Паметниците от соц. епохата - за или против?
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
Да беше използван за целите, които си изброил, пак добре.брокола написа:castelo написа:
Не казвам да заличим когото и да било. Но да се пази празна гробница на личност със спорни заслуги... Само защото има някаква стойност... Каква стойност? Поне да беше хубав.
Хм, мавзолеят беше една изключително солидно построена сграда на няколко нива; не случайно имаше предложения да бъде превърнат в хранилище на Народната библиотека или на Държавните архиви. Разрушаването му беше едно глупаво прахосване на обществени средства и ресурси. Не знам дали трябва (и може ли изобщо) да си харесваме мътно-кървавата история, но нямам съмнения, че ако не я познаваме и не съхраняваме нейните следи тя ще си отмъсти с поредния тъп римейк на собствените си предишни проявления...
Аз съм против да беше стоял просто така само за да могат червените бабички да разказват на внучетата си "Ето тук, бабиното, лежеше бащата на великия български комунизъм"
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

ГГФ: Господи, Готин Факултет

ГГФ: Господи, Готин Факултет
Мне! Да им направим на всички по един мавзолей, но по-голям, защото поне не знаем да са направили толкова злини!Паган написа:castelo написа:Какво велико дело е направил кан Паган, за да присъства в историята ни?
Какво велико дело са направили Умор, Телец, Сабин, Токту, Чака,
за да ги има в историята ни?
Да ги низвергнем и да обявим, че такива хора в българската история
никога не е имало!
Докато др. Димитров беше там, едва ли е имало баби, навити да си превърнат децата във вампирчета на зрелия социализъм, дори и бабите да са били партизанки; идеята беше да се употреби гробницата за разумни цели след изхвърлянето - пардон, Бойко Димитров сам си го погреба - на трупа. Но между Бакърджиев, Костов, Живков и Благоев едва ли мога да откиря 10-те разликиcastelo написа: Да беше използван за целите, които си изброил, пак добре.
Аз съм против да беше стоял просто така само за да могат червените бабички да разказват на внучетата си "Ето тук, бабиното, лежеше бащата на великия български комунизъм"
- явор
- Летописец Виртуоз
А аз искам като една градинка в Изгрев /на някой известен беше, но не се сещам на кого/, където по средата е погребан човекът, а около него си има алейки, пейчици и чешма... оградено е с оградка и хората му се радват и го поддържат.castelo написа:Абе... Искам и аз мавзолей![]()
![]()
![]()
ИСКАМ И АЗ ЕДИН ДЕН ТАКОВААА!
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
Явор като писа за градинката, та се сетих нещо забавно: Съгражданите на Михаил Такев от Пещера правят в негова чест градинка с бюст на Солунска до пл. Славейков. След 9 септември новата власт бута бюста на Такев (вътрешният министър, потушил Владайското въстание през септември 1918 г.) и на същия постамент слага бюст на водача на въстанието Райко Даскалов!
Е тва е война на паметниците!
Е тва е война на паметниците!
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Аз какво ти казвам, тракийските гробници ряпа да ядат в сравнение с египетските, но най-хубавата гробница според мен в България е тази в Свещари, пък това за войната на паметниците ,всъщност като се замисля Жокера си е много правcastelo написа:Току що се замислих за всичките тракийски гробници, които обиколих наскоро, и стигнах до извода, че мавзолеят може би наистина щеше да е ценен... след 2000 години![]()
Като птичка в небесата