Въпроси към държали изпита по английски към СУ
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Въпроси към държали изпита по английски към СУ
Аз да използвам темата да питам нещо. Колко човека горе долу са в една зала?
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
^ различно, зависи от големината на стаята, от факултета... беее, в общи линии, най-малко 20 и най-много 200...
- Methuselah
- Легендарен флуудър
//не знам дори за какво е тая тема, само да кажа че новият аватар на Акулката супер много радва 
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Диктовката миналата година беше елементарна. Най-забаламосаната дума беше wretched заради това, че е с нями съгласна. Другото беше адски елементарно.
Есето не е чак толкова лесно, но темите винаги са интересни и двете и винаги има какво да се пише по тях. Поне за мен. И май винаги дават една фантазьорска и една, на която повече да разсъждаваш (пример: миналата година едната тема беше "Смисълът на една книга може да се разбере само ако се чете в оригинал.", а другата беше: "Ако можеш да избираш каква машина да ти дадат, какво би си поискал." Нещо такова беше, не съм точно сигурна обаче.). За темата не се притеснявайте, ама мислете чалъмите и задължителните елементи. Те са по-важни, не чак толкова това, което е написано в темата.
Есето не е чак толкова лесно, но темите винаги са интересни и двете и винаги има какво да се пише по тях. Поне за мен. И май винаги дават една фантазьорска и една, на която повече да разсъждаваш (пример: миналата година едната тема беше "Смисълът на една книга може да се разбере само ако се чете в оригинал.", а другата беше: "Ако можеш да избираш каква машина да ти дадат, какво би си поискал." Нещо такова беше, не съм точно сигурна обаче.). За темата не се притеснявайте, ама мислете чалъмите и задължителните елементи. Те са по-важни, не чак толкова това, което е написано в темата.

- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Беше нещо за някаква машина, която може да чете мисли и как би реагирал на нея, нещо такова.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
Това е цитат от една друга тема, но реших, че ще е по-удачно да питам тук.То е във формата на малка книжка, на която трябва да отгърнеш следващата страница за следващото упражнение и те задължават да не поглеждаш назад. Ако те видят да го правиш, ще бъдеш изгонен и ще ти се анулира теста. Случвало се е.
Това важи ли и за reading-a
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
защо трябва да е на една страница?! нищо не пречи да е на повече. мисля, че се има предвид, че всеки компонент е на отделна страница...т.е. ако единия свършва по средата на лявата страница...другия ти е чак на следващата лява страница или нещо от сорта...
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
На Reading-а можеш да отгръщаш, но на следващата страничка имаш въпроси от лявата страна, от дясната има бял лист и пише Cloze Test и просто няма как да видиш какво има в тоя модул. На Error-ите мисля, че също се отгръщаше. Те следят да не отгърнеш на друг модул просто...

- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
Кuln, благодаря!
Това е отговор. Мен ме притесняваше, както си гледам рийдинга и да не се чуе глас - "Момче, гледаш си диктовката" 
- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Няма. Пък и тя диктовката не е напечатана
. Сигурно има начин да надничаш и в другите модули де, ама аз не ви съветвам да пробвате, при все, че при нас, дето бяхме 30тина човека в една стая, имаше 5 квестора и постоянно обикаляха. Не рискувайте. Листчетата прозират леко, съветвам ви само едно - като свършите Paraphrase да се загледате в темите за есе през листа, не се знае дали ще ги видите, ама ако успеете, ще можете да мислите малко повече.

- crystal
- В началото бе словото
хаха да,аз така ги видях без да искам...даже ме досрамяKuln написа:Няма. Пък и тя диктовката не е напечатана. Сигурно има начин да надничаш и в другите модули де, ама аз не ви съветвам да пробвате, при все, че при нас, дето бяхме 30тина човека в една стая, имаше 5 квестора и постоянно обикаляха. Не рискувайте. Листчетата прозират леко, съветвам ви само едно - като свършите Paraphrase да се загледате в темите за есе през листа, не се знае дали ще ги видите, ама ако успеете, ще можете да мислите малко повече.
Hold ur breath and count to ten
- jolly_f
- Да живей словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: втори
От какво да те е срам
Късмет си имал/а... дано и аз успея... че за тези 40 минути ще мога да напиша това, което имам предвид с по-елементарни думи(както стана на класното ми понеже бързах)... а така може да измисля и нещо по-сложно, за да излъжа проверяващите, че много знам 
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
- Clandestine
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
1) Грешка при мястото на апострофа и 2) elder.slavcho написа:Не за друго, сигурен съм, че всеки би различил къде е грешката ако види childrens' или He's my older brother.
Нито диктовката ми е проблем (планирам да се бутна на предните редове), нито есето, но винаги съм се чудел - кой е считан за най-трудния компонент от останалите?
Come, my raven, it could be a lark.
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
на мен май ми е най-трудно попълането на текст с една дума...ама напоследък го подобрявам 
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
"Оlder brother" също е възможно, зависи от значението. По принцип "elder brother" означава батко, но казваме "I also have an older brother", чието значение е, че освен този мой брат, който ти познаваш, имам още един, който е по-голям от мен. Тук се акцентира върху това, че освен по-малък брат, имаш и по-голям, а не върху самия факт, че въпросният втори брат е по-голям от теб.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt