.Да си чувал за пакта Рибентроп-Молотов.
Това първото не е мое мнение-а ти да си 4увал 4е няма ве4ни приятели,само ве4ни интереси а???ДА 4увал сам го тоя пакт да не е склю4en na 26 август 1939.Това е само една стъпка за пе4елене на време от страна на Сталин...и за да прецакат Полша...
-
Bilbo
- Танцуващия с клавиатури
Мислиш ли, че този пакт е бил нещо повече от символичен. Просто и двете сили са си осигурили тила, едната за да анексира Австрия, другата- за да анексира Беларус. И Сталин, и Хитлер са знаели , че войната е неизбежна- както казах по-горе, това се е знаело от 1919.Desodeset написа:В началото на Втората световна,СССР не е със САЩ и Великобритания,а именно с Германия.Да си чувал за пакта Рибентроп-Молотов.
Да бе наистина е символи4ен-само има една лека подробност-търговска клауза.СССР доставя по4ти всички количества от метал-стомана и пр.,на Немския Райх...Според мен това никак не е символично...Мислиш ли, че този пакт е бил нещо повече от символичен. Просто и двете сили са си осигурили тила, едната за да анексира Австрия, другата- за да анексира Беларус. И Сталин, и Хитлер са знаели , че войната е неизбежна- както казах по-горе, това се е знаело от 1919.