Стопанския в СУ или УНСС
Модератор: Boromir
-
chipanov
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Чак па да не става за СУ. Що СУ-то да не е толкова велико, че да не може да се колебае човек. Нито е Оксфорд, нито Кембридж, нито Масачузетс. В България университетите горе-долу са един дол дренки, абе средна (по-скоро ниска) класа. А специално за Икономиката не е сигурно, че СУ е по-добро (виж за филологиите спор няма). А и аз се колебая между МИО и СУ. (МИО е една от най-елитните специалности по икономика в България). Така че не бъдете толкова крайни.
ЦСКА е отбора в нашите сърца.
Абе някои каза че Су не е това което беше. Като искаш Оксфорд в България определено едно частно колежче международен представител ала бала кинтите и си Ок. Като искаш държавна чорбица тип държавата мисли за теб- евтинко пък и известно(не казвам престижно) - СУ. В момента повече се котират частните унита и колежи. А СУ е номер 1 само в България
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
- marrylin
- Да живей словото
- Специалност: туризъм
- Курс: завършил
FTF написа:Абе някои каза че Су не е това което беше. Като искаш Оксфорд в България определено едно частно колежче международен представител ала бала кинтите и си Ок. Като искаш държавна чорбица тип държавата мисли за теб- евтинко пък и известно(не казвам престижно) - СУ. В момента повече се котират частните унита и колежи. А СУ е номер 1 само в България
И с какво частните колежчета са по-добри от държавните университети?Котират се,защото се влиза безпроблемно!Всичките ми познати,които учат в колежи,са там,защото ги е домързяло да учат!Аз бих избрала СУ,дори да е номер 1 само в България!Много по-добре от някой икономически колеж,който е незнайно къде в класацията!Пък и "колеж в България" и "колеж в Швейцария" не ми звучат равносилно!
Щото системите на образование са различни. Като кажеш американски колеж в България става по ясно на някой чужденец отколкото като му кажеш СУ, щото СУ не му говори нищо и тряя му обясняваш как това бил номер 1 в България и как влизат само хора дето искат да учат. На запад частните колежи и унитата не са така опорочени както у нас и не им се носи такава слава че там влизат само такива дето не им се учи, имат пари и излизат лесно. Тука за жалост е точно обратното и за тва не са равносилни. Тия класации са само за ти дето се интересуват. Всичко е въпрос на име. В БГ може УНИВЕРСИТЕТЪТ да е СУ но в никакъв случай не е Оксфорд, нито пък както казах представители на чужди колежи у нас.
- marrylin
- Да живей словото
- Специалност: туризъм
- Курс: завършил
FTF,много си прав.Колежите у нас наистина са опоречени.Най-малкото нямат такива традиции като тези на запад!Специално в Пловдив има няколко колежа,които се подвизават в някакви забутани сгради,имат проблеми с акредитацията и т.н.,НО ти обещават обучение на европейско ниво!
А по темата-аз бих избрала СУ дори за икономика!
А по темата-аз бих избрала СУ дори за икономика!
Има отделни дисциплини, свързани с България и Балканите, в които СУ е повече от Оксфорд!FTF написа:В БГ може УНИВЕРСИТЕТЪТ да е СУ но в никакъв случай не е Оксфорд, нито пък както казах представители на чужди колежи у нас.
Не е случайно, че по интервютата "не си много уважаван" като разберат, че си завършил НБУ-то!
Хах със сигурност за България и Балканите Су има по-добри дисциплини. Ма то си е на регионално ниво. То сигурно и в Африка има някой университет дето дисциплините за Сахара са по-добри от Оксфорд, ама и те не са уважавани. Пък тва с журналистите е нормално. Както сички знаят Су е станало символ на нещо и е нормално да се търси неговото мнение що се отнася до нещата за които е компетентен а не примерно унито от Маркова могила