Опера

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Опера

Мнение от alter ego »

Бих искал, но съм болногледач за две седмици :|
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Аз съм в неделя... с отбрана и важна компания. Ох. Дано се получи хубав спектакъл, наистина.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика
Курс: завършил

Мнение от Dr Dulcamara »

alter ego написа:Бих искал, но съм болногледач за две седмици :|
Ако това може да помогне ...
http://www.youtube.com/watch?v=GzCNZibi ... re=related
Търговецът на кристал написа:Аз съм в неделя... с отбрана и важна компания. Ох. Дано се получи хубав спектакъл, наистина. :|
Много хубаво ще бъде, като това
http://www.youtube.com/watch?v=lWvOlxFD ... re=related
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Пффф, Мартин поне налудничавия поглед от началото го докарва. За останалото - каквото, такова. Умерен песимист съм. :)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Живи сме, всичко мина по план. Едва ли ще се превърне в ново трайно увлечение (за някои от нас), но поне не паднаха свидни жертви. :lol:
Иначе, докторе, "Норма" нямаше да ти хареса. Страшна бутафория в декорите, част от костюмите бяха нелепи и - най-вече - сцената нямаше дъно и не знам дали заради това, или поради друга причина, но звукът се разсейваше ужасно. Ние бяхме на 6-ти ред и към нас вече глъхнеше... като във фуния. Имам забележки към солистите, но какво да се прави... И ти конкретно сигурно щеше да искаш да набиеш Мартин - през 90% от времето му беше ааааама абсолютно все едно какво се случва около него, докато кокошките си скубеха взаимно перушината, тръшкаха се и прочее. Даже и накрая не мога да кажа, че се трогна особено много - така че не, определено нямаше да ти хареса.
В края на ноември
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Търговецът на кристал написа: ... Едва ли ще се превърне в ново трайно увлечение (за някои от нас), но поне не паднаха свидни жертви. :lol:
Много се радвам! Важното е да се започне и да не се казва "не".
Търговецът на кристал написа: ...Иначе, докторе, "Норма" нямаше да ти хареса. ... така че не, определено нямаше да ти хареса.
Един от редките случаи, когато не се радвам, че съм бил прав. :(
Търговецът на кристал написа: ... сцената нямаше дъно и не знам дали заради това, или поради друга причина, но звукът се разсейваше ужасно. Ние бяхме на 6-ти ред и към нас вече глъхнеше... като във фуния.
Е, то и заради такива неща човек може да поизучи физиката. Не е нужно непременно да се чувства бъдещ Айнщайн.
Търговецът на кристал написа:... през 90% от времето му беше ааааама абсолютно все едно какво се случва около него, докато кокошките си скубеха взаимно перушината, тръшкаха се и прочее ...
Жалко за хубавия глас на тенора. Трябва да намерим начин д го дразним, докато пее. Може да успеем да го разчувстваме. :D
Ама какви са тези "кокошки"? :mrgreen: Аз съм влюбен в една от тях (героинята, не певицата)! :D
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Разходка на една дама из Париж ...
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Съжалявам много за трите последователни писания, но през цялото време, докато се прибирах от работа, в главата ми звучеше това

http://www.youtube.com/watch?v=5T3ztwUeS0E 0:40 ... 1:28 ...
http://www.youtube.com/watch?v=D8UZMTsy7tI 3:26 ... 4:18 ...
http://www.youtube.com/watch?v=iRk98OoEaHw 1:05:45 ... 1:06:40 ...

и още продължава. Дано го харесате.
Аватар
Balance&Harmony
В началото бе словото
Специалност: Славянска филология
Курс: трети

Мнение от Balance&Harmony »

Dr Dulcamara написа:Съжалявам много за трите последователни писания, но през цялото време, докато се прибирах от работа, в главата ми звучеше това

http://www.youtube.com/watch?v=5T3ztwUeS0E 0:40 ... 1:28 ...
http://www.youtube.com/watch?v=D8UZMTsy7tI 3:26 ... 4:18 ...
http://www.youtube.com/watch?v=iRk98OoEaHw 1:05:45 ... 1:06:40 ...

и още продължава. Дано го харесате.
И трите изпълнения са много силни. Дано скоро започне новият сезон в Софийската опера и балет. Още повече се надявам да имам време и да ходя на опера(слабост ми е).
Славянска филология, ІІІ курс
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Добре дошли в оперната тема! :salute: Много се радвам, че имаме нов "съмишленик". А време за опера ще намерите, стига да пожелаете. :D
Този сезон ще има няколко нови постановки: "Алцек" (не я познавам), "Атила", "Любовен елексир" (една от любимите) и "Зигфрид" (обещал съм да се подготвя) :wink: .
И един поздрав за добре дошли
http://www.youtube.com/watch?v=apSGd55v ... re=related

П.П.
Сезонът се открива на 07.10.2011 г., 19:0 с "Алцек". Преди това ще има и пресконференция на 27.09.201 1г. от 10 ч., а на 2.10.2011 г., неделя от 11 ч. - матине, посветено на 80 годишнината от първото представяне на операта "Алцек".
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Докторе, струва ми се, че новият е стар участник. :mrgreen: Поне та ми изглежда по аватара...
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

alter ego написа: ... новият е стар участник. :mrgreen: ... по аватара...
Това ще е изненада за мен. Аз погледнах най-напред датата на регистрация, а след това и профила. Останах с впечатление, че е новоприета студентка.

В аватара се вглеждам едва сега и лицето не ми говори нищо. Едва ли е чудно, защото аз съм се запознавал лично само с двама души от форума, а други двама или трима само са ми се мяркали.

Дори да е стар участник, радвм се, щом се е "активизирал" тук. От друга страна е жалко, че не се е появил нов член на компанията. Какъвто и да е, нека приеме поздрава. Не си го оттеглям. :D
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Как ми се ходи на опера :bounce:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Balance&Harmony
В началото бе словото
Специалност: Славянска филология
Курс: трети

Мнение от Balance&Harmony »

Dr Dulcamara написа:
alter ego написа: ... новият е стар участник. :mrgreen: ... по аватара...
Това ще е изненада за мен. Аз погледнах най-напред датата на регистрация, а след това и профила. Останах с впечатление, че е новоприета студентка.

В аватара се вглеждам едва сега и лицето не ми говори нищо. Едва ли е чудно, защото аз съм се запознавал лично само с двама души от форума, а други двама или трима само са ми се мяркали.

Дори да е стар участник, радвм се, щом се е "активизирал" тук. От друга страна е жалко, че не се е появил нов член на компанията. Какъвто и да е, нека приеме поздрава. Не си го оттеглям. :D
Ще се радвам, ако се познаваме. Alter ago, възможно е да си ме виждал в Южното крило на Ректората - там ходих на курсове от февруари до април тази година(2011).
Във форума пиша от съвсем скоро( правилно е впечатлението, че съм новоприета студентка). Благодаря за поздрава. Eто поздрав и за вас. Ария от "Вълшебната флейта"(Това беше първата опера, на която отидох, а тази ария ме впечатли много. Естествено изпълнението на Софийската опера и балет ми хареса повече.).
Славянска филология, ІІІ курс
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”