Ти пък откъде знаеш? Обясни сеDisasterpiece написа:Не е много така, баловете определена ще са доста по-високи.
Исто(е)рия
Модератор: Boromir
-
нямазначение
- От дъжд на вятър
Да. Което е адски лесно обяснимо явление. Хората, които не знаеха нищо, се насочиха към УНСС (предполагам няма нужда да казвам защо, просто куцо и сакато реши, че може да влезе, щом е тест). Тези, които се явиха в СУ, в мнозинството си бяха подготвени за изпита и в резултат- 33% двойки.AzoN написа:С тези високи оценки не само, че няма да се повтори балът от 2001 г., но изглежда и ще се повиши. В Стандарт пише, че толкова малко двойки не е имало от 10 г.
Лично аз предполагах, че това ще се случи (като разбрах, че имало 3000 кандидати по-малко за СУ си казах просто: и какво от това, това са предимно хората с двойките).
Ако въпросът е към мен, обърках Психологията с Философията (имах някаква вътрешна увереност, че първото се влиза и с история) и в резултат написах трите неща, които ми се учат- Политология, Психология и История. В крайна сметка не написах останалите "средни" специалности- от рода на Културология, Социология (математика- никога веч) и прочее и петичката ми само ще ме грее, че не съм чак толкоз тъп.hypnosssa написа:Що,я сподели кви си ги омазал...
-
Disasterpiece
-
Disasterpiece
хаха че то за Политология, Социология и още към 90% от желаните специалности можеш да кандидатстваш с какъвто и да е предмет, така че предвид лесните изпити по езиците например конкуренцията не е само с историци ми със всички които са писали тези специалности независимо с кво кандидатстват. Ако искате проверете справочника. Никой не знае дали примерно някой кандидатствал с испански дето е супер луд по еззика и има 5.99 на изпита няма да е писъл пъро желание Политология и да измести някой историк дето си мисли че с 5.66 ще влезе. Така че до класиранията сичко останало си е догатки 
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
право е най-търсената специалност на СУ и не можеш да сравняваш бала за право с този за политология или философия, защото за право кандидатсваш само с история и литература- два принципно нелеки предмета, а за другите специалности можеш и само с езици. Затова балът на право ви се вижда нисък, а всъщност изобщо не е.hypnosssa написа:Сещайте се,че тия с високите оценки по история първо ше земат местата за МО,Политология,Публична администрация,Социология и Философия(те са с доста високи балове,по-високи от правото,или поне мин година е било така) така че,за Право пак ше се задържи долу горе бала същия,най-много с 20тина стотни да се качи....
Пък и за право не забравяйте че има и БЕЛ...доста хора имат висока оценка по едното,пък ниска по другото...така че,не очаквайте чудеса
От друга страна има повече бройки за всички специалности, а и резултатите не са кой знае колко по-различни от минали години. Така че по-скоро се очаква падане на баловете отколкото покачване. Не си тровете сами дните до първо класиране
-
нямазначение
- От дъжд на вятър
Хубаво, но аз говоря за друго явление.Disasterpiece написа:@нямазначение, не е така, познавам много хора с високи оценки в СУ от предварителните, които изкараха също високи оценки в УНСС и предпочетоха именно икономически специалности пред перспективата да учат нещо практически неприложимо.
Относно баловете: както казаха хората, вероятно голяма разлика няма да има, не му мислете толкова. Политология- около 27.30-27.50 (второто е ужасно високо и ми се струва невъзможно), останалите- в параметрите от миналата година. Гледайте си баловете от миналата година и смятайте (от миналата година са адски точни, понеже пак се падна лека тема). Подкрепям д-р Хаус, не си тровете живота в догадки; достатъчно чакахме да излезне тая помия резултатът. Слушайте старите псета.
-
Disasterpiece
-
Sirius`
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Учител в НГДЕК или където има латински/старогръцки. Може и да се пребориш за асистентско място в катедрата по класически филологии и да започваш научна работаDisasterpiece написа:Добре, завършваш Класически филологии и какво правиш?hypnosssa написа:Не мисля,че има някой кандидат-студент,който може да казва кое е практически приложимо и кое не...За всеки влак си има пътници...
Мн мразя,когато някой говори това,което е чул,че говорят покрай него
-
benitabeni:)
- От дъжд на вятър
-
Disasterpiece