[КСК 2013] Връзки с обществеността

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: [КСК 2013] Връзки с обществеността

Мнение от Търговецът на кристал »

Добре, а защо мислите, че броят проверители е константа, при условие, че кандидат-студентите са по-малко? Сами виждате, че сметките ви не излизат - спрете да смятате, вече и без това нещата не зависят от вас. Каквото е трябвало, сте го направили на 17-ти.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
~Suzie
Пишете, о, братя
Курс: първи

Мнение от ~Suzie »

Търговецът на кристал написа:Добре, а защо мислите, че броят проверители е константа, при условие, че кандидат-студентите са по-малко? Сами виждате, че сметките ви не излизат - спрете да смятате, вече и без това нещата не зависят от вас. Каквото е трябвало, сте го направили на 17-ти.
Здравей ( :
Изчела съм всичките 3 страници от предната кампания, следователно и всички твои мнения. Изключително благодарна съм за помощта ти и наистина изпитвам голямо уважение към теб (:

НО наистина не харесвам начина, по който вие "старите пушки" омаловажавате и обезценявате нашите терзания покрай излизането на резултатите (: Да, предполагам, че всяка година четете едно и също от страна на кандидат-студентите - и това вече малко или много ви дразни. Но истински вярвам, че и вие сте преминали през същото.
Да, наясно сме, че колкото и да пресмятаме/сънуваме/гледаме на боб оценките ни няма да се променят, нито пък ще излязат по - рано... но питанките и притеснението в нас си остават. И ако тези пресмятания по някакъв начин биха ни помогнали да се почувстваме по - добре (колкото и нелепо да звучи това) - защо пък не? (:
"One day, you’re 17 and you’re planning for someday.
And then quietly, without you ever really noticing, someday is today.
And then someday is yesterday.
And this is your life."

John Green
trichkova
От дъжд на вятър
Специалност: журналистика
Курс: кандидат-студент

Мнение от trichkova »

~Suzie написа:
Търговецът на кристал написа:Добре, а защо мислите, че броят проверители е константа, при условие, че кандидат-студентите са по-малко? Сами виждате, че сметките ви не излизат - спрете да смятате, вече и без това нещата не зависят от вас. Каквото е трябвало, сте го направили на 17-ти.
Здравей ( :
Изчела съм всичките 3 страници от предната кампания, следователно и всички твои мнения. Изключително благодарна съм за помощта ти и наистина изпитвам голямо уважение към теб (:

НО наистина не харесвам начина, по който вие "старите пушки" омаловажавате и обезценявате нашите терзания покрай излизането на резултатите (: Да, предполагам, че всяка година четете едно и също от страна на кандидат-студентите - и това вече малко или много ви дразни. Но истински вярвам, че и вие сте преминали през същото.
Да, наясно сме, че колкото и да пресмятаме/сънуваме/гледаме на боб оценките ни няма да се променят, нито пък ще излязат по - рано... но питанките и притеснението в нас си остават. И ако тези пресмятания по някакъв начин биха ни помогнали да се почувстваме по - добре (колкото и нелепо да звучи това) - защо пък не? (:

Абсолютно съгласна. Оценките на този етап саедно от най-важните неща, затова и се интересуваме толкова много. Може да сте сигурни, че нещото, което искам най-малко е да съм притеснена и да мисля тези прословути резултати толкова време. Но.. е факт. Цяла нощ на дискотека, събудих се, знам, че е неделя и е почти невъзможно да има резултати, но първото нещо, което направих е да погледна форума.

Четоох и миналогодишните теми, бившите кандидат-студенти също са се притеснявали, пресмятали и тн и съм сигурна, че всеки, минал по пътя, по който вървим ние сега, е правил същите неща.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Виж, не омаловажавам нищо. Но като направихте сметките и те излязоха криви, по-добре ли се почувствахте? Нямате представа колко хора четат работите ви (то и аз нямам), нямате идея какво е съотношението на проверяващите с бройката от миналата година, няма как да сметнете каквото и да е. Опитахте - вече видяхте, че не се получава. Разбирам, че ви е нервно, но какво повече бихте могли да направите, освен - очевидно - да се зверите с всеки, който се опита да ви успокои по максимално рационален начин?
Макар че като се замисля, няма какво да правя в тая тема - нито ми е работа, нито ме интересуват оценките ви. Аз моите съм си ги изкарала вече. Опитах се да помогна съвсем добронамерено, явно не отбирате. Няма драма. Баба ми казваше, че в пълна стомна вода не се налива: и беше права жената.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
~Suzie
Пишете, о, братя

Мнение от ~Suzie »

Търговецът на кристал написа:Виж, не омаловажавам нищо. Но като направихте сметките и те излязоха криви, по-добре ли се почувствахте? Нямате представа колко хора четат работите ви (то и аз нямам), нямате идея какво е съотношението на проверяващите с бройката от миналата година, няма как да сметнете каквото и да е. Опитахте - вече видяхте, че не се получава. Разбирам, че ви е нервно, но какво повече бихте могли да направите, освен - очевидно - да се зверите с всеки, който се опита да ви успокои по максимално рационален начин?
Макар че като се замисля, няма какво да правя в тая тема - нито ми е работа, нито ме интересуват оценките ви. Аз моите съм си ги изкарала вече. Опитах се да помогна съвсем добронамерено, явно не отбирате. Няма драма. Баба ми казваше, че в пълна стомна вода не се налива: и беше права жената.
Идеята ми не е било да се опитам да се заям, можеш да бъдеш сигурна (: Както споменах и по - горе - наистина оценявам това, което ти и другите сте правили и правите за нас.
Просто понякога коментарите ви ми звучат малко... абе омаловажаващо. Така както и си го написах. Може би грешката е моя, не изключвам и този вариант.

Хубава вечер ^^
"One day, you’re 17 and you’re planning for someday.
And then quietly, without you ever really noticing, someday is today.
And then someday is yesterday.
And this is your life."

John Green
Аватар
pifiella
Пишете, о, братя

Мнение от pifiella »

Бой,бой..........Айде наште! :mrgreen:
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
tamarsaaD
В началото бе словото

Мнение от tamarsaaD »

Мислили ли сте какво да запишете да учете,ако не ви приемат ПР .. ?
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Кой е казал,че всички тук ще запишат ВО на първо желание?. :lol:
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
mborova
В началото бе словото
Специалност: Българска филология

Мнение от mborova »

Надежден Случай написа:Кой е казал,че всички тук ще запишат ВО на първо желание?. :lol:
И аз не съм за ВО, но някак си се получава, че тук пишат най-много хора, а в журналистиката и книгоиздаването никой не се сеща да пише, та си седим тук :lol:
А по въпроса какво ще пишем като резервен вариант - българска филология, макар да се моля да си вляза в книгоиздаването :bounce:
“Не ми казвай, че луната свети; покажи ми блясъка на счупено стъкло!”
Аватар
Diddie
В началото бе словото

Мнение от Diddie »

Търговецът на кристал написа:Виж, не омаловажавам нищо. Но като направихте сметките и те излязоха криви, по-добре ли се почувствахте? Нямате представа колко хора четат работите ви (то и аз нямам), нямате идея какво е съотношението на проверяващите с бройката от миналата година, няма как да сметнете каквото и да е. Опитахте - вече видяхте, че не се получава. Разбирам, че ви е нервно, но какво повече бихте могли да направите, освен - очевидно - да се зверите с всеки, който се опита да ви успокои по максимално рационален начин?
Ако трябва да съм честна, четейки мнението ти се възхитих колко рационално реагираш на критиката на Suzie, но се разочаровах като видях как се отказваш да помагаш накрая, защото някой си е изказал мнението по начин, който не ти харесва. Смятам, че всеки един от форумците тук оценява неимоверно много вашите съвети, истории и информация за това, какво очаква бъдещите студенти. И честно казано бих се радвала, ако това продължи и не възникват подобен тип драми. Благодаря и се надявам думите ми да бъдат разбрани правилно! :))))
Най-великите ни изживявания са нашите най-тихи мигове.

“Do you know the terror of he who falls asleep? To the very toes he is terrified, because the ground gives way under him, and the dream begins.”
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Е, то има тема (даже 2, ако помня правилно) от миналата година, в която/които се съдрах да пиша и да обяснявам и го правех наистина с най-голямо удоволствие, така че там има ужасно много информация: на практика всичко, което знам и мога да ви кажа. Мненията ми там си седят, не съм тръгнала да ги трия, а и няма да имам време да се занимавам да пиша повторно същите неща тази година.
Мястото ми наистина не е тук, затова и смятам да се оттегля - нито съм кандидат-студент, нито мога да помогна някому против желанието му. Затова и смятам, че реакцията ми е възможно най-рационалната в случая, а колкото до помощта, която мога да предложа: тя си е в темите от миналата година и информацията вътре наистина е много. :)
В края на ноември
tamarsaaD
В началото бе словото

Мнение от tamarsaaD »

Е , да , хора, прави сте, че не всички ще пишат ВО за първо желание, ама ви питам все пак, защото аз почнах да се замислям за план Б ... Така и така съм държала изпит по журналистика и мога да пиша и трите специалности,ама нещо книгоиздаването не ме кефи как звучи, а пък журналист мога да стана и без такова образование. Та споделете вашите мисли. А тези, които са за книгоиздаване като какви искате да работите после ?
Надежден Случай
Плиний Стари

Аз най-вероятно ще ги подредя така:

1.Ж
2.ВО
3.К
4.БФ
5.СФ

Но силно се надявам да ме приемат по ФЖМК-рските специалности,предпочитанията ми са много по-силни към тази сфера,било то и книгоиздаване.
Sunshine or ain't.
Надежден Случай
Плиний Стари

mborova написа:
Надежден Случай написа:Кой е казал,че всички тук ще запишат ВО на първо желание?. :lol:
И аз не съм за ВО, но някак си се получава, че тук пишат най-много хора, а в журналистиката и книгоиздаването никой не се сеща да пише, та си седим тук :lol:
Още се чудя защо темата за журналистика,връзки с обществеността и книгоиздаване не е една,така и така се държат едни изпити,пък и щеше да е по-наситен трафика. :lol:
Sunshine or ain't.
Аватар
mborova
В началото бе словото
Специалност: Българска филология

Мнение от mborova »

Почти съм сигурна, че когато сте казали на семейството си, че ще учите журналистика и всички са били: "О! Страхотно, какъвто/каквато си ми хубав/а, ще си те гледаме на телевизора!" (моля ви кажете, че не е било само при мен :( ) Само, че ние (или повечето от нас, защото ако влезем все ще се намери някой, чиято мечта е да помаха на мама и тати от телевизора) знаем, че журналистиката е много повече от това.
Що се отнася до книгоиздаването един човечец миналата година написа във форума следното: "КН е специалност само за тези, които имат закоравялата мечта да се заниамват с издателства, книги и пр.
Не препоръчвам да я записват хора с амбицията да стават журналисти или ПР-и. Ако не им се получи с желаната специалност - да бягат към българска филология : )"
Аз искам да участвам дейно в пътя, който изминава една книга от момента, в който я пляснат на бюрото на редактора до момента, в който започне да се разпространява по книжарниците.
А как ще си наредя желанията:
1. Книгоиздаване
2. Журналистика
3. ВО
4. Българска филология
“Не ми казвай, че луната свети; покажи ми блясъка на счупено стъкло!”
Заключено

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”