Коя е най-желаната специалност /история/

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

@sepio
Твоят пост звучи смешно, точно по такъв начин погледнах на него. Моят беше по-скоро саркастичен :wink:
-Късмета е само 1% бате 99% си е учене, пари, връзки и сички други екстри.
-Добре че си споменал за мама и тате, не мисля че е редно до 20 и кусур годишна възраст те да намират работа, да плащат квартирата, другите работи дето си ги изброил са безсмислени.
-Що се отнася до специалностите: СОЦИОЛОГИЯ бе пич за ко мислиш иначе се фащам за думите ти :lol:
-За заплатата не се притеснявай, със сигурност съществува такава която отговаря на твоите критерии.
-Сигурен съм че не чакаш на дипломата(who does).
-Обръщай се към мен на ти :wink:
-Плазмодий е никнейм на юзер от форума, дано не се е засегнал :D
В СУ не само няма място за хм нали ми май не за всички има място 8)
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

FTF написа:@Тремор
Всички пишат всичко, пък кой къде се падне, не че няма желаещи.Просто дано си от първите :wink:
Освен мене,аз писах само 3 специалности. :lol: :lol: :lol:
Connecting
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от Connecting »

heygod написа:
Всички пишат всичко, пък кой къде се падне, не че няма желаещи.Просто дано си от първите :wink:
Аз писах само 2 :lol:
ИзображениеИзображение
Reflection
В началото бе словото

Мнение от Reflection »

Vanuushka написа:А някой може ли да ми разясни каква е разликата между МСЮИЕ и Балканистика след като и в двете специалноси се учат балкански езици :oops:
Крайно гениален въпрос! На знам как си се сетил за него, след като няколко дузини хабилитирани преподаватели трудно правят тази разлика, в рамките на майтапа, разбира се.... Иначе МСЮИЕ е повече история и езици, докато Балканистиката е повече филология, отколкото странознание. В по-нормален небалкански университет не биха позволили да има две такива специалности едновременно, а биха поощрили двата факултета да направят обща специалност. Но тук сме на Балканите, които са силно фрагментирани и на принципа всеки-срещу-всеки и всичко е възможно!
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

impreza написа:
heygod написа:
Колега :lol:
Жената,която приемаше документите като видя,че съм писал само 2 и ме изгледа странно и каза - "абе ти сигурен ли си,я пиши още 5-6" :D
Btw кои писа?
Аватар
sapio
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от sapio »

Плазмодий написа:
sapio написа:(

Само така. Сигурен съм, че съдбата играе важна роля във Вашето ежедневие на този етап. Съдбата ще Ви проверява писмените работи на изпитите, съдбата ще отреди после с кого да живеете, с какви хора ще учите и какви ще Ви преподават и в голяма степен дали ще завършите. Също така мама и тате ще изиграят ролята на съдбата като Ви намерят работа след това, плащат Ви квартирата, в която водите колежките от село, както и ще спонсорират всяко Ваше безпаметно напиване.

П.С.С. В Алма Матер няма място за Плазмодий... независимо на кое ниво от еволюцията си са...
То това,че колежката е от село какво значение има,тъкмо ще носи зарзават и свинско.
За плазмодии не знам ма и за такива като теб няма място щом не можеш да съгласуваш мн. число с останалата част от изречението хахахаха
Приемам забележката.... но да не забравяме все пак, че аз съм вътре и тенденцията не е да го напускам :)

Успех на изпитите...
Connecting
От дъжд на вятър
Специалност: Право

Мнение от Connecting »

heygod написа:
impreza написа:
heygod написа:
Колега :lol:
Жената,която приемаше документите като видя,че съм писал само 2 и ме изгледа странно и каза - "абе ти сигурен ли си,я пиши още 5-6" :D
Btw кои писа?
Ами право редовно и право задочно... аз съм принципен в избора си- или право или нищо, тъй като в Пловдив съм вече приет. Все пак трябва да се учи нещо, което си струва и наистина има широка реализация! :D
ИзображениеИзображение
Think
В началото бе словото

Мнение от Think »

Xin, pi6e6,4e kakvoto i da sa ti govorili si znaela svoeto? Syjelqvash li sega?
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Не, аз не влязох политология, защото беше модерна, а защото наистина много се интересувах от политика и си представях бляскавата реализация на политолог-анализатор... да речем, че за една година получих отговорите на въпросите, които ме вълнуваха чисто интелектуално и в някаква степен загубих интерес. От друга страна, разбрах, че единствените възможности са свързани със сериозно политическо обвързване и зависимост, а не ми допадаше вариантът да стоя без работа, защото съм на различно мнение от дадено партийно бюро.
И от трета, преподавателката по основния ми политологически предмет, не знам дали влезе и 10 пъти за два семестъра, накрая ни попита какво сме учили, за да знае за какво да изпитва... имах лекции три дни в седмицата, по няколко часа, асистентът се гавреше, даваше да четем текстове, които в никоя библиотека не можеха да се намерят и като му кажехме, отговаряше: "Аз като бях студент и аз съм се мъчил, сега и вие ще се мъчите"... беше пълна пародия, исках да ходя на лекции и да научавам нещо, защото аз през тази една година, не мисля, че научих нещо съществено. И не съжалявам и, че се преместих :D Това е е едно от най-смелите и правилни решения, които съм взимала. Идеята ми е, че в личен план може би ми беше полезно, срещнах страхотни хора и животът ми би бил доста по-различен, ако не бях я записала, но от гледна точка на образованието ми... слава богу, че се преместих! Сега имам професия, даже няколко на практика, които мога да върша, ако бях останала, щях да имам доста по-мизерни перспективи.
А интересът, като такъв, винаги може да се задоволи и с книги.
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

Това с правото е толкова масово колкото едно време инженерството. Малко статистики ако погледнем може и да направим грубото заключение че на глава от населението се падат по няколко адвокатчета, да не говорим колко от тях стоят без работа. В тоя бизнес е като в джунгла- или имаш връзки да се пласираш някъде или си вечеряш с дипломата. Адвокати под път и над път, с лопата да ги ринеш. А и всички знаем кои са добри и кои имат сумати дела, а кои кършат пръсти в кантората, за мен няма голяма перспектива и развитие ако се подвизава човек на собствени начала в тая професия.
@Хин много се радвам че не всички мислят като теб. Може би щях да се повлияя много от мнението ти ако не бях чул и други противоположни на твоето, от хора дето са намерили своето призвание учейки и дай боже работейки по тази специалност. Иначе ще се окаже накрая че слуховете не са слухове и наистина най-"престижните" и модерни и желани и високобални специалности в СУ не ти дават никаква професия и мизерни перспективи, пък тези дето уж не са толкова желателни и хората влизат там само щото не са се класирали за горните се оказват по-добри.Who knows :lol:
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Ами на мен това ми се случи преди 4 години, нямам преки наблюдения от след това, те променяха учебния план, може да са се променили нещата, не знам.
damien
Да живей словото

Мнение от damien »

хора, някой ще ми обясни ли защо за ПА има такъв висок мин. бал :roll:
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Защото е много търсена специалност... :lol:
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Много хора са силно изкушени от заплатата от 285 лева :lol:
Защо не ги пишат тези неща в справочниците? :lol:
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

Ами то в форума има достатъчно писано за тази прословута заплата но явно това не пречи на хората. Те работят за кауза а не за пари
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”