Кой беше последният филм, който гледа? vol. 3

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
zritel
Летящите Пръсти
Специалност: Стопанско управление с немски език
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Кой беше последният филм, който гледа? vol. 3

Мнение от zritel »

Deadfall, ама го гледахме само заради Olivia Wilde и май тя беше най-голямото достойнство на филма... (все пак 3.0 точки от рейтинга се дължат най-вероятно на нея...) (не особено логичен на места сюжет, ама все тая - нали не го гледаме заради него)
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Как пък да не е логичен, много логичен си беше. На мен филма ми хареса много, всичките актьори са добри, заслугите въобще не са само на Оливия.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
Monita
Драскач

Мнение от Monita »

При положение, че вътре са Чарли Хънам и Ерик Бана!!!, как може да кажеш, че Оливия Уайлд е най-голямото достойнство на филма? Иначе сюжет и т.н. мога да преглътна, защото е въпрос на вкус, но да сравняваш такива имена в полза на Оливия ми е супер странно и според мен си доста пристрастен. Сиси Спейсик и Крис Кристоферсън пък са направо отделна лига... оливия може да е на първо място в този филм за някой върл неин фен, другите имена са много големи, като талант и присъствие, както и като заслуги към киното. Аз дори съм на мнение, че нейното изпълнение беше най-слабо във филма, въпреки че ми е адски симпатична. Но е факт че филма имаше някакви странни пропуски - с това рокле и 20 минути в тоя студ щяха да са ѝ много, това ми се е запечатило. Но все пак Холивуд не блести нито с логика, нито с фактология :Д. В Титаник трябваше да са измрели на 10тата минута, като водата ги заля още в кораба, примерно.

btw гледах "Ана Каренина" и беше ужасен. Освен да изглеждат красиво сцените друго не бяха направили.
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
Аватар
zritel
Летящите Пръсти
Специалност: Стопанско управление с немски език
Обратна връзка:

Мнение от zritel »

Има известна вероятност докато Оливия е била в кадър да не съм обърнал особано внимание на случващото се наоколо... Иначе през целия филм или зяпахме мацката, или се чудихме къде сме виждали тоя пич. Не се сетихме...
Нелогични неща, за които се сещам в момента: - то е студено, но за двамата не е проблем (както вече спомена Монита)
- мацката шериф като отива към къщата на пияницата - двама от трима шерифи, които са направили барикада, зарязват това, което им е казал шефът и отиват с нея
- при къщичката оня как метна радиостанцията
- после шефът и той метна радиостанцията си
Господин Хънам се е постарал в тяло, но има доста странна физиономия... (май визирам придимно устата... :scratch: )
За Брана... нищо : )

Иначе последно гледах Year One. Можеше да е по-добре. Но пък и по-тъпи съм гледал. Една камара познати лица участват
Аватар
toshle
Драскач
Специалност: КН
Курс: първи

Мнение от toshle »

zritel написа:Иначе през целия филм или зяпахме мацката, или се чудихме къде сме виждали тоя пич. Не се сетихме...
Блейд?
( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͜ʖ ͡°) You came to the wrong neighbourhood, motherfucker.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Playing for keeps

Бая звездни имена са насъбрали, а филмът е много голямо нищо особено. Изгледах го с превъртане, че ме хванаха нервите. Уж романтична "комедия", пък известни актьори, че и Джерард Бътлър в главната голя... ми не, мерси, не става. Беше си откровено скучен, труден за гледане и доволно предвидим (те повечето филми от тоя жанр са предсказуеми, ама поне в някои ти е интересно как ще се стигне до въпросната очаквана развръзка. Докато тук... :roll: ).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Grigorov
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grigorov »

"Бари Линдън" на Кубрик.

Реално темата е клише - възход и падение, успех и трагедия в живота на главния герой, но Кубрик успява по неговия си начин да я "деклишира" и да я изпълни със смисъл и изкуство. А подборът на музика (и особено Хендел) ти разбива сърцето.

Който харесва Кубрик, но не е гледал този филм, препоръчвам да го направи. Който пък не е гледал нищо негово, може би не трябва да започва точно с "Бари Линдън".

И краят: "It was in the reign of King George III that the aforesaid personages lived and quarreled; good or bad, handsome or ugly, rich or poor, they are all equal now."
i'm feeling tragic like i'm Gregor Samsa
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Lucky 7

По препоръка на приятелка на Мила. Много приятен филм, индийд.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Gambit с Колин Фърт, Алън Рикман, Стенли Тучи и Камерън Диас.

Очаквах повече, в началото беше доста скучен и като цяло не ми хареса, въпреки че все пак имаше няколко момента, на които се изхилих от сърце. Колин си е Колин.
В края на ноември
pacoti
В началото бе словото
Курс: четвърти

Мнение от pacoti »

Линкълн. Който обича политически нека да го гледа!
Подписът е изтрит от администратор заради несъответствие с правилата на форума.
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

"Хелрейзър" - ах, детство мое :)
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология

Мнение от Boleyn »

Знаех, че е тежък, но не подозирах, че чак толкова... :| Добре, че не го гледах сама, но все пак сънувах доста смърт след филма :arrow:

Изображение
Изображение
matt
В началото бе словото
Курс: четвърти

Мнение от matt »

Джанго без окови! Много ми харесва!
Аватар
Nasecomix
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Nasecomix »

Артистът. Прекрасен.
Аватар
jenesais
Постоянно присъствие
Специалност: Право
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от jenesais »

"Любов" на Ханеке (последният филм на София Филм Фест - и единственият, който аз хванах :lol: )
Тежък, тих, особен филм.
Филм главно за търпението, който изисква търпеливи зрители (факт е, че при опита си преди време да го гледам вкъщи твърде бързо се разсеях, което няма как да стане в зала).
Камерен филм. Спокоен. И те оставя объркан. Краят не го очаквах.
А възрастните актьори са превъзходни. Честно казано не мога да повярвам, че Еманюел Рива не спечели Оскар за тази си роля...
she'd started smoking poetry
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”