Одобрявате ли матурите? Обяснете...

Модератори: Don Horhe, Lord

Одобрявате ли матурите?

Да.
46
62%
Не.
19
26%
ВТФ?
9
12%

Общо гласове: 74

Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Re: Одобрявате ли матурите? Обяснете...

Мнение от Ice_Spirit »

сигурна съм,че повечето от гласувалите "за" са завършили предишни години.
и аз съм "за" :lol:
Toto-I will remember
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Ice_Spirit написа:сигурна съм,че повечето от гласувалите "за" са завършили предишни години.
АЗ съм За матури, плюс изпит, плус тест, плюс диктовка
и всичко това в един ден.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Ice_Spirit написа:сигурна съм,че повечето от гласувалите "за" са завършили предишни години.
:)
Аз съм 11-ти клас, завършвам догодина (ненужно пояснение, но смисълът беше, че има премного време господа Управляващите да вземат някое гениално решение... Пази, Боже! :roll: ) иии също съм ЗА матурите. Така и не можах да си обясня ропота на недоволство от страна на съучениците ми. :| Смятам, че съм достатъчно подготвена и мотивирана, за да се справя. А "да се справя" означава не просто да мина изпита с 3, целя се по-високо - все пак не искам, редом с хубавите, в дипломата ми да фигурира някоя посредствена оценка. :)
Може би мнението ми ще се стори прекалено оптимистично на някои от вас (или по-скоро такава би била реакцията на голяма част от връстниците ми), вероятно ще си помислите, че съм самоуверена много повече, отколкото трябва, че летя в облаците, "... но номерът е, че аз знам, че летя и че съм в облаци, /зад които търся Слънцето/, а "те" просто не знаят, че пълзят безкрили на земята." (by sunflower)

Ъххх...
Хайде сега... някой да ме свали на земята! :lol:
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

ами някои хора обичат да учат,
няма лошо
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
nihil
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от nihil »

Аз съм за! Без значение дали ще я държа аз или тези след мен (макар че на мен вече ми мина времето и може би затова така мисля :Р) вярно мисълта за такъв изпит е малко стряскаща... но бягайки от матурата сякаш си признавате, че не знаете за толкова за колкото са ви оценили :)

За матурата съм по две причини:
- Така няма да се омаловажава високата ви оценка от елитни гимназии от хора завършили в Луковит или село Трън, които също имат 6, но са оценявани по съвсем различни критерии :)
- До колкото знам, матурата се въвежда с цел да се заменят кандидатстудентските изпити след време... т.е. нещо като SAT в САЩ, което би било прекрасно :)

един изпит за всички - или ставаш ... или не :)

не съм чел всички мнения но случйно попаднах на това:
QNa написа:ако ще има матури, нека да го знаеш от 1-ви клас, а не да се чудиш в края на 12-сти клас дали ще има матури или няма да има...

принципно не одобрявам матурите.. и цяла година да си учил.. то накрая пак имаш шанса да не помниш нищо..
Причината да не се знае в 12 клас дали ще има матури или не са родителите и учениците :) Матури е казано, че ще има от години насам, не вчера... Просто всяка година притеснени родители излизат на протест с/у матурите, защото малките пикльовци умират от страх като чуят матури, понеже знаят колко са учили последните няколко години ...

п.п. нищо лично спрямо двете споменати населени места :P те ми изплуваха просто :roll:
..:: I Never Agreed to be Your Holy One::..
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

пфффф

прочетох "Одобрявате ли мутрите"...деба астигматизма
missparker
Пишете, о, братя

Мнение от missparker »

На мен ми е все едно. В момента съм 12 клас и втората ми матура е по английски, с който ще кандидатствам,а колкото до матурата по литература всеки знае че ще падне преписване, за което и не уча понеже не виждам смисъл. Аз съм от езикова гимназия и учителката ми по литература се е стреснала повече от нас самите и дори си ни каза защо, цитирам:"Защото на вас ви е все едно колко ще искарате на матурата- все ще влезете някъде, докато за нас учителите е жизнено важно, понеже от вашите оценки ще се определят нашите заплати!" А ако зависеше от мен специално за моите учители бих определила минимална заплата(напълно достатъчна мисля, при все че през петте години обучение единственото,което съм чувала учителите ми да разказват в часовете това са вицове)
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Някой знае ли изобщо, направил ли е някакъв опит,
да разбере какви са матурите и какво представляват?

Хаххаха! егаси смешните тестчета!
И с матура и без матура, все ше ви го тура :bounce:
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Calaf
Пишете, о, братя

Мнение от Calaf »

Нищо, Пора нали толерира тебе! :blackeye:
Nessun dorma, nessun dorma!
Calaf
Пишете, о, братя

Мнение от Calaf »

Трябва да продължава и да мине на другите неща! И да те прати на матура, за да сме по темата! :lol:
Аватар
mеmento
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от mеmento »

твърдо ЗА матурите!!! ............. предвид факта, че нивото пада с всеки випуск - (повтарям това е факт!!!) мисля, че в този случай една матура може малко, съвсем мъъънинко да спаси младите хора от патологичния им мързел и незаинтересованост (това за мързела от опит го казвам)

NO HARD FEELINGS към никого! :mrgreen:
Calaf
Пишете, о, братя

Мнение от Calaf »

Нали не изключваш и твоя випуск? Питам само за да съм сигурен! :mrgreen:
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Матури. Хубаво, но не се знае какви са изискванията. Освен това има техникуми, езикови гимназии и какви ли не форми на среднообразователни институции т.е. трябва да имаме еднакъв материал, предаван по еднакви учебници, по еднакъв брой часове и то поне по задължителната матура(български език). Като се замислим обаче матурите нямат никакъв смисъл, ако оценката(оценките) от тях останат само в дипломата. Следователно трябва да служат като кандидат-студентски изпит за ВУЗ-овете. Дотук хубаво. Обаче изниква друг въпрос. Да кажем, че съм 12-ти клас в някоя от елитните столични гимназии и се боря за всяка петица и шестица. Матурата се оказва трудна, контролът в известните училища е стегнат заради медиите и аз изкарвам 4. На другия край на България, в някое село или малко градче до Силистра да кажем също се провежда матура. Там няма медии, контролът не е толкова стегнат и моите връстници и конкуренти нямат оценка под 5. Дали защото учителката е роднина на половината или просто мъжа й пие с бащите на учениците по кръчмите, а може би и някоя кокошчица е подарена "за да се изучи детето" и т.н. В такава ситуация целият труд, които е започнал още от 7-ми клас, на хората от по-изискващите училища отива на вятъра. И аз съм сигурен, че в елитните специалности на ВУЗ-овете ще учи предимно челяд "от кол и въже" събрана поради абсурдността на изискванията и организацията на матурите. И за да няма шуробаджанащини и поредните дребни селски шмекерии аз казвам НЕ на матурите, защото системата не е изпипана.
Calaf
Пишете, о, братя

Мнение от Calaf »

Е, затова ще има кандидатстудентски изпити!
Едното е изход, а другото - вход.
Аватар
necrozis
Легендарен флуудър
Курс: друг

Мнение от necrozis »

Абе колегите... и да умуваме за матурите нищо няма да сменим... като цяло съм ЗА матурите. На тях ще се "отсеят" кадърните единици, а тия които са минавали 5 години между капките няма къде да мърдат... е, винаги си има и вратички...
Публикувай отговор

Обратно към “България”